مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان:
دو پاسگاه سیار و یک پاسگاه ثابت در راستای جلوگیری از قاچاق سمندر در لرستان وجود دارد
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: به منظور جلوگیری از قاچاق، کاهش و حفظ سمندر از زیستگاه این گونه اندومیک دو پاسگاه سیار و یک پاسگاه ثابت در لرستان راه اندازی شده است.
ایلنا: مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: به منظور جلوگیری از قاچاق، کاهش و حفظ سمندر از زیستگاه این گونه اندومیک دو پاسگاه سیار و یک پاسگاه ثابت در لرستان راه اندازی شده است.
به گزارش خبرنگار " ایلنا " از خرم آباد، " محمد حسین بازگیر " در جمع خبرنگاران افزود: سمندر گونه نادر جانوری است که علاوه بر اینکه جزء خزانه ژنتیکی به شمار می رود، برند و شاخص شناسایی استان محسوب می شود.
وی اظهار داشت: این گونه جانوری در طول حیات فرآیند تکاملی خاصی را طی کرده است و در تعیین وضعیت اکوسیستم های گذشته استان و کشور اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: حفاظت این گونه جانوری علاوه بر تعهدات دینی و اخلاقی به دلیل قرار گرفتن در معاهدات بین المللی و قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست وظیفه ماست و در این راستا تعامل و همکاری همه مردم نیاز است.
وی افزود: در این راستا با همکاری جهاد دانشگاهی استان اقدامات مطالعاتی بسیاری در زیستگاه سمند انجام شده است.
وی اظهار داشت: زیستگاه این جانور در جنوب لرستان، مرز مشترک باخوزستان و شمال خوزستان است.
وی تصریح کرد: در این راستا طرح شورای عالی حفاظت محیط زیست برای تبدیل زیستگاه به پناهگاه حیات وحش ارایه شده است.
وی با توجه فرهنگ سازی در حفاظت از این گونه اندومیک گفت: در این راستا فعالیت های آموزشی به منظور معرفی طرح بین المللی سمندر، آموزش هماهنگ در مدارس، پاسگاه هاانجام شده است.
وی افزود: همچنین هماهنگی های لازم با مردم محلی، راه آهن، نیروی انتظامی، استانهای همجوار و شرکت آزاد راه پل زال - خرم آباد صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: برنامه گشت و کنترل بازارهای استان توسط محیط زیست و بازارهای استان های همجوار با همکاری یگان های حفاظتی آنها می شود و محلی برای نگهداری و قرنطینه این گونه نادر در نظر گرفته خواهد شد.