خبرگزاری کار ایران

انقلاب بزرگ در صنعت معدن و بانکداری/ ضرورت توجه دولتمران به معادن افغانستان

انقلاب بزرگ در صنعت معدن و بانکداری/ ضرورت توجه دولتمران به معادن افغانستان
کد خبر : ۱۵۵۴۸۱۹

امروز ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، آیین امضاء و مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی «کانی سازان کیمیا» با حضور مدیرعامل بانک وطیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ساختمان مرکزی بانک پارسیان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ امروز ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، آیین امضاء و مبادله قرارداد فروش سهام شرکت «صنایع معدنی کانی سازان کیمیا» با حضور مدیرعامل بانک در ساختمان مرکزی بانک پارسیان برگزار شد.

جواد شکرخواه، مدیرعامل بانک پارسیان در ابتدای مراسم با بیان اینکه  ۱۳ درصد مواد اولیه صنعت فولاد را  گروه صنایع معدنی کانی سازان کیمیا تامین می‌کند گفت: جوان گرایی و بومی‌سازی از جمله دستاوردهای گروه پارسیان بوده است.

به گفته مدیرعامل بانک پارسیان، بیش‌ از ۵ هزار و ۷۰۰ محصول توسط شرکت‌های دانش بنیان بومی‌سازی شده است. سرمایه گذاری پارسیان برای ۷۰۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

الزام بر خروج از بنگاه‌داری بانکها

وی با اشاره به اینکه بانک‌ها، نقش موثری در سرمایه‌گذاری دارند، گفت: امروزه شاهد بزرگترین قرارداد فروش سهام شرکت «صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا» هستیم و این نشان می‌دهد که کسب و کارهای اقتصادی همچون گذشته به فعالیت خود می‌پردازد و هیچ گونه تغییر و تحولات سیاسی بر این موضوع تاثیرگذار نبوده است.

شکرخواه، خروج از بنگاهداری را از جمله وظایف این بانک تلقی کرد و افزود: خوشبختانه با امضای این قرارداد ما امروزه این وظیفه را محقق ساختیم. ضمن آنکه این فرایند منجر به توسعه و پایداری بازار و بورس اوراق خواهد شد؛ به گونه‌ای که این اتفاق هم برای بانک و هم برای دو مجموعه کانی پارس و فولاد مبارکه مفید خواهد بود.

مدیرعامل بانک پارسیان گفت: بانک‌های بزرگ با خروج از بنگاه داری می‌توانند بسیاری از مشکلات را حل و رفع کنند.

شکرخواه در پایان با تاکید بر اینکه به طور قطع تولید و خروج از بانکداری از جمله اهداف ماست، اظهار کرد: از دولت محترم برای به منصه ظهور گذاشتن این حرکت تشکر و قدردانی می‌کنیم، قطعا این ظرفیت توسعه خواهد یافت و آرزوی توفیق برای بانک پارسیان و مجموعه فولاد مبارکه و کانی داریم.

انقلابی بزرگ در صنعت معدن و بانکداری

محمدمسعود سمیعی‌نژاد، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری پارسیان نیز اظهار کرد: باعث افتخار است که بزرگترین معامله بانکداری به همت بانک پارسیان صورت گرفته است و باید این موضوع را به فال نیک بگیریم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۳ مراحل ابتدایی این کار صورت گرفت، ادامه داد: بر اساس طرح توسعه فولاد، یکسری کسری‌ها مطرح شد، متاسفانه بخش فولاد وارد صنایع معدن نشده و عقب مانده بود. از آنجا بود که به تصمیم به تشکیل و ایجاد این کنسرسیوم گرفتیم.

سمیعی نژاد افزود: جای مباهات است که فولاد مبارکه و «کانی سازان کیمیا»، آینده تامین مواد اولیه را برای سهامداران خود تضمین کردند. این مبادله قرارداد یک انقلاب بزرگ در صنعت معدن و بانکداری است.

به گفته وی، با تلاش مدیران و هئیت مدیره شرکت‌ها، تا پایان امسال تمامی ماشین آلات خارجی برای گندله سازی خریداری شده است.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری پارسیان با اشاره به ویژگی‌های منطقه سنگان گفت: وجود ۱۱ چاه آب در منطقه، وجود خطوط ریل و زیرساخت‌های لازم و بزرگترین سد باطله از جمله ویژگی‌های سنگان است که توانسته است چند سال از آلایندگی‌ها جدا باشد.

۹۵ درصد پرسنل بومی هستند

سمیعی‌نژاد بیان کرد: تمامی پرسنل پارسیان توسط گروه فولاد مبارکه آموزش دیده‌اند و فولاد سبزوار یکی از بهترین شرکت‌های منطقه در زمینه تولید و توسعه است و جزء با کیفیت‌ترین شرکت‌ها در زنجیره تولید محسوب می‌شود.

وی افزود: متاسفانه سنگان از برنامه تولید خود عقب مانده بود و به همین منظور به فکر خریداری ماشین آلات معدنی افتاد که پنج دستگاه پی سی ۴ در ایران وجود دارد و خوشبختانه این توانایی در زیرمجموعه اپال پارسیان ایجاد شده است.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری پارسیان اظهار کرد: این شرکت بیش از ۲۰ همت سودآوری داشته‌ است و یک شرکت زیان‌ده نبوده است. قطعا سودآوری این مجموعه با حضور فولاد مبارکه و کاوه پارس، افزایش خواهد یافت.

وی افزود: گروه اپال پارسیان، امنیت اجتماعی و تولید ثروت کرده است، بیش از ۳۰ میلیون کنسانتره، بیش از ۴۰۰ میلیون تن صادرات و بیش از ۵ میلیون آهن اسفنجی به بازار داخلی عرضه شده است.

سمیعی نژاد بر ضرورت جوانگرایی در صنعت تاکید کرد و گفت: توانستیم در زنجیره فولاد جوانانی را پرورش دهیم که سالیان سال برای صنعت مفید مواقع شوند. متوسط سن پرسنل ما ۳۳ سال است و حدود ۹۵ درصد از پرسنل ما بومی هستند.

آینده صنعت ما به معادن افغانستان گره خورده است

مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری پارسیان گفت: آینده صنعت ما به معادن افغانستان گره‌خورده است و براساس گزارش‌های موجود، ذخیره ایران رو به اتمام است و تنها معادن سنگان باقی مانده است، در این راستا دولت‌مردان باید به فکر چاره برای سرمایه در معادن افغانستان کنند.

محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در مورد امضای این قرارداد گفت: این قرارداد بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه در سال جاری است و بزرگترین معامله بورسی و همچنین بزرگترین مشارکت معدنی سال نیز به شمار می‌رود که تضمین کننده سودآوری گروه فولاد مبارکه خواهد بود.

وی با بیان اینکه فولاد مبارکه بزرگترین تامین‌کننده مواد اولیه، افزود: متاسفانه تامین مواد اولیه از جمله بزرگترین چالش‌های اصلی ماست. اگر صحبتی درباره این موضوع کمتر می‌شود به دلیل تشدید چالش قطعی انرژی و محدودیت هاست.

میزان تولیدات فولادی به ۳۰میلیون تن رسیده است

طیب نیا با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید فولاد ما به حدود ۳۰میلیون تن رسیده است، گفت: شرکت‌های صنعت فولاد حدود ۶۳ درصد در ایران فعالیت دارند و متاسفانه ذخایر موجود سنگ آهن رو به اتمام است که کمتر از ۲۰ سال جوابگوی نیاز صنعت داخلی کشور خواهد بود، به همین منظور این سرمایه‌گذاری برای فولاد مبارکه و گروه کاوه پارس، تضمین سرمایه گذاری‌های انجام شده را به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: برخی قضاوت‌ها درباره فولاد مبارکه صورت گرفته است که این رشد، حاصل رانت بوده است، در صورتی که با بهره‌گیری از افراد متخصص و خردمند فعالیت‌های مثبت‌تری صورت خواهد گرفت. فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده محصولات غیرنفتی و اولین صادرکننده در زنجیره صنایع معدنی در سال گذشته بود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز