معاون سیاسی استانداری لرستان:
لرستان در نرخ تجرد قطعی دختران استان رتبه دوم کشور را دارد
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: بر اساس گزارش امور بانوان استانداری، نرخ تجرد قطعی دختران استان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایلنا، مجید منعمی در حاشیه جلسه قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر لزوم تشکیل شوراهای اندیشه ورز و انجمنهای نخبگان برای شناسایی و رفع مشکلات حوزه جمعیت لرستان تاکید کرد و اظهار داشت: از مهمترین مصوبات جلسه قبلی این قرارگاه که امروز مورد پیگیری قرار گرفت موضوع شناسایی خانوارهای دارای فرزندان سه یا چهار قلو بود که در راستای اجرای ماده چهار قانون جمعیت به اداره کل راه و شهرسازی استان معرفی شوند.
معاون استاندار لرستان، تصریح کرد: از تاریخ اعلام این مصوبه تاکنون ۱۶ خانوار در استان توسط حوزه امور بانوان و خانواده استانداری شناسایی شدهاند و لیست این خانوارها با هدف خانه دار شدن به اداره کل راه و شهرسازی استان ارسال شده است.
وی افزود: با توجه به گزارش ارائه شده توسط اداره کل راه و شهرسازی در جلسه امروز مبنی بر محدودیت در واگذاری اراضی مسکونی به این خانوادهها، تاکنون به خانوارهای معرفی شده زمین اختصاص نیافته است، از این رو اداره کل راه و شهرسازی مکلف شد به منظور تأمین اراضی مورد نیاز با وزارت متبوع مکاتبات و پیگیریهای لازم را انجام دهد.
منعمی ادامه داد: بنابر اصل ۳۲ قانون جمعیت، شهرداریها، دهیاریها و اداره کل راه و شهرسازی ملزم هستند که حداقل یک سوم از ظرفیت سالانه تبلیغات محیطی خود را به موضوعات مرتبط با جمعیت و تشویق فرزند آوری اختصاص دهند که در این جلسه بر این مهم تاکید شد.
معاون استاندار لرستان، یادآور شد: همچنین مطابق با ماده ۲۸ این قانون، صدا و سیما، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و گروههای مردمی نیز انجام فعالیتهایی از قبیل تولید فیلم، برگزاری نمایشگاه و سایر فعالیتهای مشابه را برعهده دارند که این موضوع نیز با ضرورت اجرای برنامهها در دستور کار دستگاههای مربوطه قرار گرفت.
وی در ادامه گفت: بر اساس گزارش احصا شده توسط حوزه امور بانوان استانداری نرخ تجرد قطعی دختران استان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و طبق این آمار حدود ۴۰ درصد از دختران لرستانی وارد سن تجرد قطعی شدهاند.
منعمی عنوان کرد: به منظور موشکافی و بررسی دقیق این مشکل که از آن به عنوان اصلی ترین عامل کاهش جمعیت در استان یاد میشود، مقرر شد انجمنهای دانشگاهی و نخبگانی با هم افزایی پیرامون رفع این مشکل فعالیت کند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان افزود: تشکیل شوراهای اندیشه ورزی از دیگر راهکارهای مناسب در راستای شناسایی مشکلات موجود در زمینه کاهش جمعیت به شمار میآید که در جلسه امروز، پیگیریها و برگزاری جلسات با این مضمون در دستور کار فرمانداریها قرار گرفت.