شوکت در همایش بزرگداشت مقام کارگر در قم:
مخالف خروج بخش درمان از تامین اجتماعی هستیم
کارگران تشکل های کارگری را تقویت کنند / کارگران نباید بعد از ۲۵ سال کار با حداقل حقوق بازنشست شوند / در دولت قبل، افرادی، سازمان تأمین اجتماعی را مورد تاخت و تاز قرار داده بودند و اموال کارگران را به یغما می بردند.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور تأکید کرد: امروز عدهای قصد دارند، بخش درمان را از سازمان تأمین اجتماعی گرفته و به وزارت بهداشت بدهند، در حالی که اموال سازمان تأمین اجتماعی برای کارگران بوده و حکم حقالناس دارد و کارگران به هیچ عنوان، به دست درازی به اموالشان رضایت نمیدهند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، اکبر شوکت سه شنبه شب در همایش بزرگداشت مقام کارگر که با حضور بیش از هزار کارگر استان قم و برخی از مسئولین استانی در مجتمع فرهنگی نور قم برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه امروز نمایندگان اقشار مختلف کارگری، در صحنه حضور داشته و مسائل و مشکلات آنها را پیگیری میکنند.
وی افزود: میتوان گفت امروز و در شرایط فعلی، در یکی از حساسترین مراحل برای جامعه کارگری واقع شدیم و باید از این شرایط به نفع جامعه کارگری استفاده کرد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگری استان قم گفت: جناب آقای دکتر علی ربیعی وزیر کار دولت تدبیر و امید، خوشبختانه از دل جامعه کارگری بوده و از این رو امید جامعه کارگری هستند؛ ایشان از اعتصابیون کارگری زمان شاه و از مبارزین انقلابی زمان طاغوت بوده و همواره همراه و در کنار دیگر کارگران بوده است.
شوکت افزود: همچنین باید گفت که آقای دکتر ربیعی در جبهههای ۸ سال دفاع مقدس از میهن اسلامی و موارد دیگری، در خانه کارگر و تشکلات کارگری منشأ خیر بودند و از این جهت میتوان امید داشت که ایشان مشکلات جامعه کارگری را به حداقل برسانند.
وی خاطرنشان کرد: انتظاری که جامعه کارگری از وزیر کار دولت تدبیر و امید دارد، از وزیران کار قبلی نداشته است، چرا که کارگران آقای ربیعی را از جنس کارگران میدانند؛ متاسفانه در دورههای قبل و دولتهای قبلی، روالی بود که افرادی وزیر کار میشدند که با جامعه کارگری آشنایی نداشتند و این امر خوشایند جامعه کارگری نبود.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کل کشور، گفت: من بارها با معاونین وزرای قبلی کار صحبت میکردم و واقعا باید گفت که آنها نمیتوانستند خواستههای تشکلهای کارگری و کارفرمایی را به پیش ببرند.
شوکت با بیان اینکه فرصت خدمت به مردم فرصت بسیار ارزشمندی است، گفت: امروز انتظاری که جامعه کارگری از وزیر کار دولت تدبیر دارد، مسلما انتظار به حق و به جایی است و البته بسیاری از جامعه کارگری از نزدیک شاهد تلاشهای ایشان هستند.
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از وضعیت سازمان تأمین اجتماعی در دولت قبل، گفت: در دولت قبل وضعیت بسیار بدی بر سازمان تأمین اجتماعی کشور حاکم بود.
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی کشور، افزود: در دولت قبل، افرادی، سازمان تأمین اجتماعی را مورد تاخت و تاز قرار داده بودند و اموال کارگران را به یغما میبردند.
شوکت تأکید کرد: موردی که امروز برای ما کارگران مهم است، اینکه، عدهای قصد دارند با شیوه و روشهای مختلف، دوباره روال گذشته را به پیش ببرند و درمان را از سازمان تأمین اجتماعی گرفته و به وزارت بهداشت بدهند، در حالی که اموال سازمان تأمین اجتماعی برای کارگران است و حکم حق الناس دارد و کارگران به هیچ عنوان، به دست درازی به اموالشان رضایت نمیدهند.
وی خطاب به کارگران گفت: از نمایندگان مجلس که با آنها ارتباط دارید، بخواهید جلوی این کار را بگیرند، چرا که با انجام این کار ضربات سختی بر پیکر سازمان تأمین اجتماعی که متعلق به کارگران است وارد خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کل کشور، خاطرنشان کرد: امروز در حالی عدهای میخواهند درمان را از تامین اجتماعی جدا کرده و به وزارت بهداشت بسپارند که در تاریخ سالهای پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران، این طرح یک بار اجرا و شکست خورده بود و به همین علت دوباره درمان به جایگاه اصلی خود یعنی سازمان تأمین اجتماعی بازگشت.
شوکت اضافه کرد: به هر حال این روندی که توسط عدهای برای جدا کردن بخش درمان از سازمان تأمین اجتماعی به راه افتاده، روال درستی نیست و کارگران را تهدید میکند؛ از همین رو از نمایندگان محترم مجلس و شوراهای اسلامی انجمنهای صنفی کارگری میخواهیم به شدت در برابر این کار بایستند.
وی با بیان اینکه انتقال درمان سازمان تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت طرحی از پیش شکست خورده است، افزود: یک بار نیز صندوق سازمان بازنشستگی تأمین اجتماعی به سمت دولتی شدن رفت که در نهایت همه دیدیم که به سمت ورشکستگی حرکت کرد.
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی کشور، با بیان اینکه در حال حاضر دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، گفت: نه تنها پولی نگرفتیم، حتی پول کلانی از دولتیها طلب داریم، اما متأسفانه میبینیم که عدهای به اموال کارگران در سازمان تأمین اجتماعی چشم دوختهاند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اکثر کارفرمایان واقعا از افرادی هستند که به موقع حق بیمه را به پرداخت میکنند، گفت: فقط تعداد معدودی کارفرمایان هستند که حق بیمه را به موقع پرداخت نمیکنند که امیدواریم با فرهنگ سازی و اقدامات اساسی، این رویه نیز اصلاح شود.
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه نباید شرایط به گونهای باشد که کارگران بعد از ۲۵ سال کار که قانونآ باید سال به سال شرایط بهتری پیدا کنند، با همان حداقل حقوق بازنشسته شوند، گفت: متأسفانه امروز ۶۵ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی با حداقل حقوق بازنشسته میشوند و همین امر آسیبهای اجتماعی در آینده برای جامعه کارگری و بازنشستگی را در پی خواهد داشت.
شوکت تأکید کرد: اگر همین قانون کار به معنای واقعی رعایت شود، برای سالهای آینده قشر کارگری نیز مفید خواهد بود.
وی در ادامه سخنان خود بر ضرورت تقویت تشکلهای کارگری تأکید کرد و گفت: با کمک تشکلهای کارگری، خواسته کارگران با جدیت و کیفیت بیشتری دنبال خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای کارگران ساختمانی کشور، در پایان گفت: باید آگاهیهای تشکلهای کارگری از حق و حقوق کارگران افزایش یافته و آنها با آگاهی از این حق و حقوق، مطالبات جامعه کارگری را با سرعت و کیفیت بیشتری دنبال کنند تا انشاالله روز به روز جامعه کارگری را به سطح بالای زندگی و معیشتی برسانیم.