خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

۶۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی با اجرای طرح الگوی کِشت در لرستان

۶۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی با اجرای طرح الگوی کِشت در لرستان
کد خبر : ۱۳۱۲۹۶۴

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: براساس پیش‌بینی که انجام شده در سال اول اجرای طرح الگوی کِشت ۲.۲ میلیارد دلار یعنی ۶۰۰ همت صرفه‌جویی دارد.

سیدعماد شاهرخی در گفت‌وگو با ایلنای لرستان  اظهار کرد: در حال حاضر ضریب دانش فنی ما شش است که پیش‌بینی شده این ضریب به ۱۲ برسد یعنی در حد کشورهای کاملاً مدرن و پیشرفته و ۱۰۰ درصد این ضریب افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: براساس پیش‌بینی که انجام شده در سال اول اجرای طرح الگوی کِشت ۲.۲ میلیارد دلار یعنی ۶۰۰ همت صرفه‌جویی دارد.

شاهرخی تصریح کرد: کل رقمی که وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح الگوی کِشت درخواست داده در بودجه سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شود ۳۰ همت است، یعنی ما یک بیستم سرمایه‌گذاری کنیم و ۲۰ برابر صرفه‌جویی از این طرح حاصل می‌شود که تنها یک قلم از آن در سال اول اجرا صرفه‌جویی سه میلیارد مترمکعب آب مصرفی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: به تولید کنندگان و کشاورزان توصیه می‌کنم چون دنبال بالا بردن ضریب دانش در بخش کشاورزی هستیم، دوست داریم کشاورزان به توصیه‌های محققان عمل کنند، امسال کشاورز پیشرویی داشتیم که در هکتار ۱۲ تن تولید داشت.

وی عنوان کرد: در استان مزرعه‌هایی داریم که میزان برداشت آن‌ها در هکتار ۸ تا ۱۰ تن است اما میانگین تولید ما چهار تن در هکتار است، یعنی میانگین تولید و رکورد ما فاصله زیادی با یکدیگر دارند که این فاصله فقط با بالا رفتن ضریب دانش فنی قابل حل است.

شاهرخی با اشاره به این‌که یکی از توصیه‌های مهم ما به کشاورزان رعایت تناوب کشت است، تصریح کرد: ما نمی‌توانیم هر سال گندم و جو بکاریم، بنابراین ما برای غلات تناوب غلات و کلزا را به عنوان ضرورت انکار ناپذیر و پایداری تولید در نظر گرفتیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ما کلزا را به خاطر تناوب در تولید به کشاورز توصیه می‌کنیم نه به خاطر درآمد بیشتر، نفعی که برای کشاورز ایجاد می‌کند در تناوب تولید و بازدهی که در گندم دارد.

وی عنوان کرد: توسعه کشت دانه‌های روغنی در دستور کار ما قرار دارد و برای آن برش دادیم و در نظر گرفتیم.

شاهرخی بیان کرد: ما در غلات در الگوی کشت افزایش سطح نداریم ولی با استفاده ارقام جدیدی که داریم تولید را بالا می‌بریم، امسال چهار رقم جدید گندم به ارقامی که از قبل داشتیم اضافه می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این‌که ۷۰ درصد تولیدات ما در بخش زراعت است، عنوان کرد: در این طرح سطح زیر کشت گندم آبی ۴۵ هزار هکتار و دیم ۱۹۲ هزار هکتار است و پیش بینی ما این است اگر الگوی کشت رعایت شود فقط در گندم ۳۴۶ هزار تن برداشت و تولید داشته باشیم و در جو نیز با ۷۴۰۰ هکتار آبی و ۱۳۹ هزار هکتار دیم پیش‌بینی می‌شود تولید ما به ۹۶ هزار تن برسد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز