رییس گمرک ایران:
افزایش ۵۰ درصدی کشفیات کالای قاچاق از سوی گمرک
به گفته کرباسیان سالانه ۱۷ میلیون مسافر وارد کشور میشوند و بالغ بر ۴۰ میلیون نفر به مناطق آزاد میروند که همه اینها کالا همراه خودشان وارد میکنند، اما این در آمار گمرک قاچاق تلقی نمیشود.
به گزارش ایلنا؛ مسعود کرباسیان درخصوص قاچاق از مبادی رسمی بیان کرد: قبل از دولت یازدهم حجم واردات قاچاق کالا ۲۵ میلیارد دلار بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
وی در ادامه افزود: باید دید این موضوع تنها کالای قاچاق است یا آمار و ارقام اختلافی؟
رئیس کل گمرک گفت: مسافری که خودش بار را وارد کشور میکند و در آمار گمرکی منظور نمیشود آیا قاچاق تلقی میشود یا نه؟
به گفته وی سالانه ۱۷ میلیون مسافر وارد کشور میشوند و بالغ بر ۴۰ میلیون نفر به مناطق آزاد میروند که همه اینها کالا همراه خودشان وارد میکنند، اما این در آمار گمرک قاچاق تلقی نمیشود.
کرباسیان همچنین با اشاره به کالاهایی که به صورت رسمی تحت رویه های مختلف ته لنجی و بازارچه ای وارد میشوند، اظهارداشت: رقم این واردات ۹ میلیارد است، اما در آمار به صورت رسمی منظور نمیشود.
وی عنوان کرد: میزان کالایی که از مبادی رسمی تخلف میشود حدود ۷۰۰ میلیون دلار در طول یک سال است.
کرباسیان گفت: ۱۶ درصد کالاهای وارداتی مصرفی است، یعنی از ۴۳ میلیارد دلار، شش میلیارد دلار کالای مصرفی است.
وی به کالاهای ممنوعهای که لیست آن را دولت اعلام کرده است اشاره کرد و افزود: 500 میلیون دلار از آن متلعق به کالاهای تجملاتی است که ممکن است وارد کشور شود.
کرباسیان درخصوص واردات میوههای قاچاق گفت: شاید زمانی این قاچاق انجام میشد مثل زمانی که گشایش اعتباری نداشتیم، کالای مستقیم وارد نمیشد، حمل مستقیم به بنادر اصلی وجود نداشت و از راههای فرعی مانند بازارچههای مرزی یا به صورت ملوانی این ارتباط شکل میگرفت، اما در حال حاضر، ما از مبدأ کشور فروشنده کنترل میکنیم یعنی گواهی مبدأ از کشور اصلی گرفته میشود.
گفت: کشتی به ما مانیفست میدهد و اسناد الکترونیکی به ما میرسد. همچنین شرکتهای بازرسی کالا، بار را بازرسی میکنند چون ملاک ارز و پرداخت استاندارد است، ثبت سفارش میشود و گواهی استاندارد، گواهی قرنطیه، گواهی بهداشت و کارت بازرگانی میگیرد که اینها همه از مبادی رسمی انجام میشود.
وی تصریح کرد: عامل انسانی به حداقل خودش رسیده و کنترل خیلی دقیقتر شده است.
رئیس کل گمرک تأکید کرد: در پایان سال گذشته اتحادیه حملونقل بینالمللی جادهای ایرو که در ژنو است، ایران را به عنوان تنها کشوری که توانسته سیستم تیر را کامل الکترونیکی کند معرفی کرد.
وی اضافه کرد: به طور مثال کامیونی که از اروپا حرکت میکند تمام اطلاعاتش در اختیار ما قرار میگیرد.
کرباسیان در ادامه بیان کرد: گمرکات با هم یک پیمان نوشته و نانوشته دارند که در کنواسیونهای بینالمللی است و یک سازمان غیر از سازمان جهانی گمرک داریم که هر کشوری تخلفاتش را به آنها اعلام میکند، برای نمونه از کشور آسیای جنوب شرقی در پوشش ترانزیت آهن قراضه پیشساز مواد مخدر وارد میشد که تا قبل از این سیستم در سال 91 کشف ۱۵ کیلوگرم را داشتیم و در سال 94 این کشفیات به 300 تن رسیده بود.
به گفته وی در حال حاضر با کشورهای همجوار دروازه مشترک داریم که اسناد به صورت الکترونیکی گرفته میشود، به همین علت سازمان جهانی گمرک، ایران را موفقترین کشور در این زمینه معرفی کرده است.
رئیس کل گمرک اظهارداشت: سازمان رایلو سازمان جهانی گمرک، سه ماه گذشته ایران را به عنوان سومین کشور برخوردکننده با تخلفات و قاچاق به همه دنیا معرفی کرده است.
وی با اشاره به عملکرد گمرک بیان داشت: گمرک در سال 2017 عملکرد بهتری را داشته است با توجه به اینکه سال 2016 در زمینه لجستیک توانست موفق عمل کند.
کرباسیان اضافه کرد: گمرک سال گذشته در اجرای اقتصاد مقاومتی سازمان برتر شده بود.
همچنین در اجرای فرمان مقام معظم رهبری این افتخار را داریم که در اقتصاد مقاومتی موفق و سازمان برتر بودهایم و امسال هم حتماً این موضوع را اجرایی خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: اولین ایکس- ری پر سرعت را وارد کشور کردیم.
به گفته وی ایران دستگاه ایکس- ری بیشتری را نسبت به کشورهای دیگر دارد.
وی اضافه کرد: محمولههای ما ردیابی ماهوارهای میشود که تعداد آنها ۹۰ هزار کامیون است و در این گذرگاهها نیروی انتظامی نظارت دارد و تمامی اطلاعات محمولههای ترخیص شده از گمرک جهت کنترل گلوگاهها در اختیار نیروی انتظامی قرار میگیرد.
وی با اشاره به فساد تصریح کرد: در حال حاضر گمرک ایران به صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارد و هر شخصی میتواند در ساعات مختلف رجوع کند، همچنین با توجه به اینکه کاغدبازی از بین رفته است ترخیصکنندگان رابطهشان قطع شده است.
رئیس کل گمرک گفت: فرآیند این دستیابیها افزایش ۵۰ درصدی کشف قاچاق را داشته است و همچنین افزایش درآمد گمرک از 8 هزار میلیارد تومان به ۱۸ هزار میلیاردتومان را داشتهایم.
به گفته وی در سال ۹۲ بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار واردات بوده که سال گذشته این رقم به ۴۳ میلیارد دلار رسیده است.
کرباسیان گفت: الکترونیکی شدن سیستمها میتواند ایجاد شغل را هم داشته باشد.
رئیس کل گمرک در پایان خاطر نشان کرد: باید یکسری اصلاح قوانین و نظام تعرفه را هم داشته باشیم تا عزمی برای جلوگیری از قاچاق شود.