مراسم تجلیل و نکوداشت آیتالله صادقی در خرمآباد برگزار شد
به پاس خدمات بیش از نیم قرن خدمات آیتالله عباسعلی صادقی، رئیس حوزه علمیه کمالیه خرمآبادطی همایشی با عنوان «چشمه فیض» از این عالم جلیلالقدر در خرمآباد تجلیل شد.
به پاس خدمات بیش از نیم قرن خدمات آیتالله عباسعلی صادقی، رئیس حوزه علمیه کمالیه خرمآبادطی همایشی با عنوان «چشمه فیض» از این عالم جلیلالقدر در خرمآباد تجلیل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، بزرگداشت خدمات بزرگان دین که عمر خود را صرف ترویج دین و تربیت شاگردان مستعد نمودهاند یک وظیفه است و امروز در لرستان به پاس ارج نهادن به بزرگمردی که بیش از نیم قرآن از عمر مبارک خود را صرف تربیت شاگردان و طلاب علوم دینی کرده است، از مقام شامخ آیتالله عباسعلی صادقی، رئیس جوزه علمیه کمالیه خرمآباد تجلیل شد.
این مراسم با حضور جمعی از شاگردان این عالم جلیلالقدر و طلاب و روحانیون مدارس علمیه لرستان، مدیران دستگاههای اجرایی استان و مردم قدرشناس خرمآباد در سالن همایشهای سازمان جهاد کشاورزی لرستان برگزار شد.
در این مراسم هوشنگ بازوند، استاندار لرستان اظهار کرد: فرهنگ حرمتگذاری و ارج نهادن و حقشناسی به خادمان مردم و کشور یکی از ارزشهای الهی است که میطلبد در جهت تعمیق و رواج این سنت همت کرد.
وی اضافه کرد: مفاخر، مشاهیر و شخصیتهای دینی و اخلاقی سرمایههای هر استان و کشور به شمار میروند که شاید تکرار اینگونه شخصیتها به ندرت انجام گیرد و باید این سرمایههای گرانقدر و الگوهای موفق را به نسل امروز معرفی کنیم.
بازوند ادامه داد: تجلیل از مروجین احکام و رعایت شأن و جایگاه آنها از آموزههای دین مبین اسلام و ائمهاطهار(ع) است.
استاندار لرستان در رابطه با شخصیت علمی و فرهنگی آیتالله صادقی عنوان کرد: ایشان عمر شریف خود را در راه خدمت خالصانه و صادقانه به مردم لرستان و تربیت طلاب دینی سپری کرده است.
وی افزود: این روحانی جلیلالقدر در دوران مبارزه با طاغوت، دوران پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی و پشتیبانی از جبههها و همچنین پشتیبانی از استقرار و پیروزی انقلاب اسلامی در تمام مراحل حضور فعالی داشته است.
وی ارتباط قوی با مراجع تقلید و بزرگان حوزه علمیه از جمله آیتالله بروجردی، امام راحل(ره)، کمالوند، فاضل لنکرانی، گلپایگانی را از ویژگیهای این روحانی جلیلالقدر بیان کرد و گفت: پیوستگی با حوزههای علمیه قم و دوستی با شخصیتهای بزرگ علمی و دینی و ساسی، مدیریت حوزه علمیه، تربیت طلاب دینی از دیگر ویژگیهای بارز ایشان است.
استاندار لرستان در پایان اضافه کرد: آیتالله صادقی ریاست دادگاههای انقلاب لرستان را عهدهدار بوده و نام ایشان با تدین، تقوا، تواضع، خدمت خالصانه و صادقانه، تقویت باورهای دینی و رعایت حدود الهی عجین است.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولیفقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد نیز در ادامه با بیان اینکه نکوداشت عالم دینی، نکوداشت علم و دانش است، گفت: نکوداشت یک عالم دینی و شخصیت مذهبی که سراسر زندگی خود را برای دیگران قرار داده است، الگوسازی برای نسل جوان است.
وی اضافه کرد: جوانان با نگاهی به زندگی اینگونه شخصیتها در مسیر تعالی، رشد و کمال قدم برخواهند داشت لذا ضرورت دارد بهمنظور الگوگیری جوانان از این قبیل شخصیتهای دینی برگزاری این قبیل مراسم مورد توجه قرار بگیرد.
حجتالاسلام و المسلمین میرعمادی اضافه کرد: خداوند متعال در قرآن از حضرت ابراهیم، ادریس و نبی مکرم اسلام بهعنوان پیامبرانی صاحب رفعت یاد کرده است، حضرت ابراهیم بهدلیل تسلیم بودن در برابر پروردگار و ترجیح دادن ارداه خداوند بر اراده خود، حضرت ادریس بهدلیل صداقت و درستکاری و برخورد مناسب با امتش به این مقام رسیده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان ادامه داد: در رأس همه شخصیتها به پیامبران و معصومین که به آنها رفعت مقام داده شده است وجود مقدس پیامبر اعظم(س) است که خداوند در قرآن خطاب به وی فرموده است که ما تو را بلند آوازه قرار دادیم و این بهدلیل عبودیت و بندگی خداوند متعال بوده است.
حجتالاسلام میرعمادی ادامه داد: مجاهدان در راه خدا و مؤمنانی که عمل صالح انجام میدهند و اهل احسان و انفاق باشند دسته دومی هستند که خداوند به ایشان مقام رفعت داده است.
وی افزود: عالمان دینی به دلیل اینکه هدایتگری مردم را بهعهده دارند و مرزبان دین هستند و در راه ترویج و تبلیغ دین تلاش میکنند، از حریم الهی پاسداری کرده و در برابر طاغوت ایستادگی میکنند و هدفشان دفاع از حق و عدالت است تا به اینجایگاه رسیدهاند.
امام جمعه خرمآباد در بیان عوامل برتری عالم بر دیگر اقشار جامعه اذعان کرد: رسالت سنگینی که در طول تاریخ به عهده علما و اندیشمندان بوده آنان را به جایگاه رفعت رسانده است، اگر عالمان دینی نبودند از علم و دیانت خبری نبود و مردم در ضلالت و گمراهی به سر میبردند و راه سعادت و کمال را هرگز نمیتوانستند طی کنند.
وی با بیان اینکه عالمان دینی علم را برای خدا آموختهاند و برای خدا به مردم یاد میدهند و برای خدا جامعه راهدایت میکنند، خاطرنشان کرد: در لرستان چهرههای درخشان علمی زیادی وجود دارد که برخی از آنان مثل آیتاللهالعظمی بروجردی از شخصیتهای جهانی بودهاند.
نماینده ولیفقیه در لرستان به پویایی مدارس علمیه استان اشاره و تصریح کرد: از ویژگیهای شخصیتی آیتالله صادقی میتوان به تواضع، اخلاص، توکل بر خدا، اهتمام به تحصیل و تدریس، تلاش و جدیت و پشتکار، خستگیناپذیر بودن، سفارش به جدیت در تحصیل، مردمداری و تواضع در برابر شاگردان اشاره کرد.
وی گفت: آیتالله صادقی قریب به ۳۰ سال است امام جمعه موقت خرمآباد است و موفقیتهایی که امروز در حوزههای علمیه لرستان شاهد هستیم مرهون هدایتها و راهنماییهای این روحانی جلیلالقدر است.
در بخشی از مراسم که خانواده آیتالله صادقی و همچنین آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی نیز حضور داشتند، تمبر آیتالله صادقی و کتابی در رابطه با زندگانی آیتالله صداقی رونمایی و کلیپی از زندگی ایشان پخش شد.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام علی اسماعیلیان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه واژه علم ۱۵ بار در قرآن ذکر شده و در راستای ارج نهادن به مقام شامخ علمای دینی و چهرههای علمی استان لرستان تاکنون مراسم بزرگداشت آیتالله موموندی، علامه شهیدی، حجتالاسلام والمسلمین آدینهوند، مروجی و… در استان برگزار شده و مراسم بزرگداشت چندتن دیگر در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار دارد، گفت: این برنامه نکوداشت به همت نمایندگی ولیفقیه در استان و همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، شهرداری، حوزه علمیه کمالیه، سپاه ابوالفضل(ع) و
شهرداری برگزار شده است.
بنا بر این گزارش، آیتالله عباسعلی صادقی، رئیس حوزه علمیه کمالیه خرمآباد متولد سال ۱۳۰۴ هجری شمسی از روستای «کیسار» استان اصفهان است و تاکنون که ۸۸ سال از عمر بابرکت ایشان میگذرد، به تربیت شاگردان فراوانی در استان لرستان همت گماشته و طلاب و روحانیون بسیاری در محضر این استاد گرانقدر کسب علم کردهاند.
وی در سن هفت سالگی به مکتب میرود و در آنجا پس از شش ماه قرائت قرآن را فرا میگیرد، سپس شیخ ابوالقاسم که از اساتید حوزه علمیه اصفهان و پدربزرگ مادری ایشان است، با مشاهده نبوغ و استعداد وی به تشویق و ترغیب او پرداخته و کتاب جامعالمقدمات را که مربوط به علم صرف و نحو عربی است و همه طلاب در بدو ورود به حوزه مطالعه میکنند را به او یاد داد.
آیتالله صادقی چند سالی را در حوزه علمی اصفهان و بعد در قم به تحصیل دروس طلبگی پرداخت و از محضر استادانی چون آیتاللهالعظمی بروجردی(به مدت ۱۵ سال)، شهید صدوقی، مرحوم محقق داماد و مرحوم خالیخو بهرهمند شد و بعدها خود بهعنوان استاد و مدرس در حوزه علمیه قم مشغول به فعالیت شد.
بعد از تأسیس حوزه علمیه خرمآباد توسط مرحوم آیتالله کمالوند، ایشان بهعنوان مدرس به استان لرستان دعوت شد و اکنون که ۵۵ سال از آن روز میگذرد ایشان همچنان در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.