محمدرضا فرزین:
منطق مالی باید بر تمامی تصمیمات بانک ملی ایران حاکم باشد
مدیرعامل بانک ملی ایران در نشست بررسی عملکرد واحدها در تجهیز منابع بانک تاکید کرد: منطق مالی باید بر تمامی تصمیمات بانک حاکم باشد تا بتوانیم ترازهای مختلف را حفظ کنیم.
به گزارش ایلنا، محمدرضا فرزین در این نشست که با حضور تنی چند از مدیران ارشد بانک و مدیران امور، روسای ادارات کل، روسای ادارات امور شعب استانها، روسای حوزهها و شعب ممتاز به صورت وبیناری برگزار شد، مهمترین و با اهمیتترین تراز برای بانکها را تراز نقدینگی دانست و گفت: تا این تراز اصلاح نشود، تراز سود و زیان برقرار نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه مدیران باید نسبت به بحث نقدینگی حساس باشند، اظهار داشت: پول یک کالای همگن در بانک نیست چرا که نرخهای آن متفاوت است بنابراین باید پرتفوی مصارف آن نیز مدیریت شده تا تراز سود و زیان حفظ شود.
مدیرعامل بانک ملی ایران از راهاندازی کمیته بازاریابی متشکل از بخش معاونت مالی، شعب، فناوری اطلاعات، اعتباری، بانکداری جامع و روابط عمومی در بانک خبر داد و تصریح کرد: بازاریابی باید سیاست واحد داشته و همه مدیران در اختیار سیاستهای بانک باشند.
فرزین ادامه داد: تسهیلات تکلیفی میتوانند کسب و کار بانکها را غیراقتصادی کنند و این امر باید در سیاستگذاریها و تصمیمسازیها مورد توجه باشد.
همچنین حسن مونسان، عضو هیات عامل و معاون شعب بانک، اشتغالزایی، کمک به افزایش تولید کشور، ایجاد ۱۴۰۱ واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی و تامین مالی تخصصی گسترده برای مشتریان و آحاد مردم در قالب بانکداری جامع را از مهمترین اهداف و اولویتهای بانک در سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: لازمه دستیابی به این اهداف، تجهیز منابع در بانک است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ و تجهیز منابع از مهمترین اهداف پیشروی بانک در سال جدید است، ابراز داشت: از ۳۷ پروژه جدید تعریف شده سال جاری در بانک، ۹ پروژه مربوط به حوزه شعب است بنابراین ستادهای ادارات کل و ادارات امور باید فعال باشند تا شعب به خوبی و شایستگی حرکت کنند.
در ادامه، علیرضا ماهیار، عضو هیات عامل و معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی با بیان اینکه اکنون در فضای جنگ اقتصادی قرار داریم و بانکها در نوک حملات قرار دارند، عنوان کرد: از اینرو، حوزه امنیت بانک در شرایط فعلی بسیار حساس است و امسال بحث نوسازی ناوگان و هوشمندسازی شعب به صورت جدی دنبال میشود. همچنین مرکز تماس کشوری از حالت متمرکز خارج و به صورت توزیع شده در استانها خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه امسال بحث تخصصی کردن خدمات در بانکداری جامع را دنبال میکنیم، یادآور شد: امروز بیش از ۹۰ درصد تراکنشها در کشور در قالب pos ها صورت میگیرد در حالی که این آمار در سایر کشورهای دنیا در قالب تلفن همراه است. این ظرفیت برای ما وجود دارد که بستر لازم از طریق کیف پول فراهم شود بنابراین برنامهریزی جامعی در این باره در بانک صورت گرفته است.
معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی با تاکید بر اینکه بازاریابی بانک و psp ها باید با هم هماهنگ باشند و همه اقدامات در قالب مهندسی مالی انجام شوند، بیان کرد: از تاریخ راهاندازی شبکه شتاب در بانک مرکزی تا به امروز، بیش از ۲۵۴ میلیون تراکنش انجام شده که از این میزان، ۱۱۸ میلیون تراکنش مربوط به بانک ملی ایران است بنابراین بیشترین فشار زیرساختی در این بانک است و این امر نشان از حساسیت جایگاه بانک ملی ایران دارد.
همچنین امیرمسعود رزازان، سرپرست معاونت مالی بانک ملی نیز با بیان اینکه رعایت حدود مجاز اعتباری باید در سیاست اعتباری امسال بانک بیش از پیش مورد توجه باشد، گفت: توازن و کنترل منابع ناپایدار و منابع تسهیلاتی باید برقرار باشد.
وی با تاکید بر اینکه هر سپردهای برای بانک امتیاز محسوب نمیشود و سپردههای ورودی نقدی میتوانند مفید باشند، اظهار داشت: برای ماندگاری در عرصه رقابت باید محصولات خوبی ارائه شود. ضمن اینکه بازاریابی مناسب و مشتریمداری نیز از اهمیت ویژه ای در این بخش برخوردارند.
سرپرست معاونت مالی بانک ملی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش همه همکاران، بانک در جایگاهی که استحقاق نام و اعتبار آن را دارد، تثبیت شود.
اصلان کریمی، مدیر امور شعب تهران هم با بیان اینکه باید شیوه بانکداری تغییر یافته و تراز نقدینگی در جایگاه بالاتری قرار گیرد، تصریح کرد: ظرفیتهای خوبی در شعب وجود دارد و باید در بخش تخصیص منابع به صورت یکپارچه عمل شود.
محمد نجفزاده، مدیر امور شعب منطقه یک کشور نیز با بیان اینکه بحث مدیریت منابع و مصارف باید به صورت سیستمی باشد، خاطرنشان کرد: مازاد منابع و مصارف لزوما به منزله سوددهی بانک نیست بلکه منابع و مصارف برای سودآوری باید به صورت بهینه تخصیص یابند.
بیژن مقدم بیرانوند، مدیر امور شعب منطقه دو کشور هم در این نشست با بیان اینکه همه ما باید به فرامین مقام معظم رهبری و اولویتهای سال جاری پایبند باشیم، عنوان کرد: برنامههای IT بانک هدفمند شده و اطلاعات سامانهها باید در اختیار ادارات امور قرار گیرند.
همچنین حمید مومنی، مدیر امور شعب مستقل بانک ملی نیز با تاکید بر اینکه باید از همه ظرفیتها برای جذب منابع در بانک استفاده شود، یادآور شد: فناوری باید به کمک تجهیز و نظارت بر منابع بیاید و همه بخشهای بانک، در بحث نگهداری منابع یاریرسان شعب باشند.