خبرگزاری کار ایران

بهره‌برداری از ۱۳ معدن بوکسیت در شرکت آلومینای ایران

بهره‌برداری از ۱۳ معدن بوکسیت در شرکت آلومینای ایران
کد خبر : ۱۴۸۱۰۲۴

معاون توسعه و بهره‌برداری معادن شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه این شرکت تاکنون برای ۱۳ معدن بوکسیت پروانه بهره‌برداری گرفته است گفت: اینک برای یک معدن دیگر نیز گواهی کشف گرفته‌ایم.

به گزارش روابط عمومی آلومینای ایران، کامران هاشمی افزود: بزرگترین تجمع شناسایی شده بوکسیت در ایران در محدوده جاجرم در نواحی سرخ چشمه، طبر، ناویا  و مجموعه معادن جنوب جاجرم شیرین چشمه و کوه بابا متمرکز است. که به علت بهره‌برداری طولانی مدت اکنون از کیفیت بوکسیت آن کاسته شده است.

وی با بیان اینکه این شرکت در پنج استان کشور معدن کاری فعال دارد افزود: در یزد، کرمان، کهکیلویه و بویراحمد، سمنان ، خراسان شمالی معدن بوکسیت داریم و اکنون نیز یک معدن جدید در آذربایجان غربی شروع به کار شده است که وضعیت ذخایر آن از نظر مقدار مناسب است. اما متاسفانه از نظر کیفیت مورد نیاز کارخانه دچار چالش هستیم.

هاشمی تصریح کرد: روند شناسایی معدن بوکسیت سخت و طولانی است که در مرحله اول پتانسیل‌ها شناسایی خواهند شد و پس از ثبت محدوده پروانه اکتشاف دریافت و در گام بعدی با ارائه گزارش‌ها گواهی کشف گرفته شده و در آخرین مرحله نیز پروانه بهره‌برداری اخذ می‌شود.

معاون معدن شرکت آلومینای ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ذخایر کشور در بوکسیت نسبت به ذخایر جهانی پایین است افزود: این موضوع می‌طلبد که اقدامات اکتشافی بیشتری انجام دهیم.

وی تصریح کرد: در جهان ۷۰۰ میلیارد تن ذخایر بوکسیت برآورد شده است در حالی که ذخایر بوکسیت شناسایی شده و یا نیمه شناسایی شده کشور ۷۰ میلیون تن است که به نسبت کشور بسیار با کمبود مواجه هستیم.

وی گفت: در این میان ۳۸ میلیون تن از ذخایر بوکسیت در اختیار این شرکت قرار دارد که در جاجرم و دیگر معادن شرکت در استان‌های یاد شده شناسایی شده است. متوسط کیفیت این ذخایر به گونه‌ای است که بدون استفاده از بوکسیت‌های پرعیار وارداتی یا به چرخه تولید آوردن معدود معادن پر عیار موجود در کشور امکان تامین خوراک کارخانه آلومینای ایران وجود ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز