تبادل فرهنگی مهمترین اصل در پویایی امورات فرهنگی است
فرماندار لرستان گفت: امروزه برای بیان ارزشها بهترین ابزار، هنر و استفاده از برنامههای فرهنگی و هنری است.
به گزارش خبرنگار خبر گزاری ایلنا درخرمآباد، حبیبالله خجستهپور در جشنوارههای فیلم و عکس بسیج لرستان، گفت: هنر بهترین ابزار برای بیان ارزشها است، و اگر ارائهکنندگان این آثار بسیجی و ارزشی باشند، تاثیرگذاری اثر دوچندان میشود.
خجستهپور اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای هنری در جهت معرفی استان از دو جنبه معرفی فرهنگ و تمدن استان و دیگری از حیث ایثارگریها و رشادتهایی که در استان وجود داشته، دارای اهمیت ویژه است.
فرماندار خرمآباد افزود: لرستان با فرهنگ چندین هزار ساله، مهد فرهنگ است و از طرفی دیگر هرجایی سخن از ایثار، رشادت و از جانگذشتگی به میان آمده، استان لرستان همواره پیشتاز بوده است، اتصال این دو موضوع همه ما را موظف میکند که در زمینه موضوعات ارزشی پای هنرمندان را به صحنه باز کرده و جشنوارههای هنری برگزار کنیم.
خجسته پور تبادل فرهنگی را مهمترین اصل در پویایی امور فرهنگی برشمرد و تصریح کرد: تبادل فرهنگی به دو منظور صورت میگیرد، نخست تبادل کالاهای فرهنگی که توسط اهل فرهنگ تولید میشوند و فرستادن این کالاها به سایر نقاط و نیز دریافت کالاهای فرهنگی از استانهای دیگر و دوم رفت و آمد اهل هنر به استان است.
وی عنوان کرد: همانطور که خداوند میفرماید باید در زمین گردش کنید، برای عبرت گرفتن، حضور هنرمندان و افراد خلاق به بهانه جشنوارهها در استان لرستان و بالاخص در مرکز استان میتواند در آشنا شدن آنها با سایر ظرفیتهای استان تاثیرگذار باشد، زیرا ظرفیت یک استان تنها در حوزه فرهنگ و هنر نیست.
فرماندار خرمآباد خاطرنشان کرد: خارج از استان ممکن است، شخصی فقط با این ظرفیت آشنایی پیدا کند، اما زمانیکه به بهانه شرکت در یک جشنواره در استان حضور پیدا میکند و بازدیدی از آثار تاریخی و طبیعی و فرهنگی به عمل میآورد، از نزدیک با فرهنگ و آداب و رسوم آشنا شده آنگاه قطعا تاثیرگذاری در بقیه حوزهها نیز دیده میشود، کما اینکه در دو سال اخیر جشنوارههای نشریات، فرهنگی و هنری، مسابقات جهانی ورزشی و همایش سرمایهگذاران که همگی در جهت تبادل فرهنگی صورت گرفت، مثمر ثمر بودند.
خجستهپور با ذکر این نکته که تبادل فرهنگی مهمترین اصل در پویایی امورات فرهنگی است، گفت: تبادل فرهنگی به دو منظور صورت میگیرد. تبادل کالاهای فرهنگی که توسط اهل فرهنگ تولید میشوند و فرستادن این کالاها به سایر نقاط و نیز دریافت کالاهای فرهنگی از استانهای دیگر و دوم رفت و آمد اهل هنر به استان است.
وی در رابطه با حمایت دستگاههای دولتی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر بیان کرد: نهادهای فرهنگی بهصورت مستقیم درگیر کار فرهنگ و هنر هستند که ذات فعالیتشان همین موضوع است، این نهادهای فرهنگی باید خود را متولی امور فرهنگی و خادم اهل فرهنگ و هنر بدانند و از طریق اعتباراتی که در این زمینه تخصیص داده میشود نه به عنوان هدیه بلکه بهعنوان یک وظیفه در خدمت اهل هنر باشند.
بودجه فرهنگی برخی دستگاههای دولتی، صرف امور نمایشی میشود
وی در ادامه سخنان خود گفت: ردیف بودجه همه دستگاههای اجرایی، موضوعات فرهنگی در نظر گرفته شده است. در گزارش دستگاهها میبینیم که این بودجهها هزینه شده اما بعد از بررسی متوجه میشویم، این هزینهها عمدتا صرف اموری میشود که بیشتر حالت نمایشی دارد. یعنی تنها میخواهیم نمایش دهیم که علاقمند به هنر و موضوعات فرهنگی و مناسبتی هستیم.
وی افزود: پیشنهاد میکنم، همه دستگاههای اجرایی برای صرف هزینههای فرهنگی از دستگاههای متولی مشاوره بگیرند تا بتوانند در چگونگی هزینه کردن در راه تعالی فرهنگ استان و از طرفی جذب هنرمندان از نظرات کارشناسیشده استفاده کنند، زیرا اعتبارات دستگاههای فرهنگی به تنهایی جوابگوی نیاز آنها نیست.
فرماندار خرمآباد گفت: شاید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بتواند در تولید یک اثر کمکی داشته باشد ولی در زمینه بازاریابی آن اثر هنری بهعنوان یک کالای سودآور برای هنرمند، باید مابقی دستگاههای اجرایی کمک کنند و به جای تهیه هدایا برای کارکنان خود از تولیدات هنری خارج از استان، از آثار هنرمندان بومی استفاده کنند تا پول از استان خارج نشود و نیز کمک هزینهای برای هنرمند و خالق اثر فراهم شود.
وی در پایان با اشاره به حوزه فیلم سازی اظهار داشت: در زمینه فیلمسازی میبینیم که در تیتراژ پایانی بسیاری از فیلمها از همکاری و مساعدت یک یا چند ارگان و سازمان بهعنوان اسپانسر تشکر شده است، دستگاههای اجرایی لرستان اگر به تنهایی اعتباراتشان جوابگو نیست میتوانند با چند دستگاه دیگر، کمیتهای را بهعنوان اسپانسر یک فیلم بومی در خدمت هنرمندان استان تشکیل دهند.