مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان؛
بیش از دو هزار و ۱۰۰ روستای استان لرستان آبرسانی شدهاند
۹۴ درصد جمعیت روستایی استان لرستان آبرسانی شدهاند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان با بیان اینکه ۹۴ درصد جمعیت روستایی لرستان تحت پوشش این شرکت هستند، گفت: در مجموع تا کنون بیش از دو هزار و ۱۰۰ روستای استان لرستان آبرسانی شده اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، علیرضا کاکاوند صبح امروز در نشست خبری با اشاره به این که بر اساس سرشماری سال ۹۰، لرستان دارای ۲۸۶۱ روستا با جمعیتی حدود ۶۷۷ هزار نفر است، افزود: از این تعداد، ۱۵۶۳روستا بالای ۲۰ خانوار هستند و ۱۱۹ هزار نفر از مشترکین آبرسانی شده و ۱۳۱۹ روستا نیز تحت پوشش شرکت آب فاضلاب هستند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان گفت: ۹۴ درصد جمعیت روستایی استان لرستان آبرسانی شدهاند.
وی افزود: شاخص بهرهمندی آب در استان ۸۱ درصد است و در حال حاضر شاخص بهرهمندی استان ما ۳ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامه چهارم توسعه، شاخص بهرهمندی روستایی این مقدار در روستاها باید ۸ درصد بوده ولی به این مقدار نرسید لذا بر اساس برنامه پنجم این مقدار به ۸ درصده رسید ولی در حال حاضر کمتر از ۲۵ صدم درصد است.
کاکاوند بیان داشت: روستاها به دو سطح تقسیم میشوند که روستاهای سطح یک از نظر آبرسانی و تاسیسات آبی کامل و بدون مشکل هستند و روستاهای سطح دو، تاسیسات ناقص و فرسوده دارند که ساماندهی آبرسانی این روستاها باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان این نکته که در حال حاضر ۹۵ روستا با تانکر آبرسانی میشوند، افزود: این تعداد در فصول مختلف سال متغیر است و در تابستان به بالاترین مقدار خود میرسد.
مدیر عامل شرکت آبفار لرستان مقدار اعتبارات مصوب شده را ۵۲۹ میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: از این اعتبار ۱۵۱ پروژه برای ۲۹۳ روستا در نظر گرفته شده است که ۵۹ روستا در هفته دولت و ۱۱۰ پروژه در ایام دهه فجر آماده بهرهبرداری است؛ مابقی تا پایان سال مالی ۹۳ به بهرهبرداری میرسند.
مهندس کاکاوند افزود: لرستان دارای ۴۶۰ حلقه چشمه و چاه است که در شهرستان رومشکان ۲۲ حلقه و در شهرستان کوهدشت ۴۷ حلقه از مدار خارج شده است.
مدیر عامل آبفار لرستان با بیان این نکته که امسال در استان ۱۷ درصد کاهش بارندگی داشتهایم، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف استان حدود ۲ برابر مصرف کشور است.
وی همچنین بیان کرد: که بسیاری از روستاهای کشور، مشکل دفع فاضلاب دارند و نیاز به کانالکشی فاضلاب دارند که این اقدام تقریباً ۱۷ میلیارد تومان را میطلبد که این اعتبار تا پایان سال ۹۴ توسط بانک توسعه اسلامی به سرانجام میرسد.
کاکاوند اشاره کرد: به ازای هر متر مکعب آب حدود ۹۰۰ تومان هزینه میشود و ۱۰۴ تومان به فروش میرسد و این در حالی است که وصولی ما زیر ۵۰ درصد است.
وی در پایان افزود: یکی از مواردی که وضعیت آبی استان را به بحران رسانده است حفر چاه غیرمجاز است که نیاز به رسیدگی دارد و مورد دیگر عدم پذیرش برخی روستاها از قرار گرفتن تحت پوشش و آبرسانی غیر مجاز است که باعثتلف شدن آب میشود.