خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم:

درمان اعتیاد به شیشه، بسیار دشوار اما امکان‌پذیر است

درمان اعتیاد به شیشه، بسیار دشوار اما امکان‌پذیر است
کد خبر : ۲۴۳۷۷۷

همه افراد در نخستین مصرف تصور می‌کنند که این آخرین مصرف آنهاست اما تحقیقات نشان داده که مصرف شیشه موجب تحریک قسمتی از مغز می‌شود که فرد را وادار به ادامه مصرف می‌کند.

رئیس مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم گفت: درمان اعتیاد به شیشه بسیار دشوار اما امکان‌پذیر است و توسط تیم تخصصی شامل روانپزشک، پزشک، مددکار و روان‌شناس انجام می‌شود.

به گزارش ایلنا، محمدرضا اسحاقیه، صبح امروز، در نشست طرح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از مصرف شیشه، با اشاره به آسیب‌هایی که مصرف شیشه به دنبال دارد، اظهار کرد: شیشه یا متامفتامین یک ماده محرک بسیار قوی و اعتیاد آور است که بر روی سیستم اعصاب مرکزی یعنی مغز و نخاع به صورت جدی تاثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به شکل ظاهری این ماده مخدر گفت: شیشه به صورت دانه‌های بلور و شفاف است که بوی خاصی نداشته و مزه آن تلخ است و پس از مصرف اثرات آن بین ۶ تا ۸ ساعت طول می‌کشد و مدت کمی پس از مصرف، بیمار معتاد تحریک‌پذیر می‌شود و در بیشتر افراد موجب پرخاشگری می‌شود.

رئیس مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم تصریح کرد: رانندگی خطرناک، افزایش ضربان قلب – فشار خون بالا، احساس گرما، مصرف بیش از اندازه آب، لرزش اندام‌ها، تشنج و در نهایت ایست قلبی از علائم دیگر مصرف شیشه است.

وی با اشاره به آثار کوتاه مدت مصرف شیشه بیان کرد: تحریک‌پذیری، آشفتگی ذهنی و روانی، گیجی و منگی، تهوع و استفراغ، خشم، کاهش اشتها، افزایش فعالیت و جنب جوش فراوان، اضطراب و تنش، پرحرفی، شک و سوء ظن و توهم از آثار کوتاه مدت مصرف این ماده مخدر است.

اسحاقیه با تبیین برخی علل روی آوردن مردم به شیشه گفت: آگاهی نداشتن از موضوع اعتیاد و باورهای اشتباه موجب شروع و ادامه مصرف مواد می‌شود و این باور که مصرف یک‌بار یا تفریحی شیشه اعتیاد آور نیست یکی از این موارد است.

رئیس مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم ادامه داد: همه افراد در نخستین مصرف تصور می‌کنند که این آخرین مصرف آنهاست اما تحقیقات نشان داده که مصرف شیشه موجب تحریک قسمتی از مغز می‌شود که فرد را وادار به ادامه مصرف می‌کند.

وی اضافه کرد: مصرف مواد یک رفتار انتخاب شده و ارادی است و کسی معتاد را مجبور به مصرف نمی‌کند و ضمنا باید به این مسئله اشاره کرد که هیچ‌کس یک شبه یا ناگهانی معتاد نمی‌شود و یک شبه هم ترک نمی‌کند.

اسحاقیه افسردگی و اضطراب را از اثرات عمده مصرف شیشه دانست و گفت: این مسئله قابل مقایسه با مواد دیگر نیست تا جایی که توانایی انجام وظایف روزانه را مختل می‌سازد.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات فرد معتاد، مسئول بیماری خودش نیست، تصریح کرد: با این وجود مسئول درمان و بهبودی به صورت کامل بر عهده بیمار است و اعتیاد سیر تدریجی دارد و مرحله به مرحله تغییر می‌کند و در تمام زندگی انسان اثر می‌گذارد تا اینکه چیزی از او باقی نمی‌گذارد.

رئیس مرکز مداخله در بحران بهزیستی قم ادامه داد: هیجانات ما را به کار بد وادار نمی‌کنند و این هیجانات می‌‌آیند و می‌روند و این بیمار معتاد است که هر وقت احساس ناراحتی کند به سراغ مصرف مواد می‌رود.

وی ادامه داد: ترک اعتیاد به صورت معجزه یا جادوگری یا تضمینی نیست، بلکه نیاز به انگیزه بالا و کار و تلاش فراوانی دارد و درمان اعتیاد به شیشه بسیار دشوار اما امکان‌پذیر است و توسط تیم تخصصی شامل روانپزشک، پزشک، مددکار و روان‌شناس انجام می‌شود.

اسحاقیه اضافه کرد: درمان دارویی به صورت بستری یا سرپایی به همراه آموزش خانواده، اصلاح باورهای اشتباه، آموزش مهارت‌های زندگی و اجتماعی، پیشگیری و جلسات مشاوره از دیگر نکاتی است که برای ترک اعتیاد این افراد صورت می‌گیرد.

ارسال نظر