سیدعمار حکیم در جمع خبرنگاران:
سردار سلیمانی برای مبارزه با داعش به عراق مشاوره میدهد
داعشیها میخواهند به عملکردشان لباس دینی بپوشانند اما خوشبختانه موفق نیستند به گونهای که قبلا هر عملیاتی انجام میدادند عنوان حرکت جهادی روی آن میگذاشتند.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه آرمان امام حسین، آرمان دفاع از مظلوم بود٬ گفت: تاکید مراجع عظام تقلید بر این بود که با استفاده از ظرفیت راهپیمایی عظیم زائران امام حسین در کربلا٬ ابعاد مختلف نهضت امام حسین به جهانیان عرضه شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم٬ سیدعمار حکیم، عصر امروز، در حاشیه سفر به شهر قم که به منظور دیدار و گفتوگو با مراجع تقلید شیعه در این شهر صورت گرفت در جمع با خبرنگاران اظهار داشت: سفر ما به قم به منظور زیارت حضرت معصومه(س) و دیدار با مراجع عظام تقلید در این شهر مقدس بود.
وی افزود: آخرین اطلاعات در خصوص وضعیت عراق، خدمت مراجع عظام تقلید ارائه شد و فکر میکنم نظرات و دیدگاههای آنها برای حرکت عراق به سمت وضعیت مطلوب کارگشا باشد.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه تشریح فعالیتهای حوزه علمیه نجف نیز به مراجع عظام تقلید اعلام شد گفت: گزارشی از فعالیتهای انجامشده در ایام اربعین حسینی و آثار راهپیمایی ۲۰ میلیونی زائران امام حسین خدمت مراجع تقلید اعلام شد؛ همچنین مهماننوازی ملت مسلمان عراق از زوار امام حسین(ع) خدمت مراجع تقلید اعلام شد و مراجع تقلید نیز اظهار امیدواری کردند که این حرکت ابعاد جهانی خود را پیدا کند چرا که نباید این حرکت عظیم منحصر به شیعیان و مسلمانان بماند.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با بیان اینکه آرمان امام حسین٬ آرمان دفاع از مظلوم بود گفت: تاکید مراجع عظام تقلید بر این بود که با استفاده از ظرفیت راهپیمایی عظیم زائران امام حسین در کربلا ابعاد مختلف نهضت امام حسین به جهانیان عرضه شود.
وی گفت: همچنین تلاشهای ناکام گروهک داعش که قصد ضربهزدن به مسلمانان و هدف قرار دادن دولت دموکراتیک این کشور را شرح دادیم و همچنین به نقش پررنگ مرجعیت شیعه مخصوصا نقش آیتالله العظمی سیستانی و فتوای تاریخی ایشان در خصوص مقابله با داعش اشاره کردیم.
وی در ادامه به نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی دولت و ملت عراق اشاره کرد و گفت: نقش جمهوری اسلامی ایران نقش مشورت دهنده و پشتیبانیکننده ازز دولت و ملت عراق است و به ویژه در بحثمقابله با داعش مشورتهای نظامی خوبی به ما ارائه دادند.
سیدعمار حکیم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دیدگاه مراجع عظام تقلید در خصوص مسائل کنونی عراق چیست؟ گفت: احساس کردیم مراجع تقلید توجه ویژهای به وضعیت عراق داشته و مسائل این کشور را دنبال میکنند؛ تحولات امنیتی در این کشور مورد توجه این بزرگان بود و ایشان سوالاتی در خصوص عملکرد و تحرکات گروهک داعش و همچنین پیشرویهای گروههای مردمی برای مقابله با آنان داشتند.
رئیس مجلس اعلی اسلامی عراق خاطرنشان کرد: مراجع عظام تقلید به نقش دولت عراق در ارتقای و ایجاد امنیت در این کشور و همچنین بسط و گسترش وحدت ملی مردم عراق داشتند.
وی گفت: مراجع عظام تقلید تاکید کردند حوزه علمیه نجف از نظر علمی و تبلیغی روند رو به رشد خود را طی کند و این مسائل مورد توجه و اهتمام مسئولان و علمای عراق باشد.
سیدعمار حکیم در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص رابطه مجلس اعلی عراق با حیدرالعبادی نخست وزیر این کشور، گفت: بدون شک مجلس اعلای اسلامی عراق٬ همراه دولت آقای العبادی خواهد بود و همکاری خوبی با یکدیگر داریم به علاوه آنکه حیدر العبادی عضو این مجلس بود.
رئیس مجلس اعلی اسلامی عراق در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نقش مجلس عراق در وحدتافزایی میان ملت عراق برای مقابله با گروهکهای تروریستی و تکفیری گفت: مجلس اعلی نقشی اساسی در اتحاد وطنی داشته و تلاش دارد تعاملات خوبی با کردها و برادران اهل سنت برقرار کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا در مجلس اعلی اسلامی عراق برای تحقق عراق یکپارچه برنامهای دارید؟ اظهار داشت: گروهک تروریستی تکفیری داعش در ابتدای فعالیت، خود را نماینده اهل سنت معرفی میکرد و از سوی دیگر عنوان میکردند که شیعیان دشمنان درجه یک ما هستند واز این رو به کشتار آنها اقدام کرده و به برخی مکانهای مقدس تعرض کردند اما بعدها به سراغ مسیحیان و ایزدیان نیز رفتند و بخشی از آنها را نیز قتل عام کردند؛ در نتیجه امروز داعش به عنوان دشمن کل عراق محسوب میشود.
رئیس مجلس اعلی اسلامی عراق تاکید کرد: ما داعشیها را تروریسم و دشمن میدانیم اما برادر اهل تسنن را نه تنها دشمن نمیدانیم بلکه برادر میدانیم.
وی افزود: داعشیها میخواهند به عملکردشان لباس دینی بپوشانند اما خوشبختانه موفق نیستند به گونهای که قبلا هر عملیاتی انجام میدادند عنوان حرکت جهادی روی آن میگذاشتند اما امروز حرکات آنها پیش بیشتر افراد حرکات تروریستی محسوب میشود.
سیدعمار حکیم تصریح کرد: دولت عراق فقط یک دولت شیعی نیست بلکه دولتی عراقی است و نماینده همه مردم عراق است؛ برای اینکه انتخابات در این کشور آزاد است و طبیعی است دولت، منتخب اکثریت ملت است و خوشبختانه دولت تعاملات بسیار خوبی با همه مذاهب و تفکرها دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نقش سردار قاسم سلیمانی در مقابله با گروهک داعش در عراق٬ اظهار داشت: زمانی که گروهک داعش موصل را اشغال کرد و پیشرویهای خود را هر روز ادامه میداد مشاهده کردیم ایالات متحده امریکا در کمک کردن به کشور عراق تردید میکرد٬ اما جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا برای کمک به دولت و ملت عراق و مقابله با گروهک تروریستی تکفیری داعش پیشقدم شد و خیلی سریع کمکهای زیادی را در خصوص طرح و برنامهریزی و همچنین مشورت دادن و پشتیبانی مختلف فکری انجام داد و حاج قاسم سلیمانی یکی از کسانی بود که این مشورتها را به ما ارائه میداد.
وی افزود: گروهک تروریستی تکفیری داعش مثل ارتشهای کلاسیک نیست، بلکه اقدامات آنها اقدامات چریکی است و از این رو مقابله با آنها مستلزم مشورتهایی است؛ این افراد با حضور در جبهههای نبرد مشورتهایی را تقدیم مبارزان مردمی که علیه داعش فعالیت میکنند میدهند که شهید حمید تقوی زمانی که در همین جبههها مشورت میداد به شهادت رسید.
سیدعمار حکیم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران این مشورتها را بدون هیچ چشمداشتی به دولت و ملت عراق ارائه میدهد و البته این کمکهای فکری و پشتیبانیها فقط مختص به شیعیان نیست بلکه به بسیاری از اهل تسنن و کردها نیز مشورت میدهد چنانکه آقای بارزانی شخصا گفتند اگر کمکهای جمهوری اسلامی ایران نبود٬ شاهد سقوط اربیل بودیم.