خبرگزاری کار ایران

سلیمی نمین درقم:

فاصله گرفتن مردم از احمدی‌نژاد درست بود

فاصله گرفتن مردم از احمدی‌نژاد درست بود
کد خبر : ۲۵۲۳۸۷

نظام دنبال حذف شخصیت‌های خود نیست٬ فقط آنجایی که بحثفزونی‌طلبی و زیاده‌خواهی باشد با قوت می‌ایستد و اتفاقا این امر قوت نظام جمهوری اسلامی است.

رییس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: احمدی‌نژاد از کجا مشکل ایجاد می‌کند؟ آنجایی که می‌گوید قانون را کنار بگذارید و از‌‌ همان زمان جامعه از او زاویه می‌گیرد و درست هم همین است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم٬ عباس سلیمی‌نمین عصر امروز در مناظره با الیاس حضرتی در دانشگاه مفید قم٬ با موضوع انقلاب اسلامی پس از ۳۶ سال دین‌ها و امید‌ها که به همت انجمن علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد٬ اظهار داشت: انقلاب اسلامی در ایران بازگشت انسان به اصالت خویش ومسیر ارتقا وشان و منزلت خویش است.

وی با بیان اینکه وقتی ملتی منزلت خود را پیدا کرد به دنبال پیدا کردن الگویی برای اداره جامعه خویش است گفت: ملت ما در ابتدا استقلال و آزادی خود را بازیافت٬ بعد به فکر انتخاب الگویی برای اداره خود شد؛ درست است که نظام جمهوری اسلامی زاییده انقلاب اسلامی است اما نظام جمهوری اسلامی با توجه به شرایط ملت ایران و خواسته‌های آن‌ها تعریف می‌شود اما انقلاب اسلامی الگویی برای آحاد بشر بوده و مرزی نمی‌شناسدژ؛ انقلاب اسلامی براساس الگوگیری از اسلام و سیره نبوی است و در راستایشان منزلت انسان گام می‌بردارد واز همین رو بود توانست تحول بزرگ را در ایران شکل دهد؛ انقلاب اسلامی دارای شاخص‌هایی است که دفاع از منطق، آزادی و استقلال از جمله آنهاست در تمام این شاخص‌ها نظام جمهوری نیز دیده می‌شود.

این فعال سیاسی در ادامه سخنان خود گفت: هر زمانی مردم مسوولان جمهوری اسلامی از آرمان اصیل انقلاب فاصله یافته می‌بینند دچار نگرانی می‌شوند٬ البته این نگرانی به حقی است چرا که هر چه از آرمان‌های انقلاب اسلامی از جمله عدالت‌طلبی، ظلم ستیزی، دفاع از مظلومان و… فاصله بگیریم این فاصله گرفتن‌ها در پیدایش آفات در جمهوری اسلامی نقش جدی پیدا می‌کند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در خصوص مدل حاکمیت جمهوری اسلامی که ۳۶ سال از تاریخ آن می‌گذرد٬ بحثجمهوریت را به عنوان یک رکن اصلی پذیرفتیم و این دو بحثجمهوری اسلامیت دو بخش غیر قابل تفکیک از هم هستند.

سلیمی‌نمین با بیان اینکه بحثجمهوریت درکشور ما آفاتی داشته٬ گفت: از آنجایی که قوانین مربوط به جمهوریت نظام توسط نخبگان کشور نوشته شده، این قوانین می‌توانستند آفاتی برای نظام جمهوری اسلامی باشند؛ کسانی که قوانین را ناشی از اندیشه خود می‌دانند٬ نمی‌توانند خود را ذیل قانون تصور کنند و این آسیب در بسیاری از انقلاب‌ها در سطح جهان بود٬ باعثآن شد آن انقلاب‌ها در نسل اول خود زمینگیر شود اما این آفت در جمهوری اسلامی وجود نداشت تا اسیر نسل اول انقلاب نشدیم.

وی افزود: وقتی به تاریخ ۳۶ ساله حاکمیت جمهوری اسلامی بر می‌گردیم برخی نخبگانی را می‌بینیم که اسیر زیاده‌خواهی‌هایی شده‌اند٬ برخی از آنها را توانستیم مهار کنیم و برخی را نتوانستیم و متاسفانه از دست دادیم.

این فعال سیاسی عنوان کرد: ما امام خمینی را در این زمینه بسیار راسخ می‌بینیم؛ امام(ره) تاکید داشتند امور کشور باید روال قانونی خود را یافته و بر اساس ایده خواص اداره نشود؛ البته این به این معنی نیست که امام خمینی(ره) اعتماد به یاران خود ندارد اما می‌خواستنداز آفات فراوانی که می‌توانست به هر طریق گریبان انقلاب را بگیرد جلوگیری کند.

سلیمی‌نمین گفت: امام(ره) تاکید داشتند که قانون حکمفرما شود تا هر کسی در کشور یک رای داشته باشد و افرادی نتوانند رای خود را بر‌تر از دیگران دیده و حرف خودرا برای کل کشور به کرسی بنشاند.

وی با بیان اینکه برخی نخبگان بعداز فاصله کوتاهی اسیر زیاده‌خواهی‌ها شدند٬ گفت: اگر نبود مقاومت‌های امام خمینی(ره) در خصوص اجرای قانون و پس از آن مقام معظم رهبری، این سهم‌خواهی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها به آفت بزرگ به کشور تبدیل می‌شود.

رییس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه یکی دیگر از انحرافات در جمهوری اسلامی ایران این بود که برخی جمهوریت بر نمی‌تابند و در مقام تضعیف آن تلاش می‌کردند این‌ها قائل بودند در اسلام چیزی تحت عنوان جمهوریت نداشتیم و بحثخلافت بوده است.

وی افزود: آفت دیگری که در خصوص بحثجمهوریت نظام متوجه کشور بود٬ این است که برخی نخبگان می‌خواستند جمهوریت نظام را برای خود مادام العمر کند که از این مساله هم عبورکردیم.

سلیمی‌نمین در ادامه آفت‌های دیگری نیز متوجه بحثاسلامیت نظام جمهوری اسلامی ایران بود گفت: از آفت‌های متوجه بحثاسلامیت نظام تنگ نظری و تحجر است و از سوی دیگر برخی چارچوبی که اسلام برای حکومت داری می‌گذارد یک نوع دست‌انداز و مانع برای حکومت داری می‌داند.

سلیمی‌نمین در ادامه با اشاره به مباحثمطرح شده از سوی الیاس حضرتی مبنی بر اینکه چرا باید در مجلس خبرگان رهبری غیر روحانیون نماینده نباشند گفت: در گذشته آقای اسماعیلی که روحانی هم نبودند کاندیدای مجلس خبرگان شدند اما رای نیاوردند و قانونگذاران این مشکل را حل کردند.

سلیمی‌نمین با بیان با اشاره به اینکه برخی افراد که در مسند قدرت قرار گرفته‌اند دچار زیاده‌خواهی شدند٬ گفت: برای مثال برخی می‌گفتند قانون اساسی اختیارات رییس‌جمهور را کم دیده٬ در حالی که سوال این است که مگر در ابتدا توجه نمی‌کردند برای چه کشوری و با چه شرایطی کاندیدای ریاست جمهوری می‌شوند؟ اگر در آن چارچوب قانون را پذیرفته باشند و رای آورده باشند این خود یک آفت است.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواستیم در تاریخ جمهوری اسلامی تن به زیاده‌خواهی‌ها دهیم٬ چیزی از جمهوری اسلامی باقی نمی‌ماند؛ اگر در دولت آقای هاشمی رفسنجانی می‌پذیرفتیم که ایشان برای بار سوم و بار چهارم در مسند ریاست جمهوری بماند آیا چیزی از قانون و جمهوری اسلامی باقی می‌ماند؟ سوال این است که اگر کسی در مسند قانون نشست آیا می‌تواند تعرضی به قانون داشته باشد.

وی افزود: بعد از ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی باز هم شاهد زیاده‌خواهی‌هایی بودیم؛ در دوران آقای خاتمی بحثلوایح دو قلو مطرح شد و در زمان احمدی نژادهم زیاده‌خواهی‌هایی بسیاری را شاهد بودیم.

وی گفت: تعجب می‌کنم از آقای حضرتی که می‌گوید رییس جمهور به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی اختیاری از خود ندارد. در حالی که خودشان می‌تواند این موضوع را مطرح کند.

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: بحثما جلوگیری از زیاده‌خواهی‌هاست که مشکلات و هزینه‌هایی را برای کشور ایجاد می‌کند٬ نه اینکه اختیارات قانونی رییس جمهور را سلب کنیم.

سلیمی‌نمین در پاسخ به جواب الیاس حضرتی به خود مبنی بر اینکه آقای هاشمی خودش هیچ‌گاه بحثتمدید ریاست جمهوری خودرا مطرح نکرد٬ به مقالاتی در این خصوص از آقایان مرعشی، عبدالله نوری و… اشاره کرد.

رییس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه چرا بیشتر رییس جمهور‌های تاریخ جمهوری اسلامی به نحوی از عرصه سیاسی حذف شده‌اند٬ گفت: اینکه ما در شخصیت‌ها متوقف نشده‌ایم نقطه ضعف نظام نیست بلکه نقطه قوت نظام است والا آن شخصیت‌ها بودن بر جامعه مسلط می‌شدند اما امروز جامعه بر آن‌ها مسلط شده است که سخن حق آنان را می‌پذیردو سخن زیاد ه خواهی آنان را نمی‌پذیرد.

وی افزود: احمدی نژاد از کجا مشکل ایجاد می‌کند؟ آنجایی که می‌گوید قانون را کنار بگذارید و از‌‌ همان زمان جامعه از او زاویه می‌گیرد و درست هم همین است.

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: در زمانی که ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی پایان یافته بود و رهبر معظم انقلاب ایشان را به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی کردند٬ چه کسانی با این کار مخالفت کردند؟ بروید بررسی کنید که تندروی‌های کدام جناح در این خصوص مشخص شد.

وی تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال حذف شخصیت‌های خود نیست بلکه فقط آنجایی که بحثفزونی طلبی و زیاده خواهی باشد با قوت می‌ایستد و اتفاقا این امر قوت نظام جمهوری اسلامی است.

وی در پاسخ به سخنان الیاس حضرتی مبنی بر اینکه آقای هاشمی رفسنجانی خودش بحثتمدید ریاست جمهوری را مطرح نکرده بود و زیاده‌خواهی در مقابل قانون اساسی نداشت٬ گفت: در کتاب خاطرات اقای هاشمی رفسنجانی فراوان می‌بینیم که ایشان قوانین جاری را زیر پا گذاشتند؛ آقای هاشمی در خاطرات خود می‌نویسد برای تبرئه مهدی هاشمی(از نزدیکان آیت‌الله منتظری) تلاش می‌کرد و می‌گفت نه تنها باید او را ببخشیم بلکه باید به او جایزه بدهیم٬ یا اینکه زمانی که امام خمینی(ره) می‌گوید نمایندگان به سفر حج نروند٬ آقای هاشمی می‌گوید بروند.

وی با اشاره به بخشی از سخنان الیاس حضرتی مبنی بر ضرورت بررسی ساختارهای قانون اساسی گفت: اینکه ما نقصی در قانون اساسی خود داشته باشیم٬ رد نمی‌کنیم چرا که این قانون زاییده فکر ما انسان‌هاست اما وقتی اینکه قانون هنوز اجرایی نشده٬ قبل از اینکه ضعف را به قانون برگردانیم باید این ضعف را متوجه خودمان بدانیم.

سلیمی‌نمین در بخش دیگری از سخنان خود در سوال دانشجویی گفت: دوستان و همفکران الیاس حضرتی وقتی که دیدند آقای هاشمی وزیر بهداشت دولت آقای روحانی به دلیل خدمات‌شان جایگاهی درافکار عمومی پیدا کرده‌اند٬ شروع به تخریب ایشان شده و نگران کاندیداتوری ایشان برای ریاست جمهوری شده‌اند؛ این موضوع نشان می‌دهد برخی دوستان آقای حضرتی به فکر مسایل ملی نیستندو فقط منافع حزبی را لحاظ می‌کنند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بحثمذاکرات هسته‌ای و انتقاداتی که به این موضوع مطرح می‌شود و همچنین واکنش‌های دولت به این انتقادات گفت: برخورد‌های آقای روحانی با منتقدین در خصوص مذاکرات هسته‌ای شایسته نبود چرا که اگر همه منتقدین را در کسب بی‌سواد و… بزنیم ممکن است کسی دیگر به سمت انتقاد نرود؛ سوال این است که مگر قرار است در انتقاد فقط حرف درست و اصولی زده شود؟ بلکه ممکن است حرف‌های غیر کار‌شناسی هم در کنار انتقادات درست از سوی برخی افراد مطرح شود اما مسوولین هستند که باید همه انتقادات را بشنوند و آن انتقادات خود را بپذیرند و انتقادات نادرست را توضیح دهند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به مجدد به بحثزیاده‌خواهی‌ها در مقابل قانون گفت: هرگاه زمزمه‌های مشکل داشتن قانون اساسی در کشور مطرح شد٬ بدانیم که می‌خواهند زمینه‌های زیاده‌خواهی‌ها را در مقابل قانون فراهم کند کما اینکه متاسفانه در دوره‌های مختلف از جانب قوه مجریه شاهد این مشکلات بودیم.

ارسال نظر