طرح تشدید نظارتهای بهداشتی تعطیلات نوروز در لرستان اجرا میشود
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان گفت: طرح کنترل و نطارت های بهداشتی در رستوران های بین راهی و شهرهای استان سمنان در تعطیلات نوروز به طور مستمر انجام می گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان گفت: طرح کنترل و نطارتهای بهداشتی در رستورانهای بین راهی و شهرهای استان سمنان در تعطیلات نوروز به طور مستمر انجام میگیرد.
جواد گودرزی مدیر کل دامپزشکی استان لرستان در گفتگو با ایلنا گفت: به دلیل مسافرخیز بودن این استان در تعطیلات نوروز و برای رفاه حال مسافران و مردم، اداره کل دامپزشکی اکیپهایی برای بازرسی در رستورانهای بین راه و شهرها اعزام میکند.
وی افزود: ۱۴اکیپ کنترل و نظارت بهداشتی در شهرستانهای استان لرستان ساماندهی شدهاند که دارای کاور و خودور مخصوص هستند و این اکیپها با هماهنگی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و میراثفرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در ایام نوروز فعال بوده و با متخلفان برخورد میکنند.
وی اظهار داشت: این اکیپها در رستورانهای بین راهی و مکانهای طبخ غذا و کبابیها مکلف هستند که مواد غذایی را بازرسی کرده و در صورتی که استانداردهای مواد غذایی رعایت نشود متخلف محسوب شده و به مراجع قضایی معرفی شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان در مورد نگهداری ماهی قرمز در منزل گفت: ماهی قرمز به دلیل نیاز به اکسیژن نیاز به ظرفی دارد که فضای کافی و دهانه آن بزرگ باشد.
وی ماهی قرمز سالم را دارای شرایط بدنی خاص دانست و افزود: ماهی قرمز دارای تحرک است و پولکهای آن سالم، فاقد هرگونه ضایعه، زخم، چشمها حالت برجستگی و فاقد هرگونه برآمدگی در بدن است.
گودرزی در مورد نگهداری ماهی قرمز اظهار داشت: ماهی قرمز باید در آب بدون کلر نگهداری شود و دمای آب باید حول و حوش ۲۰ درجه سانتگراد باشد چون تغییر دما باعثکم شدن اکسیژن میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان به ویژگیهای ماهی، گوشت قرمز و مرغ سالم اشاره کرد و گفت: گوشت ماهی تازه، سفید، براق و چسبیده به استخوانها است ولی گوشت ماهی فاسد، سست و نرم است.
وی از نظر استحکام، بدن ماهی تازه را محکم و ارتجاعی ذکر کرد و گفت: بدن ماهی فاسد نرم و سست بوده به طوری که با فشار دادن انگشت بر روی بدن ماهی سالم اثر انگشت بر روی آن باقی نمیماند در حالی که ماهی فاسد شل و وارفته است و اثر انگشت بر روی آن باقی میماند.
گودرزی چشمان ماهی تازه را درخشان و شفاف ذکر کرد و گفت: چشمهای ماهی سالم تمام حدقه را فرا گرفته است در صورتی که در ماهی فاسد چشمها کدر و نرم و فرو رفته است، شکم ماهیان تازه سفت و با رنگ و جلای طبیعی بدون لکه قرمز یا سیاه است در حالی که در ماهیان فاسد شکم نرم و دارای لکه آبی یا سبز رنگ است.
وی فلسهای ماهی تازه را محکم و چسبیده به پوست توصیف کرد و افزود: فلسها در ماهی تازه درخشان و مرطوب هستند ولی در ماهی فاسد فلسها کدر و چسبناک بوده و به راحتی کنده میشود، برنشهای ماهی سالم مرطوب به رنگ صورتی یا قرمز درخشان است و برنشهای ماهی فاسد خاکستری یا قرمز تیره و خشک و بوی آمونیاک میدهد.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان همچنین در مورد ویژگیهای ظاهری گوشت قرمز گفت: گوشت باید در کشتارگاههای مجاز تهیه شود و دارای مهر دامپزشکی باشد و نباید خشک و یا چروکیده باشد.
وی افزود: گوشت باید سفت و قوام طبیعی داشته باشد، نرم و لزج نباشد و هرگونه بوی غیر طبیعی مانند ترشیدگی یا تعفن نشانه فساد گوشت است، رنگ طبیعی گوشت قرمز است و هرگونه تغییر رنگ آن از قرمز به سبز، قهوهای و خاکستری علایم فساد است.
گودرزی در مورد گوشت چرخ کرده گفت: گوشت باید در حضور مشتری چرخ شود و از خرید گوشت چرخ کرده آماده خودداری شود.
وی خرید گوشت در خارج از کشتارگاه و بدون مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی را ممنوع دانست و گفت: خرید گوشت خارج از چرخه مهر بهداشتی دامپزشکی، بیماریهای مشترک بین انسان و دام از قبیل، سل، سیاه زخم، مسمومیتهای میکروبی و غذایی، بیماریهای انگلی و تب مالت را دربر دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان در مورد ویژگیهای ظاهری گوشت مرغ گفت: لاشه مرغ باید تمیز، اندرونه آن خالی(بدون قلب، ریه، جگر و سنگدان) و عاری از ذرات خارجی باشد، سفتی و قوام گوشت مرغ باید طبیعی و پرکنی به صورت کامل صورت گیرد.
وی افزود: رنگ ماهیچههای پا متمایل به قرمز، سینه سفید مایل به زرد و پوست به طور یکنواخت روی بدن کشیده شده باشد، لاشه مرغ باید عاری از هرگونه لکههای رنگی باشد و از مراکز عرضه مجاز و معتبر و در یخچالهای ویترین دار نگهداری شود.
گودرزی اظهار داشت: مرغ منجمد باید در سردخانه و در برودت زیر ۱۸ درجه سانتگراد نگهداری و عرضه شود و به صورت بسته بندی و با برچسب مشخص و تاریخ تولید و انقضا» عرضه شود.
وی در مورد عرضه تخم مرغ گفت: تخم مرغ باید سالم، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی به مدفوع مرغ باشد و از خرید تخم مرغهای شکسته باید خودداری کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان لرستان در مورد انهدام دامهایی که به بیماری مبتلا شدهاند گفت: تا به حال ۱۴۰ راس گاو که به بیماری مبتلا بودند از دامداران در این استان خریداری و معدوم شده است و ۷۵درصد ارزش واقعی این دامها به صاحبان آنان پرداخت شده است.
وی شماره تلفنهای ۲۲۰۳۰۲۳ و۲۲۰۳۰۲۲ را در دامپزشکی استان لرستان فعال اعلام کرد و افزود: در مورد مسایل غذایی و دامی با این سامانه میتوان تماس گرفت و کارشناسان و بازرسان دامپزشکی برای بررسی مسایل آماده هستند.