در استودیو ایلنا عنوان شد/ قسمت سوم
بخشنامهها به مرغداران آسیب جدی میزند/ زنجیره تولید ضربه پذیری واحدها را کاهش میدهد+فیلم
رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداران استان قزوین گفت: در مورد بخشنامهها مسئولینی که در مرکز هستند یک موضوع را تدوین میکنند که کارشناسی نیست و انتظار دارند از صبح فردا عملیاتی شود؛ در تولید یک مرغ که عمرش 45 روز است در 15 روز 3 شیوه نامه صادر میشود و این روند به ما ضربه میزند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، منوچهر شعبانی با حضور در برنامه گفتوگو محور ضلع سوم با اشاره به تاثیر ضریب افزایش قیمتها گفت: در چند ماهه اخیر نمیتوان ضریب مشخصی برای آن در نظر گرفت چون از اردیبهشت که آزادسازی صورت گرفت تولید و مصرف تحت تاثیر قرار گرفته و متغییر بود، در این روند یک جایی به ما دیکته میکند که مصرف باید چقدر باشد، باید مصرف را به 30 کیلو برای هر نفر در سال میرساندیم که این میزان به دلیل افزایش قیمت کمتر خواهد بود؛ اما باید تولید را متناسب با مصرف داشته باشیم که این روند به زمان نیاز دارد.
رئیس اتحادیه شرکتهای تعاونی مرغداران استان قزوین ادامه داد: تولید مرغ مادر و جوجه یک روزه خطی است و نمیتوان بلافاصله تولید آن را کاهش یا افزایش داد و حداقل شش ماه زمان نیاز دارد تا جوجه تبدیل به گوشت شده و به مصرف برسد و برای این تولید از حدود یک سال گذشته برنامه ریزی شده است.
وی عنوان کرد: دولت و همچنین مسئولین استانی در چند جلسه موضوع نیاز مردم را گوشزد کردهاند؛ از این رو باید کالابرگ و کارت پروتئین که قول داده شده اجرایی شود تا تعادل حفظ شود.
قزوین در هیچ شرایطی کسری تولید نداشت
این مسئول با اشاره به تاثیرات کرونا و تحریم در تولید مرغ و تخم مرغ بیان کرد: چیزی که در کرونا اتفاق افتاد در مصرف و تولید تاثیرگذاشت؛ ولی مرغداران تا امروز هیچ نکته منفی نداشته و همواره تولید انجام شده؛ البته بخش نامهها از تحریم و کرونا ضربه شدیدتری وارد میکنند.
وی تاکید کرد: با همه شرایط موجود، تولید همچنان ادامه دارد و قزوین در هیچ شرایطی کسری تولید نداشت و مسئولین و تولیدکنندگان استانی همراهی داشتهاند.
وی درباره زنجیرههای تولید گفت: صنعت مرغداری در کشور ما از خارج وارد شده، در کشوری مانند برزیل چهار زنجیره تولید نیاز حوزه طیور را تامین میکند، در فرانسه و سایر کشورها هم همین موضوع دیده میشود، در ایران هم زنجیرههای تولید تشکیل شده که بسیار خوب است، وظیفه تعاونیها در زنجیره تولید دیده شده و حدود 30 تا 35 گروه به عنوان زنجیره تولید فعالیت دارند، تعاونیها میتوانند زنجیره کامل تولید را داشته باشند و به این صورت ضربه پذیری آنها کمتر باشد.