در استودیو ایلنا مطرح شد/ قسمت دوم
اگر مدیری مخالف مصوبات شورای گفتوگو باشد به راحتی آن را دور میزند/ احصای قوانین مزاحم آب در هاون کوبیدن است+فیلم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین گفت: آنچه باید اعتراف کرد این است که اگر مدیری تصمیم بگیرد مصوبات شورای گفتوگو را اجرا نکند به راحتی این کار را انجام میدهد و دراقع نتوانستهایم از ظرفیت شورا آن طور که قانونگذار مد نظرش بوده استفاده کنیم.
مهدی بخشنده با حضور در برنامه گفتوگو محور ضلع سوم استودیو خبری ایلنا درباره دستاورد شورای گفتوگو گفت: شورای گفتوگو خروجی ماده قانونی رفع موانع کسب و کار است و قانگذار برای بهبود وضعیت اقتصادی، شورای کسب و کار را پیش بینی کرده است و تاکنون بیش از 27 جلسه با حضور مدیران ارشد در حوزه اقتصاد داشتهایم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین ادامه داد: بزرگترین مشکلی که در کشور وجود دارد قوانین، بخشنامهها و مصوباتی است که خیلی از آنها در تضاد با یکدیگر قرار دارند و کم کم این موضوع به یک بحران در کشور تبدیل میشود و اگر مدیری مصوبه شورای گفتوگو مورد نظرش نباشد چیزی پیدا میکند که آن را اجرا نکند.
وی عنوان کرد: در سطح استان بواسطه شورای گفتوگو برخی مشکلات حل شده و حتی تعدادی از مصوبات ما در سطح ملی مطرح بوده و کمک کرده است؛ اما آنطور که باید از ظرفیت آن استفاده نمیشود.
این مسئول ادامه داد: امیدواریم در دولت سیزدهم ظرفیتی ایجاد شود تا بتوانیم متناسب با شرایط روز اقتصادی که حتی با سال گذشته نیز متفاوت است قوانین را بهروز رسانی کنیم و با تحقق این امر مشکلات بسیاری در حوزه اقتصاد حل خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت بهروز رسانی قوانین اظهار کرد: لازم است مجلس در قوانینی که در حوزه اقتصاد مصوب میکند یک بند را مبنی بر بازنگری آن در دورههای چند ساله درنظر بگیرد، نمونه این امر را در قانون مالیات بر ارزش افزوده شاهد هستیم که هر چند سال یک بار در صحن مجلس و دولت بررسی میشود، این اتفاق حرکت خوبی در حوزه قانونگذاری است، امروز قانون تجارت مربوط به 100 سال پیش است و با توجه به تغییر شرایط تجارت و تجارت الکترونیک به قوانین جدید نیاز داریم.
بخشنده درباره احصاء قوانین مزاحم در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی عنوان کرد: واقعیت این است که این کار آب در هاون کوبیدن است، همه میگویند انجام دهید اما صرف یک شعار است؛ امروز دوران گفتاردرمانی تمام شده و با حرف و گفتار نمیتوان شرایط را تغییر داد؛ بلکه باید وارد عمل شده و اجازه داد افراد توانمند و نخبه حضور یافته و به سرعت این اتفاق بیفتد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین با تاکید بر اهمیت سرعت در روند تغییر و بهروز رسانی قوانین گفت: اگر بنا است قوانین به مجلس برود و بعد از دوره طولانی بررسی شود، تاریخ مصرف قانونی که بعد از سه یا چهار سال تصویب میشودگذشته و کارایی ندارد؛ درواقع امروز بسیاری از قوانین مانع رشد هستند و نیاز به سرعت در تغییر آنها مانند عمل به نسخه پزشک است و باید زود اجرا شود.