خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن سنگ آهن ایران در بخش دوم گفتگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد؛

آمار دقیقی از وضعیت اشتغال معادن وجود ندارد

آمار دقیقی از وضعیت اشتغال معادن وجود ندارد
کد خبر : ۱۵۰۴۶۵۷

اگر به درستی به بخش صنایع معدنی توجه شود، می تواند مشکل اشتغال کشور را برطرف کند. معادن مبنای توسعه کشور هستند، در صورتی که معادن فعال شود اشتغال غیر مستقیم به مراتب بیش از اشتغال مستقیم شود،

سعید عسکر زاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تعیین قیمت تمام شده مواد معدنی، گفت: توجه به باطله‌برداری، ویژگی‌های قرارگیری ماده معدنی و عیار سنگ آهن می‌تواند قیمت تمام شده مختلفی نسبت به سایر معادن داشته باشد، این ویژگی‌های منحصر به فرد هر معدن است که به همین دلیل قیمت تمام شده متفاوتی هم دارند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی، بخش قابل توجهی از معادن کوچک مقیاس در شرایط مطلوبی نیستند؛ چرا که بسیاری از معادن اقتصادی نبوده و با تاب‌آوری بسیار پائینی به فعالیت ادامه می‌دهند و تضمینی برای بقاء و تداوم تولید آنها وجود ندارد.

عسکر زاده اظهار کرد: وضعیت سنگ آهن کشور نسبت به سایر مواد معدنی و دنیا شرایط خاص و منحصر به فردی نیست. مثلاً در حوزه گچ به لحاظ ذخایر، حداقل وضعیت بسیار مطلوبی داریم اما درباره سنگ آهن وضعیت به این شکل نیست.

اکتشافات معدنی وظیفه حاکمیت است

دبیر انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش اکتشافات معدنی وظیفه حاکمیت است، گفت: محدوده‌هایی که توسط افراد ثبت شده اند و باید مورد بهره برداری قرار گیرد، باید بر اساس طرح اکتشافی که مشخص می‌شود انجام شود اما متاسفانه آمار درست و دقیقی درباره میزان دقت و حساسیت تعیین شده وجود ندارد.

وی تصریح کرد: ممکن است صرفا همان اقدامات را رعایت کرده و یا شرکت‌هایی و یا بهره‌بردارانی با دقت بیشتر و با نگاه جدی‌تر  وعمیق‌تر ی با فرمتی مناسب با استانداردهای جهانی انجام داده باشند.

عسکر زاده تاکید کرد: در اکتشافات پایه اوضاع و احوال ما خوب نیست ضمن آنکه بخش عمده ای از کشور در اختیار نهادهایی است که عموما اجازه فعالیت های اکتشافی را نمی‌دهند اما دولت‌ها در اکتشافات پایه بدون در نظر گرفتن این محدودیت‌ها، کل مساحت کشور خودشان را مورد بررسی قرار می دهند که در کشور این اتفاق رقم نخورده است.

وی در ادامه بیان کرد: در کشور برابر با مولفه‌ها و استاندارهایی که برای اکتشافات پایه مدنظر است تاکنون هیچ بخشی را نمی‌توانیم بگوییم که به شکل دقیق مورد اکتشاف قرار گرفته است؛ چراکه این اکتشافات بر مبنای یک سری مراحل اکتشافی ضایعه‌های اطلاعاتی اکتشافی انجام می‌شود.

دبیر انجمن سنگ آهن ایران افزود: متاسفانه در برخی از موارد تجهیزات لازم برای این فرایند را نداریم بنابراین اطلاعات دقیقی هم در دست نیست.

ضرورت توجه به فعالیت اکتشافی در محدودیت‌های جغرافیایی

عسکر زاده بر ضرورت فعالیت اکتشافی در محدودیت‌های جغرافیایی برای اکتشافات پایه تاکید کرد و گفت: این اکتشافات می‌تواند ما را به سمتی راهنمایی کند که بضاعت معدنی کشور را بشناسیم و همچنین در صورت بروز تعارض سازمان‌های محیط زیست، منابع طبیعی و انرژی اتمی، مرزبندی‌ها مشخص شود

وی ادامه داد: در برخی از موارد اگر ذخایر جدی و قابل توجهی وجود داشته باشد، این تعارض‌ها و ملاحظات هم در کنار آن هست، که باید نظر سازمان ها و نهادهای مرتبط نیز درباره آن تامین شود.

دبیر انجمن سنگ آهن ایران تصریح کرد: در حال حاضر ۶ هزار واحد معدنی فعال داریم اما متاسفانه نسبت به ۱۲ پروانه بهره‌برداری که صادر شده شرایط مطلوبی نداریم.

آمار دقیقی از وضعیت اشتغال معادن وجود ندارد

عسکر زاده با بیان اینکه آمار دقیقی از وضعیت اشتغال معادن وجود ندارد، گفت: معادن مبنای توسعه کشور هستند و در صورتی که معادن فعال شوند اشتغال غیرمستقیم به مراتب بیشتر از اشتغال مستقیم می شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز