معاون وزارت جهاد کشاورزی:
تامین روغن خوراکی کشور باعثکاهش وابستگی به واردات میشود
تامین روغن خوراکی کشور باعثکاهش وابستگی به واردات و رسیدن به خودکفایی میشود.
ایلنا: معاون مدیر کل دفتر پنبه و دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تامین روغن خوراکی کشور باعثکاهش وابستگی به واردات و رسیدن به خودکفایی میشود.
به گزارش ایلنا از قزوین؛ شاهپور شکاری در همایش هماهنگی کشتهای پاییزه در سالن آمفی تئاتر سازمان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد گفت: تولید تولید دانههای روغنی و رسیدن به خودکفایی با توجه به داشتن بستر مناسب و پتانسیلهای خوب کشور امکان پذیر است و اکنون کشور به مرحلهای رسیده که با یافتههای علمی و تحقیقاتی میتواند کشت دانههای روغنی را توسعه دهد.
وی میزان روغن مورد نیاز کشور را یک میلیون و ۲۹۲ هزار تن و مصرف سرانه روغن کشور را ۱۷ کیلوگرم اعلام کرد و خاطر نشان ساخت: در سال جاری پانصد هزار تن روغن در ۲۰ کارخانجات روغنکشی تولید شده است.
معاون مدیر کل پنبه و دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت کشت و تولید دانههای روغنی در کشور اظهار داشت: اصلاح برنامه تناوب زراعی، تامین روغن خوراکی، کاهش وابستگی به واردات، تامین کنجاله مورد نیاز دام و طیور، تامین دانه مورد نیاز کارخانجات روغن کشی و ایجاد حفظ فرصتهای شغلی در بخش کشاورزی را از مزایای اهمیت تولید دانههای روغنی برشمرد.
وی مهمترین کشت محصول دانههای روغنی را کلزا دانست و بیان داشت: این محصول از نظر زراعی در تناوب با محصولاتی مانند گندم و جو قرار گرفته و به صورت پاییزه کاشته میشود.
شکاری تصریح کرد: کشت کلزا در زمینهای کشاورزی سبب کاهش بیماریهای زراعی و افزایش کیفیت پروفیل خاک و ظرفیت سازی آب در زمین میشود بنابراین توسعه کشت دانه روغنی کلزا ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: مدیریت تلفیقی از منابع و برنامه ریزی است، که در کشاورزی نیز این دو اصل را باید مد نظر قرار داد.
وی با اشاره قدمت دشت قزوین و اهمیت آن اظهار داشت: امروز ما میراثدار دشتی هستیم که باید با ذخائر و سرمایههای این دشت بخوبی مدیریت کرد تا بتوانیم تولید خوبی داشته باشیم.
صفری فلسفه تشکیل این همایش را انتقال تجربیات سال زراعی گذشته به کشاورزان و بهره برداران برشمرد و بیان داشت: تامین و امنیت غذایی جامعه و بهبود و توسعه بخش کشاورزی مهم و ضروری است.
این مقام مسئول اظهار امیدواری کرد: با استفاده از ظرفیتها و امکانات موجود و بهکارگیری روشهای نوین کشاورزی بتوان در راستای رفع موانع و تنگناها و ارتقای تولید بیشتر و باکیفیت و تامین امنیت غذایی مردم گام برداشت.