خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دامپزشکی لرستان؛

بیش از ۹۰ درصد دام‎های استان سنتی نگهداری می‌‎شوند

بیش از ۹۰ درصد دام‎های استان سنتی نگهداری می‌‎شوند
کد خبر : ۲۰۹۹۰۹

بسترهای لازم برای نگهداری دام به صورت بهداشتی و مناسب باید در این استان فراهم شود، چراکه وقتی ۹۰ درصد از دام‏‌های یک استان به صورت سنتی نگهداری ‏شوند، بستر لازم برای بروز و انتقال بیماری‏های دامی به انسان‏‌ها فراهم و کار دامپزشکی برای کنترل بیماری‏‌ها در این خصوص سخت می‌‏شود.

مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: بیش از ۹۰ درصد دام‎های استان به صورت سنتی نگهداری می‌‎شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم‌‏آباد، ابراهیم توکلی در نشست با خبرنگاران در خرم‏‌آباد اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از ۶ میلیون رأس دام در لرستان وجود دارد، ۹۰ درصد از آن‌ها به صورت سنتی نگهداری می‌‏شوند، بنابراین یکی از برنامه‌‏های ما در سطح دامپزشکی این استان، تبدیل این نوع نگهداری دام به صنعتی است و در این خصوص همه تلاش خود را به کار می‌‏گیریم.

وی با اشاره به اینکه امروز امنیت غذایی از هرچیز دیگر مهم‏‌تر است، ادامه داد: در این راستا دامپزشکی لرستان فعالیت‏‌های خوبی دارد، این در حالی است که این سازمان با کمبود اعتبارات مورد نیاز دست و پنجه نرم می‌‏کند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان خاطرنشان کرد: بسترهای لازم برای نگهداری دام به صورت بهداشتی و مناسب باید در این استان فراهم شود، چراکه وقتی ۹۰ درصد از دام‏‌های یک استان به صورت سنتی نگهداری ‏شوند، بستر لازم برای بروز و انتقال بیماری‏های دامی به انسان‏‌ها فراهم و کار دامپزشکی برای کنترل بیماری‏‌ها در این خصوص سخت می‌‏شود.

این مسئول عنوان داشت: اگر بخواهیم، جایگاه نگهداری دام در لرستان را به سمت صنعتی شدن ببریم، باید آموزش‌‏های لازم و بسترهای مناسب برای نگهداری دام را در اختیار دامپروران قرار دهیم.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست امسال ۳۰ هزار بازدید از مراکز عرضه گوشت و دام در لرستان داشته‏ایم، اضافه کرد: در این مدت ۳۰ تُن گوشت و فرآورده آنکه فاسد شده بودند در استان لرستان ضبط و معدوم شد.

توکلی متذکر شد: در این بازدید‌ها بیش از ۷۲ پرونده تخلفاتی به دستگاه قضایی لرستان معرفی شده است تا برخوردهای لازم با آن‌ها صورت بگیرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به اینکه در سال‏‏‏‏‏‏‏ جاری ۸۳۰ رأس دام سنگین و ۸ هزار و ۴۰۰ رأس دام سبک از استان صادر شده است، بیان کرد: این صادرات بیشتر به کشورهای امارات، عراق، کویت و… بوده است.

این مسئول یادآور شد: وجود برخی از کشتارگاه‏‌های سنتی در لرستان به یک معضل تبدیل شده است که برای صنعتی کردن آن‌ها همه تلاش خود را به کار می‌‏گیریم.

وی اضافه کرد: ۴ میلیون رأس دام سبک و ۳۰۰ هزار رأس دام سنگین در استان لرستان وجود دارد، این در حالی است که دام‎های پنج استان از لرستان عبور می‌‏کنند، به گونه‎ای که هر ساله بیش از ۸۰۰ هزار واحد دامی از این استان عبور می‌‎کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز