«کگهر»، تجلیبخش مفهوم توسعه پایدار
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که یکی از حلقههای مهم زنجیره فولاد کشور به شمار میآید، همواره در تلاش است تا با برنامهریزی دقیق و اتخاذ راهبردهایی هوشمند در کنار رشد تولیدات، شرایط اکوسیستم منطقه و مولفههای کیفی محصولات دستخوش تغییرات منفی نشود. در نتیجه باید گفت که هدف اصلی این شرکت، رشد و توسعه پایدار در صنعت فولاد ایران است که علاوه بر افزایش ارزشآفرینی برای سهامداران و ذینفعان «کگهر»، منافع فراوانی برای کشور نیز به همراه دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از سایر رسانه، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که یکی از حلقههای مهم زنجیره فولاد کشور به شمار میآید، همواره در تلاش است تا با برنامهریزی دقیق و اتخاذ راهبردهایی هوشمند در کنار رشد تولیدات، شرایط اکوسیستم منطقه و مولفههای کیفی محصولات دستخوش تغییرات منفی نشود. در نتیجه باید گفت که هدف اصلی این شرکت، رشد و توسعه پایدار در صنعت فولاد ایران است که علاوه بر افزایش ارزشآفرینی برای سهامداران و ذینفعان «کگهر»، منافع فراوانی برای کشور نیز به همراه دارد.
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که یکی از حلقههای مهم زنجیره فولاد کشور به شمار میآید، همواره در تلاش است تا با برنامهریزی دقیق و اتخاذ راهبردهایی هوشمند در کنار رشد تولیدات، شرایط اکوسیستم منطقه و مولفههای کیفی محصولات دستخوش تغییرات منفی نشود. در نتیجه باید گفت که هدف اصلی این شرکت، رشد و توسعه پایدار در صنعت فولاد ایران است که علاوه بر افزایش ارزشآفرینی برای سهامداران و ذینفعان «کگهر»، منافع فراوانی برای کشور نیز به همراه دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان یکی از بزرگترین تامینکنندگان گندله و کنسانتره در کشور که سهم ۱۸ درصدی از فروش کنسانتره و سهم ۲۷ درصدی از فروش گندله را در سال ۱۴۰۲ به خود اختصاص داد، نقش بسزایی در توسعه صنعت فولاد ایران و تحقق دستاوردهای متعدد در این صنعت دارد. ضمن اینکه سیاستها و استراتژیهای این بنگاه اقتصادی پویا هر ساله همراستا با شعار انتخاب شده از سوی مقام معظم رهبری تبیین میشود تا با هموارسازی مسیر رشد فولادسازان، زمینه دستیابی به موفقیتهای ارزشمند بیشتری را فراهم کند. اتخاذ این رویکردها باعث شده است که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با سربلندی و رکوردشکنیهای متعدد در حوزههای مختلف تولید، سال مالی ۱۴۰۲ را پشت بگذارد و با تلاشی مضاعف سال جدید را آغاز کند و همانند گذشته باصلابت و پرقدرت در مسیر رشد خود گام بردارد.
لازم به ذکر است که این مجموعه معدنی و صنعتی موفق شد در سال گذشته هفت رکورد در تولید سنگآهن دانهبندی، ۱۰ رکورد در تولید کنسانتره و پنج رکورد در تولید گندله کسب کند که نشان از عزم جدی آن برای ارتقای هرچه بیشتر جایگاه صنعت و اقتصاد ایران در عرصههای بینالمللی دارد. علاوه بر افزایش میزان تولیدات، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین از ابتدای فعالیت خود تلاش کرده است تا با تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر، در مسیر تکمیل زنجیره تولید و افزایش حاشیه سود برای سهامداران و ذینفعان خود حرکت کند. به طوری که سبد محصولات این مجموعه در گذر زمان از کلوخه به کنسانتره و گندله گسترش یافت و اکنون با اجرای طرحهای توسعهای و بهرهبرداری از پروژههایی مانند دو کارخانه آهن اسفنجی با ظرفیت تولید سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال و احداث یک کارخانه ذوب و ریختهگری با ظرفیت تولید سه میلیون تن اسلب و نورد گرم با همین ظرفیت، تولیدات این مجموعه تنوع بیشتری خواهد داشت.
مسیر هدفمند «کگهر»
باید توجه داشت که حفظ این روند رو به رشد و ارتقای روزافزون شاخصهای عملکردی، مستلزم برنامهریزهای دقیق و هدفمند است که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با توجه به اهمیت این موضوع، نقشه استراتژیکی را طراحی و تدوین کرده است تا بر اساس آن همانند سالهای گذشته در آسمان صنعت فولاد ایران خوش بدرخشد. از جمله راهبردهای فراگیر این مجموعه میتوان به تحلیل زنجیره ارزش و شایستگیها، کیفیت محصول، تحویل بهموقع، قیمت رقابتی، انعطافپذیری فروش، دسترسی پایدار به منابع، اولویتبخشی به توسعه تکنولوژی و استفاده از روشهای موثر بر کاهش هزینههای تولید، صیانت از تجهیزات و داراییهای فیزیکی، کاهش مصرف آب و انرژی، حداکثرسازی سود و ارتقای سطح رقابتپذیری در بازار، افزایش کارایی و اثربخشی، توانمندسازی سرمایههای انسانی، تقویت روابط عمومی و اجتماعی با سازمانها و نهادهای محلی و ملی و… اشاره کرد.
بدون شک این شرکت با بهرهمندی از نقاط قوتی مانند برخورداری از معدن با ذخیره بالا (حداقل ذخیره ۶۴۰ میلیون تن) و عیار مناسب، سودآور بودن و ارزش بالای بازار شرکت، ساختار سهامداری مستحکم و… به راحتی به اهدف مدنظر خود دست خواهد یافت. کمااینکه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین موفق شد در سال مالی ۱۴۰۲، مجموع توقفات را نسبت به سال مالی گذشته ۴۹ درصد کاهش دهد و رضایت ۹۲ درصدی از مشتریان داخلی و خارجی را کسب کند. این در حالی است که بر اساس ایزو ۱۷۰۲۵، حداقل امتیاز شاخص برای رضایتمندی مشتری ۶۰ درصد تعریف شده است. باید توجه داشت که کیفیت یکی از مولفههای تاثیرگذار بر قدرت رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی در بازارهای هدف است و باید توجه به ویژهای به آن داشت زیرا اعتبار برند، حفظ مشتریان قدیمی و توسعه بازارهای مجموعه در گرو انجام اقداماتی موثر در زمینه ارتقای کیفیت است.
واحد آزمایشگاه و کنترل کیفیت شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین که وظیفه ارائه نتایج آنالیزها، مشارکت در بهبود تولید و همچنین کنترل کیفیت را بر عهده دارد، برای دستیابی به این دستاورد ارزشمند ارائه آزمونهایی بر اساس استانداردهای فنی و بازتاب دقیق از فرآیند تولید را در دستور کار خود قرار داد. به طوری که این واحد به عنوان هدایتگر سیستم، نظارت دقیقی بر تمام مراحل تولید (قبل از استخراج و در طول مسیر تولید تا دستیابی به محصول نهایی) دارد. لازم به ذکر است که کیفیت سنگآهن خردایش شده در واحد فرآوری بر اساس دو فاکتور K80 سنگآهن خردایش شده (کمتر از ۳۵ میلیمتر) و ۱۰۰K سنگآهن خردایش شده (کمتر از ۵۰ میلیمتر) بررسی میشود که خوشبختانه کیفیت سنگآهن خردایش شده در شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین طی سال مالی ۱۴۰۲ منطبق با استاندارد بوده است. علاوهبراین، برای اولین بار در صنایع معدنی کشور، استاندارد محصول برای کنسانتره و گندله تولیدی توسط واحد آزمایشگاه و کنترل کیفیت این شرکت با همکاری واحد فروش از مرجع صدور گواهینامه بینالمللی «Forefront Certification» از کشور انگلستان اخذ شد.
پایداری شرایط زیستمحیطی
اگرچه افزایش کیفیت تولیدات تاثیر بسزایی روی توسعه پایدار بنگاههای اقتصادی دارد اما این مولفه به تنهایی نمیتواند جامعه عمل به اهداف تعیین بپوشاند و باید در کنار آن به مولفههای دیگری همچون اقتصادی، اجتماعی و توانمندسازی سرمایههای انسانی، محیط زیست و ضایعات که به طور مستقیم روی شاخصهای عملکردی و بهرهوری سازمان تاثیرگذارند، توجه کرد. خوشبختانه شرکت معدنی صنعتی گهرزمین با توجه به اینکه رشد تولید و افزایش میزان سودآوری را در اولویتهای کاری خود قرار داده است، راهبردهای کاربردی را در هر یک از زمینهها به منظور حفظ قدرت رقابتپذیری خود در بازارهای داخلی و بینالمللی اتخاذ کرده است. به خصوص در زمینه محیط زیست نیز این مجموعه صنعتی و معدنی تلاش کرده است که همواره با پیادهسازی رویکردهای نوین، منابع موجود و مزیتهای نسلهای آینده را در معرض خطر قرار ندهد.
اقدامات شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در زمینه حفاظت از محیط زیست شامل پنج بخش اعم از مدیریت آلودگی هوا، پساب، آلودگی صوتی، آلودگی خاک و پسماند میشود. نصب و راهاندازی سیستمهای غبارگیر ناحیههای سنگشکنی و کارخانه گندلهسازی، نصب سیستمهای پکیج تصفیه فاضلاب با حجم روزانه ۲۷۰ مترمکعب، ایجاد سیستم تعمیرات و نگهداری ماشینآلات جهت کاهش آلودگی صوتی، اندازهگیری دورهای آلایندههای محیط زیستی (پارامترهای خاک)، مکانیابی استقرار تجهیزات مکانیزه جمعآوری پسماندها و… بخش کوچکی از اقدامات این شرکت در راستای کاهش آلایندگیها و حفاظت از محیط زیست است.