معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه استان:
برندسازی پیشرانهای مشاغل خانگی در قزوین پیگیری میشود
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه استان قزوین گفت: در استان در حوزه مشاغل خانگی پیشرانهایی مانند شیرینی سنتی قزوین، کفش دانسفهان، قالی بافی، خیاطی، گلخانه، تولیدات غذایی و تبدیلی، تولید قارچ و زنبورداری وجود دارد که باید مورد حمایت قرار گیرد، در این حوزه ما بهدنبال شبکهسازی، برندسازی و اتصال به بازار هستیم.
به گزارش ایلنا، محمدمهدی رحیمی بیان کرد: قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب ۱۳۸۹ است، پس از تصویب این قانون بلافاصله دستورالعمل اجرایی این قانون تنظیم و سیاستهای آن اعمال شد؛ در این قانون بالغ بر ۶۲۵ رسته شغلی داریم که اخذ مجوز آنها از طریق سامانه مشاغل خانگی غالبا ثبتمحور و آنی بوده و فقط ۳۰ رسته در حوزه صنایع غذایی و تبدیلی تأیید محور است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه استان قزوین درباره جامعه هدف طرح توسعه مشاغل خانگی گفت: جامعه هدف در مشاغل خانگی جوانان، بانوان، روستائیان، فارغ التحصیلان و سایر افراد هستند و در روستاها ما به دنبال فعالیت رستههایی هستیم که منطبق بر زیستبوم منطقه، ظرفیتهای منطقه و خلأهای موجود باشد.
وی با بیان اینکه دو نوع فعالیت مستقل و پشتیبان در مشاغل خانگی وجود دارد، اضافه کرد: در فعالیت مستقل فرد، خود اشتغال است، اما در پشتیبانها افرادی تحت پوشش فرد پشتیبان در منزل مسکونی فعالیت میکنند.
این مسئول عنوان کرد: راهبرد ما در حوزه مشاغل خانگی تقویت پشتیبانهاست چون پایداری اشتغال در این حوزه بیشتر است.
وی یادآور شد: اعتبارات مشاغل خانگی سال ۱۴۰۱ به اتمام رسیده ولی متقاضیان تسهیلات اشتغالزایی در این مشاغل میتوانند با داشتن مجوز مشاغل خانگی درخواست تسهیلات از اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ استان را از طریق سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور به آدرس tek.mcls.gov.ir داشته باشند و جهت پیگیری اخذ تسهیلات به دستگاه اجرایی انتخابی در سامانه مراجعه کرده تا پس از اهلیت سنجی توسط دستگاه متولی، به بانکهای عامل معرفی شوند.