تأثیر تسهیلات بانکی بر اشتغالزایی/ بانکسینا پیشرو در اشتغالزایی روستایی
بانکی بودن اقتصاد ایران، نقش کلیدی بانکها را در تسریع شکوفایی اقتصادی، حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی انکار ناپذیر کرده است.
به گزارش ایلنا، بسیاری از کارشناسان به دلیل تنیدگی و وابستگی اقتصاد کشور با بانکها، از آن تحت اقتصاد بانکی یاد میکنند و به تبع با چنین اوصافی، نمیتوان نقش نافذ و تاثیرگذار بانکها را در تسهیل و تسریع شکوفایی اقتصادی و عملیاتی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی نادیده انگاشت، در این میان حتی اگر به نظریه اقتصاد بانکی کشور نیز قائل نباشیم، انکارکارکرد و نفوذ بانکها در این عرصه (اقتصاد کشور) ناممکن است.
بدون تردید، یکی از عمدهترین و اصلیترین نارساییهای فعلی کشور به حوزه اقتصادی و مشکلات متنابه آن باز میگردد. به واقع، در بستر مشکلات اقتصادی، چالشها و معضلات متعددی در کشور، بروز پیدا میکند و این عارضه میتواند در شکل گیری نارساییهای متعددی همچون اشتغال، ناهنجاریهای اجتماعی، طلاق، اعتیاد، عصبیتهای درون خانوادگی و برون خانوادگی، نظم و انتظام شهری و حتی حفظ امنیت مرزها نیز، اثرگذار باشد.
در واقع امر، بانک ها، مراکز و موسساتی هستند که سپردههای عموم مردم را به عنوان ودیعه دریافت میکنند، کارمزد اندکی را کسر میکنند و سرمایههای عمومی (و به تعبیری سرگردان) را به سمت عرصههای تولید و صنعتی هدایت میکنند. به تبع در چنین شرایطی، تولید کشور تقویت میشود و در سایه چنین امری، ضریب اشتغالزایی ارتقاء پیدا میکند.
با در نظر گرفتن این واقعیت که شاه کلید نجات بخش اقتصاد کشور تولید است با تحقق و حصول مثبت و سازنده این امر ضروری، و تحقق حداکثری رونق در این عرصه (تولید)، مقاومت پذیری اقتصاد کشور به بهترین نحو ممکن تقویت میشود و در چنین شرایطی آسیبهای ناشی از تِکانههای اقتصادی، شوکها و تحریمهای خارجی، به حداقل ممکن کاهش پیدا میکند.
بانک سینا، بانک پیشرو در اشتغالزایی
یکی از حوزههای بسیار مهم برای اشتغالزایی، ایجاد اشتغال در روستاها است. این امر از یک سو موجب محرومیتزدایی در کشور میشود و از سوی دیگر از مهاجرت بیرویه به شهرها و مشکلات ناشی از آن جلوگیری میکند.
بانک سینا در سال 1397 بیش از 3200 طرح اشتغالزایی روستایی را به تصویب رساند و در ادامه این روند در سال 1398 طرحهای اشتغالزایی روستایی مصوب در بانک سینا تا پایان شهریور ماه به مرز 4000 رسید.
در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی، اعطای تسهیلات به طرح های اشتغالزایی روستایی از سال 94 در بانک سینا آغاز شده که بر این اساس تا پایان شهریورماه جاری تعداد 3972 طرح به مبلغ بیش از 17 هزار و 515 میلیارد ریال تسهیلات با امکان اشتغالزایی جهت افزون بر 28000 نفر به تصویب رسیده است.
از این مصوبات، تعداد 3243 طرح، تسهیلات مربوطه را بالغ بر 11 هزار و 220 میلیارد ریال دریافت کرده اند.
همچنین از مجموع طرح های مصوب، تعداد 2381 طرح به مبلغ بیش از 6800 میلیارد ریال با اشتغالزایی جهت 14 هزار و 911 نفر به بهره برداری رسیده است و این طرح ها عملا خدمات رسانی خود را آغاز کرده اند.
عمده این طرح ها در حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی، صنایع بسته بندی، دامپروری و نظیر آن است که از تسهیلات یارانه دار بهره مند می شوند.
گفتنی است این اقدام بانک سینا در راستای امضای تفاهم نامه همکاری بنیاد مستضفعان انقلاب اسلامی، بنیاد علوی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری صورت می گیرد و در این راستا به طرحهای اشتغالزایی مناطق روستایی تسهیلات اعطا میشود.