وزیر صمت در آیین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران:
جایگاه دهمی ایران بین کشورهای تولیدکننده فولاد در جهان با تهدیدهای مختلفی در داخل و خارج از کشور روبهرو است
وزیر صمت در آیین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، ضمن قدردانی از برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: واقعیت این است که صنعت فولاد کشور یکی از افتخارات ماست، زیرا امروز در کشور به سند چشمانداز ۱۴۰۴ دست یافته است
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خبرنگار فولاد مبارکه، سید محمد اتابک، وزیر صمت در آیین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که از 18 دیماه در مرکز همایشهای برج میلاد تهران آغاز شد ضمن قدردانی از برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: واقعیت این است که صنعت فولاد کشور یکی از افتخارات ماست، زیرا امروز در کشور به سند چشمانداز ۱۴۰۴ دست یافته است افزود: فولاد کشور از بخشهای پیشروی کشور است که موفق به تحقق اهداف خود مطابق با سند شده و رهبر فرزانه ما نیز در سالهای اخیر همواره هدف و اولویت اصلی کشور را ارتقای تولید و پشتیبانی و رفع موانع آن اعلام کردهاند.
وی تأکید کرد: اگر تولید در کشور روزافزون باشد، بسیاری از مشکلات و معضلات فعلی کشور همچون تورم بیکاری و رکود اقتصادی رنگ خواهد باخت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این واقعیتی است که تولیدکنندگان فعال کشور با پمپاژ پول در چرخه اقتصاد بزرگترین خدمت را به کشور میرسانند و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب کسانی را که در بخش تولید مشغول هستند جهادگر نامیدند.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد با بهرهگیری از بومیسازی و استفاده از ظرفیت جوانان و متخصصان دانشبنیان از ضربهها و خسارات ناشی از تحریمهای ظالمانه مصونیت یافت، ادامه داد: در شرایط تحریمها، راه چاره رویارویی با این تحریمها بهخوبی و درستی تشخیص داده شد و این صنعت بهدرستی عمل کرد و این واقعیت صنعت فولاد است.
اتابک تأکید کرد: تقویت دانش فنی بومیسازی در صنعت فولاد کشور با جلب مشارکت تأمینکنندگان و سازندگان شرکتهای دانشبنیان داخلی، واکنش درستی برای حفاظت از صنعت و تولید ملی کشور است.
وزیر صمت دستیابی به رتبه دهم تولید فولاد را توفیقی بزرگ دانست و گفت: باید توجه داشت که اوایل انقلاب تنها ۱.۴ میلیون تن تولید فولاد داشتیم و امروز به حدود ۳۳ میلیون تن رسیدهایم. البته این جایگاه با تهدیدهای مختلفی در داخل و خارج از کشور روبهرو است. در داخل کشور بزرگترین تهدید، ناترازیهای انرژی و کسری برق و گاز است که باعث کاهشی شدن تولید شده است.
ما به شرایط تأمین گاز و برق صنایع اعتراض داریم
وی با بیان اینکه ما به شرایط تأمین گاز و برق صنایع اعتراض داریم و این اعتراض را در هیئت دولت بارها مطرح کردهایم و رئیسجمهوری نیز همواره از این امر حمایت کرده است، افزود: فولاد پیشران صنعت کشور فولاد و یک صنعت مادر است؛ ازاینرو قطعاً این صنعت میتواند این مشکل را نیز حل کند تا در سالهای آتی، از تله تنشهایی که با کمبود گاز و برق به اقتصاد فولاد وارد میشود رهایی یابیم.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه و تولیدکنندگان بزرگ جهان در حال سرمایهگذاری برای احداث کارخانههای مختلف هستند، افزود: این امر بهزودی ظرفیت تولید و مزیتهای رقابتی ما را در منطقه به چالش خواهد کشید؛ از سویی، پیشرفت فناوری در جهان بسیار شتاب گرفته و بهرهمندی از آن، در پاییندست و بالادست صنعت فولاد اجتنابناپذیر است.
اتابک با اشاره به تهیه بسته حمایتی از صنایع آسیبدیده از ناترازی انرژی برق و گاز افزود: این بسته با همکاری بخش خصوصی تدوین و کلیات آن در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب شده و در کمیسیون اقتصادی نیز در دست بررسی است و امیدواریم هرچه زودتر به هیئت دولت ارائه شود.
وی با تأکید بر اینکه فولاد بعد از پتروشیمی بیشترین ارزآوری را برای کشور داشته است، افزود: به همین منظور سعی داریم در پیمانهای بینالمللی و بهویژه پیمان اوراسیا، برای صادرات فولاد برنامهریزی کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه حکمرانی صنعت و معدن کشور باید با سیاستگذاریهای دقیق پیش رود، اضافه کرد: یکی از کارهایی که میتواند ارتباط بین حاکمیت و تولید را حفظ کند ایجاد مرکزیت است. ما در گذشته «ستاد فولاد» را داشتیم که تنظیمگری را بر عهده داشت. امروز در وزارت صنعت معدن و تجارت به دنبال راهاندازی یک ستاد مرکزی با عنوان «ستاد فولاد» با حضور بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هستیم تا سیاستگذاریها درست انجام شود.
صنعت فولاد اعتماد عمومی را جلب کرده و باید از سرمایههای راکد مردم در این بخش بیشتر استفاده کنیم
وی با بیان اینکه تشکیل سرمایه ثابت در کشور وجود ندارد، اما نباید نگران این باشیم که در کشور امکان توسعه وجود ندارد، اضافه کرد: در همین شرایط صنعت فولاد اعتماد عمومی را جلب کرده و باید از سرمایههای راکد مردم در این بخش بیشتر استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: جلب مشارکت مردم فقط نباید در عرصههای سیاسی باشد. جلب مشارکت اقتصادی مردم نیز میتواند در زندگی و رفاه آنان نقش داشته باشد، بهویژه وقتی سرمایههای خُرد با امنیت کامل، در چرخه تولید قرار گیرند.
اتابک با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه نیز پیشبینیهای خوبی برای بخش صنعت و معدن وجود دارد، ادامه داد: این شرایط منتج به جلوگیری از خامفروشی میشود و همچنین ارتقا و انتقال تکنولوژی صنعت را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم در بومیسازی، ارتقای تکنولوژی است، اضافه کرد: تشکیل کارگروههایی که بتواند این امر را دنبال کند و بهصورت مستمر در بازارهای جاری کشور این کار را به نتیجه برساند، امروز در دستور کار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تقویت صندوقهای سرمایهگذاری ایجاد فولاد سبز و ایجاد نیروگاه را از صنعت فولاد خواستار شد و گفت: با تحقق این امر صنایع فولادی در تابستان و سالهای پیش رو از مشکل کمبود انرژی رها خواهند شد.