خبرگزاری کار ایران

معاون فرهنگی آموزش و پرورش قزوین در گفت‌وگو با ایلنا:

شاهد ازدواج دانش‌آموزان ۹ و ۱۰ ساله هستیم/ "متارکه"‌ سرانجام بسیاری از کودک‌همسری‌ها

شاهد ازدواج دانش‌آموزان ۹ و ۱۰ ساله هستیم/ "متارکه"‌ سرانجام بسیاری از کودک‌همسری‌ها
کد خبر : ۱۲۴۹۹۰۷

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین درباره ازدواج زودهنگام در این استان و ترک تحصیل دانش‌آموزان گفت: در یکی از مناطق ازدواج ۹ ساله و ۱۰ ساله‌ها را داریم؛ دخترهایی که با پسرهای ۱۶-۱۷ ساله ازدواج می‌کنند و بعد از ۴-۵ سال خیلی از اینها متارکه می‌کنند و زندگی‌هایشان بهم می‌ریزد.

حجت الاسلام «حسین محمدزاده» معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا بیشتر در این باره گفت:  این مسئله بسیار مهم است. اتفاقا ما در یکی از مناطق به صورت فراوان شاهد ازدواج زودهنگام و کودک همسری هستیم. من فکر می‌کردم در آن منطقه به خاطر فقر و نیاز است که دختر را به خانواده همسرش می‌سپارند و با ازدواج او موافقت می‌کنند، اما دیدم اتفاقا خانواده‌ها خیلی متمول و دارا هستند، ولی یک آداب و رسوم و فرایندی آنجا اتفاق افتاده که رویکرد آن‌ها کودک همسری شده و جزو باورها و اعتقادات آن‌ها شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین ادامه داد: ما در این  مناطق  ازدواج ۹ساله و ۱۰ ساله‌ها را داریم؛ دخترهایی که با پسرهای ۱۶-۱۷ساله ازدواج می‌کنند و بعد از ۴-۵ سال خیلی از اینها متارکه می‌کنند و زندگی‌هایشان بهم می‌ریزد. ما چون این منطقه را رصد کردیم به این موضوع نیز ورود پیدا کردیم برای اینکه این آسیب نباید فراگیر شود. آسیب‌های عجیبی داریم؛ دانش آموزی که می‌داند در ۱۰-۱۱ سالگی ازدواج خواهد کرد، از روند ابتدایی تحصیل، از مدرسه کنده می‌شود و شایق به ادامه تحصیل نیست.

او افزود: بعد از آن آسیب‌های متارکه از شوهر وجود دارد همچنین آسیب‌های اجتماعی، شخصی و فردی که ایجاد می‌شود پس لرزه‌های غیرقابل تحمیلی می‌تواند داشته باشد. ما به این موضوع ورود پیدا کرده‌ایم و تبیینی برای خانواده‌ها و دانش آموزان گذاشته‌ایم تا فهم زندگی مشترک برایشان ایجاد شود؛ اینکه اگر شاغل باشند، تحصیل کرده باشند، اگر شرایط علمی خوب برای خودشان ایجاد کنند، می‌توانند جایگاه اجتماعی پیدا کنند و در انتخاب همسر تصمیم‌گیر باشند نه اینکه تحت لوای مادر و پدرشان نتوانند تصمیم بگیرند. این افراد اگر دیپلم یا کارشناسی بگیرند و بلوغ فکری و ذهنی و اجتماعی پیدا کنند، در فرایند ازدواج هم می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. 

محمدزاده در خاتمه یادآوری کرد: همچنین نمونه‌هایی از دانش آموزان مناطق دیگر که ازدواج نکرده‌اند و تحصیلاتشان را تکمیل کرده‌اند و برآیند قشنگ‌تری از اجتماع دارند را به آن منطقه معرفی کرده‌ایم و برایشان الگوسازی شده که اگر این مدلی زندگی کنند، ازدواج مطمئن‌تر و تشکیل خانواده مطمئن‌تری خواهند داشت.

وی درباره برنامه‌های تابستانی این استان برای دانش‌آموزان گفت: سه اداره‌ کل با عنوان «قرآن، عترت، نماز»، «فرهنگی هنری» و «امور تربیتی، مشاوره و مراقبت‌ها» داریم که در طول سال هرکدام ماموریت‌هایی دارند و در تابستان و اوقات فراغت نیز ماموریت‌های ویژه و خاصی را به عنوان کارویژه‌های سال به آن‌ها معرفی می‌کنیم. همچنین زیر مجموعه‌ای که به عنوان ۱۴ منطقه آموزش و پرورش در قزوین داریم، معاونان پرورشی مناطق و نواحی تمام موارد و نسخه‌هایی که در اداره کل و وزارتخانه مصوب شده و به آن‌ها ارائه می‌شود را اجرا می‌کنند. 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز