خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله اعرافی:

هنر بزرگ امام(ره) گسترش فرهنگ اتحاد مسلمانان در عین پایبندی به مکتب اهل بیت(ع) بود

هنر بزرگ امام(ره) گسترش فرهنگ اتحاد مسلمانان در عین پایبندی به مکتب اهل بیت(ع) بود
کد خبر : ۲۴۸۱۵۲

عده‌ای ولایتی‌تر از امام و رهبری شده و سر از انگلیس در می‌آورند / تشیع انگلیسی بزرگترین ضربه را به معارف اهل‌بیت(ع) می‌زند / تنها تفسیر رهبر معظم انقلاب درباره اندیشه‌های انقلاب و امام اعتبار دارد.

ایلنا: امام جمعه قم، با بیان این که هنر بزرگ امام خمینی(ره) این بود که با تمام تعصبی که به فرهنگ اهل بیت(ع) داشت، فرهنگ اتحاد را در جهان اسلام گسترش داد و واقعا انقلاب اسلامی ایران در گسترش معارف اسلامی دستاوردهای بزرگی داشته که هیچ کجای دیگر نظیر آن موجود نیست، گفت: امروز عده ای ولایتی تر از امام و رهبری شده و اسر از انگلیس در می آورند؛ این افراد مصلحت امروز جهان اسلام را نمی دانند که باید مسلمانان متحد باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیت الله علیرضا اعرافی، یکشنبه شب در ویژه برنامه دهه فجر انقلاب اسلامی که به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم در محل مسجد امام زین العابدین(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران، در گسترش معارف اهل بیت(ع) در سراسر جهان، دستاوردهای بزرگی داشته که هیچ جای دیگری نظیر آن وجود ندارد اما با این حال، متأسفانه می بینیم که عده ای با نام ولایت، افراطی گری هایی داشتند که بزرگترین ضربه را به اسلام می زند؛ این همان تشیع انگلیسی است.

وی با اشاره به تلاش‌های گسترده دشمنان برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی، تشیع لندنی را نیز حرکت کننده در این مسیر دانست و با تأکید بر این‌که این‌ها با افراط خود بدترین ضربه را به معارف اهل‌بیت(ع) می‌زنند، گفت: عده‌ای ولایتی‌تر از امام و رهبری می‌شوند، پس از دقت مشاهده می‌کنیم که پشتیبانی‌های آنها سر از انگلیس در می‌آورد.

این استاد حوزه علمیه قم به بررسی جایگاه انقلاب اسلامی در عرصه بین المللی و تغییرات جهانی آن پرداخت و گفت: بعد بین المللی انقلاب در تاریخ انقلاب، اندیشه امام راحل و رهبر معظم انقلاب جایگاه رفیعی دارد و شاید کمتر نیز به آن توجه شود؛ پیش از انقلاب تئوری پایان عصر دین به ویژه دین اجتماعی و سیاسی مطرح بود، این نظریه در علوم اجتماعی و علوم سیاسی سکه رایج بود. امام خط بطلانی بر سیاسی نبودن اسلام کشید.

آیت الله اعرافی مادی گرایی غرب را از جمله دلایل تمایل افراد به نظریه پایان دین در عرصه‌های اجتماعی دانست و بیان داشت: در آن زمان دین فردی منزوی مطرح بود و افراد معتقد بودند که نقش آفرینی دین در عرصه جامعه و سیاست به پایان رسیده است؛ محصول تمدن غرب در چندین قرن این بود که عصر دین تمام شده و باید خط بطلانی بر تمام ادیان به ویژه در عرصه سیاست و اجتماع کشید.

وی ادامه داد: با این تفکر همه ادیان را با یک چوب می‌رانند؛ البته در آن زمان غرب و شرق نسبت به این نظریه عقیده داشتند، بلکه یک اصل و سکه رایج بود؛ چرا که شالوده غرب مادی‌گرایی است و امام با حرکت خود خط بطلانی بر این نظریه کشیدند و این معادله را تغییر دادند.

رییس جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر این‌که انقلاب اسلامی سبب بیداری اسلام و دیگر ادیان الهی شد، بیان داشت: حتی انقلاب ما مسیحیان را در عرصه دین بیدار کرد؛ آنها فهمیدند که دین می‌تواند در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی نقش آفرینی کند؛ انقلاب اسلامی نشان داد، راه انفعالی که مسیحیت و دیگر ادیان طی می‌کنند اشتباه است. غالب خیزش‌های ادیان توحیدی، از انقلاب اسلامی نشأت گرفته است

وی تصریح کرد: غالب خیزش‌های ادیان نیز تحت تأثیر انقلاب اسلامی بود؛ به طور کلی پس از انقلاب یک تحول بزرگی در اسلام و دیگر ادیان مبنی بر حضور ادیان در عرصه‌های مختلف پیش آمد؛ البته این ظرفیت در اسلام به ویژه مکتب اهل‌بیت(ع) بیش از دیگر ادیان و مکاتب بود.

آیت الله اعرافی با بیان این‌که پس از جنگ جهانی دوم جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود؛ اظهار داشت: در این تقسیم بندی جهان اسلام هیچ جایگاهی نداشت؛ بلکه رهبری غرب را آمریکا و رهبری شرق را شوروی بر عهده داشت؛ در عالم سیاست و تحلیل‌های سیاسی تنها این دو بلوک وجود داشتند و نامی از اسلام و قدرت سیاسی وجود نداشت.

وی یادآور شد: البته پس از مدتی جنبش غیر متعهدها به وجود آمد؛ این جنبش نیز هیچ گاه قدرت کافی جهانی به سبب نداشتن فکر و ایدئولوژی کسب نکرد، بلکه تنها به دنبال بیرون آمدن از یوغ دو بلوک شرق و غرب بودند؛ حتی خود این کشورها نیز هر کدام طرفدار بلوک‌های شرق و غرب بودند؛ اینها پشتوانه نداشته و در بسیار از موارد با یکدیگر اختلاف داشتند. افسانه است که غرب و آمریکا تصمیم گیرندگان جهان شوند.

امام جمعه قم با اشاره به این‌که انقلاب اسلامی معادله قدرت را تغییر داد، عنوان کرد: البته ما در آغاز یک قدرت اسلامی هستیم، امروز اسلام سیاسی، انقلابی، امام(ره) و رهبری یک قدرت در جهان است، ولی هنوز در آغاز راه هستیم، به وسیله انقلاب اسلامی بلوک غرب و شرق بهم ریخت.

وی ادامه داد: بلوک شرق که نابود شد، بلوک غرب نیز با رهبری آمریکا چندین سال تلاش کرد که خود را ابر قدرت و تصمیم گیرنده جهان معرفی کنند که این اکنون نیز افسانه‌ای بیش نیست؛ ولی باید توجه داشت که ما در یک نقطه عطف، حساس و تاریخی هستیم، در این نقطه حساس باید جهان اسلام، بتواند به یک قدرت تبدیل شود و این آرزوی انقلاب اسلامی است، در این نقطه حساس باید با دقت حرکت کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به مبارزه دو مکتب مارکسیسم و کمونیسم پیش از انقلاب اسلامی عنوان کرد: در آن زمان مبارزه با اسلام فاصله داشت و اسلام مکتب مبارزه نبود؛ حتی مبارزان مقابل رژیم صهیونیستی عمدتا سر از بلوک شرق در می‌آوردند؛ مسلمانان نیز خجالت می‌کشیدند، بگویند مبارزه‌شان از مکتب اسلام گرفته شده است و تحت تأثیر مارکسیسم بودند.

وی افزود: گروه‌های دیگر همانند منافقین نیز تحت تأثیر کمونیسم بودند، اکنون نیز همین عقیده را دارند؛ این یعنی شرک، یعنی این‌که اسلام نمی‌تواند فرد را به سعادت رسانده و در برابر دیگران منطق خاصی ندارد؛ این یک قانون حاکم در مبارزات بود، ولی انقلاب اسلامی که از قم برخاست معادلات را تغییر داد و اکنون شاهد هستیم که در عالم هرجا سخنی از مبارزه است، اسلام نیز حضور دارد؛ حتی دشمن برای از پا در آوردن انقلاب نسخه‌های بدلی همانند داعش به وجود آورد.

رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به محصور شدن اسلام در ارتجاعی و روشنفکر زده پیش از انقلاب اسلامی نیز بیان داشت: در آن زمان جای منطق اسلام ناب خالی بود؛ اسلامی که بتواند تمام نیازها را پاسخ بدهد وجود نداشت، بلکه اسلام یا اسلام ارتجاعی و یا سلطنتی بود؛ فریاد اسلام ناب در میان این اسلام‌های بدلی شنیده نمی‌شد و اگر انقلاب و حرکت امام راحل نبود نمی‌توانستیم صدای اسلام ناب را به گوش دیگران برسانیم.

وی ادامه داد: پس از انقلاب به جای اسلام ارتجاعی و روشنفکر زده؛ اسلام انقلاب، عقلانی، حاضر در صحنه مبارزه و پیام نجات بخش برای بشر معرفی شد.

امام جمعه قم در ادامه سخنان خود تعداد مسلمانان جهان را بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر عنوان کرد و بیان داشت: اکنون به سمت جمعیت یک میلیارد و هفتصد میلیونی در حال حرکت هستیم که اسلام پس از مسیحیت رتبه دوم را دارد؛ البته نیمی از بشر امروز خارج از ادیان توحیدی هستند و وظیفه ما رساندن پیام اسلام به این افراد است.

وی تصریح کرد: اکنون مسلمانان در اکثر کشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریکا در اقلیت هستند؛ این اقلیت پیش از انقلاب در حاشیه بود و هیچ جایگاهی نداشت، ولی انقلاب اسلامی این معادله را تغییر داد؛ این عظمت انقلاب، امام، رهبری و ملت را نشان می‌دهد؛ البته امروز شاهد حوادثی در اروپا هستیم، آنها می‌خواهند با این کار مسلمانان قدرتمند و حاضر در صحنه که از انقلاب اسلامی الگو گرفته‌اند را به حاشیه برانند و برای تضعیف این اقلیت موج ایجاد می‌کنند، پیام رهبر معظم انقلاب نیز ناظر به این موضوع است؛ تلاش ما باید این باشد که نسل جوان بفهمد در غوغای این اسلام‌های بدلی، یک اسلام عقلانی، انقلابی و پاسخگو به نیازهای بشر وجود دارد؛ اقلیت‌های جهان در پرتو انقلاب جان گرفتند و دشمن برای پایین کشیدن این اقلیت‌ها تلاش‌های زیادی می‌کنند.

رییس جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر این‌که پیش از انقلاب امت اسلامی بسیار ضعیف بود، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب وحدت میان مسلمانان معنا نداشت و امام راحل با حرکت خود منطق وحدت را به امت اسلام اعطا کردند، این هنر بزرگ امام راحل است؛ البته در سال‌ها اخیر برای بهم زدن وحدت تلاش کرده و می‌کنند.

وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی در ترویج اندیشه و معارف اهل‌بیت(ع) نیز دستاوردهای بسیار خوبی داشت؛ ولی عده‌ای هستند که با نام ولایت افراط‌ها را ترویج می‌کنند و این بزرگترین ضربه را به گسترش معارف اهل‌بیت(ع) در عالم زده و می‌زند؛ رهبری از آن به نام تشیع لندنی یاد کردند؛ انقلاب اسلامی ضمن توجه به وحدت، دامنه معارف اهل‌بیت(ع) را گسترش داده است؛ در کشور نیجریه امروز بیش از ۱۰ میلیون شیعه وجود دارد؛ در بیش از ۳۰ کشور آفریقایی جریان اهل‌بیت(ع) پایه ریزی و بذر افشانی شده است؛ عده‌ای ولایتی‌تر از امام و رهبری می‌شوند، پس از دقت مشاهده می‌کنیم که پشتیبانی‌های آنها سر از انگلیس در می‌آورد و نمی‌دانند که مصلحت تشیع در وحدت است؛ گاهی نیز حرف‌های بی ربط می‌زنند، برای نمونه می‌گویند فلسطینی‌ها سنی هستند.

امام جمعه قم تبیین دستاوردهای انقلاب برای مردم به ویژه نسل جوان را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: گاهی به سبب اختلافات درونی حقایق بلند انقلاب را نمی‌ببینم، این اختلافات اجازه نمی‌دهند که واقعیت‌ها را ببینیم؛ مبادا ما روزی از این انقلاب اسلام ناب و پیشرو فاصله بگیریم؛ این اسلام در عالم خریدار دارد، مبادا نسل‌های بعدی این حقایق را ندانند؛ انقلاب اسلامی در عین تأکید بر ارزش‌ها و معارف اهل‌بیت(ع)، بر وحدت نیز تأکید می‌کند.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود سیطره رژیم صهیونستی و غرب بر مسلمانان را از دیگر مشکلات مسلمانان پیش از انقلاب اسلامی خواند و اذعان داشت: اکنون نیز این موضوع وجود دارد؛ ولی پیش از انقلاب، حرف نخست برای رژیم صهیونیستی بود و این رژیم مقدرات را تعیین می‌کرد، پیش از انقلاب اسلامی کشورهای اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی خفت بار رفتار می‌کردند و این غاصب بر چندین کشور نیز تسلط داشت، ولی انقلاب اسلامی همه چیز را تغییر داد؛ برای نخستین بار قدرت انقلاب اسلامی در جنوب لبنان خود را نشان داد و رژیم صهیونیستی را به انفعال کشاند.

وی تأکید کرد: سخنان چند روز پیش سید حسن نصر‌الله باید برای همه ما غرور اسلامی بدهد، همه می‌دانند که حرف زده و طبق آن عمل خواهد شد، همان اقدام کوچک بسیار معنادار بود؛ یعنی اجازه نمی‌دهیم، شما در صحنه فعال باشید و همه چیز را تعیین کنید.

امام جمعه قم با بیان این‌که باید شخصیت، دانش، فقاهت، اخلاق، عرفان، مبارزه، روحیه پر قدرت امام راحل برای نسل امروز، دانشگاهیان، حوزویان و دانش آموزان منتقل شود، بیان داشت: این قدرت عالم را تکان داد؛ ایشان حیاتشان را برای ایران اسلامی گذاشتند؛ امروز نیز باید آرامش، عرفان، اخلاق و مکتب امام(ره) را در خود محقق کرده و به دیگران نیز منتقل کنیم.

وی افزود: ایشان تئوری و نظریه برای حکومت ارائه دادند، در بیداری اسلامی تحولاتی صورت گرفت، ولی در پایان به نقطه مطلوب نرسیدند؛ چرا که در تئوری نداشتند؛ اینها مدعی خلافت اسلامی هستند ولی نظریه ندارند؛ در حالی که امام راحل از نخست تئوری داشت و امروز این خلأ را در دنیا عرب مشاهده می‌کنیم.

آیت الله اعرافی در بخش پایانی سخنان خود با بیان این‌که پس از رحلت امام خمینی گاهی تفاسیر مختلفی درباره اندیشه ایشان مطرح می‌شود، تأکید کرد: تفسیر معتبر آن است که ولی امر و واجد شرایط می‌گوید و نباید از آن غفلت کرد؛ امام راحل مفسر می‌خواهد مفسر انقلاب اسلامی و اندیشه‌های نجات بخش امام، رهبر معظم انقلاب هستند و امیدواریم همه پایبند این تفسیر ناب باشیم.

ارسال نظر