آیت الله حسینی بوشهری:
اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست که مردم را در تنگنا قرار دهیم
اگر چند کارخانه ما تعطیل شد، به همان تناسب، بیکاران کشور اضافه می شود / هرچه در بخش کشاورزی هزینه کنید سرمایه است / مردم با عنوان بسیجی بودن به بانک مهر اقتصاد نگاه می کنند.
ایلنا: مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: مسئله آب و نان مردم شوخی بردار نیست و اگر احیانا دچار نقصان و مشکل شود و تحریمها بتواند اثر خود را بگذارد، ممکن است یک رویارویی بین مردم که انقلاب کردند و ۳۵سال پای این انقلاب بودند، با نظام و مسئولین بوجود آید.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیت الله حسینی بوشهری، صبح امروز در دیدار مدیرکل و اعضای پرسنل بانک مهر اقتصاد که در مرکز مدیریت های حوزه های علمیه برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امام جواد(ع)، عنوان کرد: امام جواد(ع) سفارشی به همه دست اندر کاران مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و آحاد مردم دارند و آن دستور اعتماد به خداوند است.
وی با بیان سفارش امام جواد(ع) که اعتماد به خدا سرمایه ای پایان پذیر نیست، تصریح کرد: ممکن است سرمایه ها ابد و پایانی داشته باشد، اما سرمایه اعتماد و تکیه به ذات کبریایی حق تعالی پایانی ندارد.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به کلام امام جواد(ع) گفت: آدم هایی که توفیق پیدا می کنند، اعتماد و اتّکا به خدا پیدا می کنند، این اتّکا به خداوند قیمیت و ارزش و پولی است که می تواند در مقابل گران ترین کالا بپردازد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: اگر کسی اعتماد به خدا پیدا کرد، پول و امکانات و قدرتی در اختیارش قرار می گیرد که هر جنس گران قیمتی را می تواند با آن خریداری کند و وقتی توکل و اعتماد به خدا آمد، انسان در مقابل کارهایی که باید انجام بدهد و احساس می کند توانایی انجام آن را ندارد، توانا خواهد شد.
وی با بیان این نکته که پس از پیروزی انقلاب انتظار بوده و است که تحولی در فضای جامعه و ابعاد مختلف بوجود آید که فضای روحی و اجتماعی و شرایط فردی تغییر کند، اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسائل، مشکلات اقتصادی است و یکی از گلایه هایی که تمام علما و بزرگان ما قبل از انقلاب داشتند، این مسئله بوده که چون در فضای اسلامی به سر نمی بریم، در بانک های ما حالت ربا وجود دارد و معاملات بر اساس قوانین اسلامی صورت نمی گیرد.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: نقطه های تاریک در زمان طاغوت این بود که سیستم بانک داری اسلامی در آن زمان وجود نداشت و بانک ها بر اساس معاملات ربا کارهایشان را انجام می دهند و این انتظار پس از انقلاب وجود داشت که سیستم بانکداری ما، آن سیستم تقلیدی از گذشته نباشد و در شرایط سیستم بانکداری اسلامی که چارچوب های دین تعریف کرده، صورت پذیرد.
آیت الله حسینی بوشهری پیرامون صحبت های مدیر کل شعب بانک مهر اقتصاد قم پیرامون کارهای انجام شده در این بانک، عنوان کرد: صحبت های شما برای بنده بسیار امیدوار کننده بود، یعنی نشان گر یک احساس مسئولیت، تلاش مجاهدانه و مومنانه، برای رسیدن به آن هدف اصلی است.
وی افزود: گرچه هنوز شما و کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، هنوز آن هدفی که مدنظرتان است تحقق پیدا نکرده و با این که ۳۵سال زمان کمی نیست که انقلاب اسلامی صورت گرفته، اما باید نسبت به همین مقدار تلاشی که شما و همکارانتان به کمک علمای دین، حوزه های علمیه و اقتصاددانان دین انجام می دهید، باید به همین مقدار از تلاش شما تقدیر و تشکر کرد.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به این که رهبر انقلاب امسال را مانند سال های گذشته باز هم سرلوحه برنامه را اقتصاد و فرهنگ قرار دادند، ابراز کرد: این نشان دهنده این است که دشمنان ما بعد از پیروزی انقلاب در عرصه های مختلف با کشور ما درگیر شدند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: دشمنان ما از هر فرصتی که توانستند برای از پای در آوردن انقلاب کوتاهی نکردند و تلاش کردند، ولی شاید در جمع بندی های نهایی دیدشان این است که اقتصاد بتواند مردم را رویاروی مسئولان نظام قرار دهد؛ بالاخره مسئله آب و نان مردم شوخی بردار نیست و اگر احیانا دچار نقصان و مشکل شود و تحریم ها بتواند اثر خود را بگذارد، ممکن است یک رویارویی بین مردم که انقلاب کردند و ۳۵سال پای این انقلاب بودند، با نظام و مسئولین بوجود آید.
وی ادامه داد: دشمنان رسد لحظه به لحظه نسبت به نقل و انتقالات مالی ما دارند؛ به تمام کشورها سفارش کردند، تمام حساب های ما را در هر زمان چک کردند، نقل و انتقالات ما را زیر نظر دارند که کجا و چگونه پولی منتقل می شود و شرکت ها و دولت ها را برای کوچکترین ارتباطی که با ما دارند، تحریم می کنند و این نشان دهنده تلاش سرسختانه دشمن در عرصه اقتصادی با ما است.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست که ما مردم را در تنگنا قرار دهیم؛ در کشورهای اروپایی اقتصاد ریاضتی دارند و خدمات را کاهش می دهند، مالیات ها را چند برابر می کنند و در نتیجه رفاه عمومی جامعه تحت تاثیر این مسئله قرار می گیرد.
آیت الله حسینی بوشهری، اقتصاد مقاومتی را اقتصادی پایدار که رفاه عمومی را بتواند تامین کند دانست و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی باید خود کفایی ایجاد کند و استقلال اقتصادی پیامد آن باشد.
وی یکی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی را تولید بیشتر عنوان کرد و گفت: هرچه تولید کشور بیشتر باشد، اشتغال بیشتر می شود و اگر چند کارخانه ما تعطیل شد، به همان تناسب، بیکاران کشور اضافه می شود.
مدیر حوزه های علمیه افزود: شما اگر بتوانید سرمایه بانک و امکاناتی که در اختیار دارید، به تولیدی که در زندگی مردم نقش آفرین باشد - نه تولیداتی که به اجناسی تبدیل شود که در زندگی مردم نیاز نیست و تاثیر چندانی ندارد - و طوری باشد که خدایی ناکرده اگر مورد تحریم دشمن قرار گرفتیم، بتواند پاسخگوی نیاز داخلی ما باشد.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: کشاورزی ما امروز نیاز به حمایت بسیار جدی دارد؛ چه معنا دارد ما گندم را از خارج کشور وارد کنیم؟ با این که استان فارس چندین بار در بحثکشاورزی مقام اول را آورده و مطمئنا اگر به نیازهای آن ها توجه شود، استان فارس نه تنها تامین کننده نیاز داخلی کشور می شود، بلکه نیازهای همسایگان را نیز تامین می کند.
وی گفت: بانک مهر اقتصاد و بقیه بانک های کشور دست به دست یکدیگر دهند و امکانات خود را بسیج کنند، کشاورزی ما را به یک مرز برسانند و بعد سراغ مسئله صنعت و دامداری و بقیه مسائل بروید و معتقدم هرچه هزینه کنید سرمایه است.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اسلامی شدن بانک های کشور، اظهار داشت: بانک هایی که در قم، کنار کریمه اهل بیت، حوزه علمیه و مرجعیت هستند، باید الگویی برای بانک های سراسر کشور داشته باشند و در واقع یک تابلوی تمام نمایی را برای سراسر کشور عرضه کنید که بیایند و مدل کار شما را مشاهده کنند، که این مدل هم ضررده نیست و بلکه منفعت نیز دارد و طوری انجام دهید، نگویند حال که بانکداری اسلامی شد باید بانک ها را جمع کرد؛ می شود فرمولی کار کرد که علاوه بر این که ضرر نداشته باشد، منفعت نیز داشته باشد.
آیت الله حسینی بوشهری ابراز کرد: بانک ها، مخصوصا بانک هایی که سابقه گذشته آن ها تحت عنوان بسیجیان بوده و بسیجیان یک عنوان مقدسی در جامعه ما می باشد و امروزه به عنوان بسیجی بودن به کار شما پرسنل بانک مهر اقتصاد نگاه می کنند و انتصابی که بانک شما دارد، مسئولیت شما را زیاد می کند که به نیاز مندان جامعه به هر میزان که می توانید تسهیلات بدهید و از این کار دریغ نکنید.
وی درخصوص مراجعینی که به بانک مهر اقتصاد می شود، عنوان کرد: انشالله این ویژگی در بین اعضا و کارمندان و دست اندرکاران بانک مهر اقتصاد به خوبی نمایان است که برخورد خوبی با مراجعین دارند.
مدیر حوزه های علمیه افزود: لطف و محبت شما که سراغ مراجع و حوزویان می روید، به این معناست که خود را مستغنی نمی دانید و احساس می کنید جمله ای یا پیامی به دوستان منتقل بشود، تاثیری در روند کارشان خواهد داشت.
وی گفت: با مراجعین با یک نگاه مهربانانه ای برخورد کنیم و در قرآن نیز آمده است که اگر گره ای از کار مسلمانی باز کنیم، مانند آن است که تمام روزمان را به عبادت سپری کردیم و این بسیار ارزش دارد.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان خاطر نشان کرد: واقعا در بحثقرض الحسنه کار شود و تلاش کنید این سنت حسنه الهی که پیامبر و اهل بیت آن را سفارش کرده اند، در جامعه ما نهادینه شود و شاید بگوییم اگر وام قرض الحسنه بدهیم شاید سودی نداشته باشد، ولی مطمئنا ما تنها دنیا گرا نیستیم و مطمئنا چندین برابر کمک قرض الحسنه ای که می دهد، اجر اخروی می گیرد.