معاون طرح و برنامهریزی شرکت ملی مس تشریح کرد:
تامین نیاز آبی مجتمعهای تولیدی «ملی مس» از خلیج فارس و تصفیه پسابها/تلاش برای خودکفایی در تامین برق
معاون طرح و برنامهریزی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد که در آینده نزدیک بخش اعظم نیاز آبی مجتمعهای تولیدی «ملی مس» از طرق خطوط انتقال آب خلیج فارس و تصفیه پسابها صورت خواهد گرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری مسپرس، غلامرضا ملاطاهری، با اشاره به مجموعه اقدامات شرکت ملی صنایع مس ایران در مواجهه با بحث ناترازی انرژیها، اظهار کرد: این شرکت برای دستیابی به اهداف تولیدی خود به خصوص در پایان برنامه هفتم توسعه، برنامهریزیهای مفصلی را در حوزه آب، برق انجام داده است.
وی در این رابطه بیان کرد: برای تحقق هدف تولید یک میلیون تن کاتد مس ذیل «طرح کیمیا» شرکت ملی صنایع مس ایران طبق برآوردهای دقیق و برنامهریزیهای صورت گرفته به حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب، ۱۸۰۰ مگاوات برق و حدود ۱۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز نیاز دارد.
معاون طرح و برنامهریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد: تقریبا مشکل آب با دو خط انتقال آب از خلیجفارس یعنی خط یک (انتقال ۲۶ میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس) و خط ۳ که خط انتقال آب اختصاصی شرکت ملی صنایع مس ایران از خلیج فارس است با انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب، برطرف خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه میتوان گفت در فلات مرکزی مشکلی برای تامین زیرساخت آب وجود ندارد، تصریح کرد: در استان آذربایجانشرقی که مجتمع مس سونگون در آنجا مستقر است، برای تامین آب مورد نیاز مجتمع بیشتر متمرکز شدهایم بر تامین آب از محل پسابهای شهرهای صنعتی مانند اهر و ورزقان که این آبها تصفیه شده و مورد استفاده قرار میگیرند. ضمن اینکه استفاده از فناوریهای نوین برای کاهش مصرف آب در دستور کار است؛ به نحوی که اغلب تیکنرهای آبگیری، تیکنرهای خمیری و تیکنرهای جریان بالا هستند که حدود ۸۰ درصد آب را بازچرخانی کرده و راندمان بالای ۸۰ درصد دارند.
وی ادامه داد: حتی در یکی از پروژههای شرکت که پروژه چاه فیروزه است از فرایند فیلترپرس استفاده میکنیم که راندمان بالای ۹۰ درصد دارد؛ بنابراین در حوزه آب تقریبا مشکلی نداریم و شرکت خود تامین است و تمامی نیاز آبی خود را تامین خواهد کرد.
معاون طرح و برنامهریزی راهبردی شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: برای تامین ۱۸۰۰ مگاوات برق مورد نیاز مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران، سه نیروگاه ۶۰ مگاواتی در سه منطقه شهربابک، سرچشمه و سونگون در دست ساخت است که هر سه این نیروگاهها، نیروگاه سیکل ترکیبی هستند و در فاز اول توربین گازی آنها اجرا و در فازهای بعدی نیز توربینهای بخار به آنها اضافه خواهد شد.
ملاطاهری عنوان کرد: یک نیروگاه ۵۴۳ مگاواتی سیکل ترکیبی دیگری نیز در دستور کار است که در مجموع حدود بیش از ۷۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی خودتامین شرکت در دست احداث و دارای پیشرفت فیزیکی است.
وی اضافه کرد: قرارداد احداث سه نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی (سرچشمه، شهربابک و سونگون) نیز در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شده است و یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی خورشیدی شهربابک نیز افتتاح و راهاندازی شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه احداث سه نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی نیز در دست مطالعه است، ادامه داد: بدین ترتیب حدود ۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دست اجرا داریم و این موارد به تامین بخشی از برق مورد نیازِ خارج از مدار فعلی شرکت کمک میکند و انرژی مورد نیاز را به شکل خودتامین، فراهم خواهد کرد.