خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل فولاد مبارکه در حاشیه برگزاری مجمع عمومی فولاد هرمزگان در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛

ضرورت سرمایه‌گذاری هدفمند شرکت‌های بزرگ در کنار دولت برای تکمیل زیرساخت‌ها

ضرورت سرمایه‌گذاری هدفمند شرکت‌های بزرگ در کنار دولت برای تکمیل زیرساخت‌ها
کد خبر : ۱۳۷۱۱۱۶

مدیرعامل فولاد مبارکه در حاشیه برگزاری مجمع عمومی فولاد هرمزگان گفت: اگر فقط به فکر اجرای توسعه در زنجیره باشیم و از تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، آب و برق و مواد اولیه غافل شویم و در آن‌ها سرمایه‌گذاری نکنیم، قطعاً نمی‌توان شاهد تداوم تولید و استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها بود؛ بنابراین بر این باوریم که شرکت‌های بزرگ باید با سرمایه‌گذاری حساب‌شده و هدفمند در کنار دولت به این حوزه‌ها وارد شوند و در تسهیل و تکمیل این زیرساخت‌ها نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش خبرنگار فولاد محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه روز سه‌شنبه سی‌ام خردادماه در مجمع عمومی عادی سالانه فولاد هرمزگان حاضر شد و پس از مجمع، به سؤالات خبرنگاران این‌چنین پاسخ داد:

در شرایط فعلی راهبرد فولاد مبارکه در حوزه تولید چگونه است؟
همان‌گونه که بارها اشاره شده است، سیاست کلی و راهبرد شرکت مادر و سایر شرکت‌های زیرمجموعه همواره استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود بوده است. این راهبرد به فولاد مبارکه و شرکت‌های زیرمجموعه محدود نیست، بلکه بر این باوریم هرجا ظرفیت مناسب وجود دارد، فولاد مبارکه می‌تواند در تأمین مواد اولیه و ارتقای دانش فنی آن مجموعه نقش‌آفرینی کند. هرجا کشور دچار کمبود است و یا در آن حوزه به واردات نیازمندیم، فولاد مبارکه آمادگی دارد به تمامی شرکت‌ها و زنجیره‌های آن یاری برساند تا این ظرفیت‌ها تا سرحد امکان مورد استفاده قرار گیرند.
خوشبختانه شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فولاد مبارکه هستیم. با تلاش همکاران و با برنامه‌ریزی‌های هدفمند، در ماه‌هایی که با محدودیت مصرف انرژی مواجه نبوده‌ایم، شاهد استفاده بیش از ظرفیت نامی واحدها بوده‌ایم.

سیاست فولاد مبارکه در بخش توسعه‌ها و تأمین انرژی چگونه است؟
در گروه فولاد مبارکه در کنار تولید و رکوردهایی که در فروردین و اردیبهشت سال جاری به بار نشست، موضوع توسعه‌ها با جدیت دنبال شده است. به‌خوبی می‌دانیم در شرایط فعلی، اگر فقط به فکر اجرای توسعه در زنجیره باشیم و از تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، آب و برق و مواد اولیه غافل شویم و در آن‌ها سرمایه‌گذاری نکنیم، قطعاً نمی‌توان شاهد تداوم تولید و استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها بود؛ بنابراین بر این باوریم که شرکت‌های بزرگ باید با سرمایه‌گذاری حساب‌شده و هدفمند در کنار دولت به این حوزه‌ها وارد شوند و در تسهیل و تکمیل این زیرساخت‌ها نقش‌آفرینی کنند.
در برنامه جامعی که برای گروه فولاد مبارکه در نظر گرفته‌ایم، پیش‌بینی‌های لازم برای پر کردن خلأهای موجود در حوزه‌های حمل‌ونقل، آب، برق و گاز تدارک دیده شده است. با تولید 2 هزار مگاوات برق در افق چشم‌انداز، خواهیم توانست نیاز گروه فولاد مبارکه را به‌صورت خودگردان در حوزه برق برطرف کنیم. در حوزه گاز نیز در میادین گازی موردنظر که مجوز آن را اخذ کرده‌ایم، ان‌شاءالله به نقطه‌ای خواهیم رسید که بتوانیم نیاز گاز گروه فولاد مبارکه را با تفاهم‌نامه‌هایی که با شرکت ملی گاز و وزارت نفت در دست اقدام داریم برطرف کنیم. همچنین در همه زیرمجموعه‌های فولاد مبارکه در اقصا نقاط کشور، به‌ویژه در فولاد مبارکه، استان چهارمحال و بختیاری، منطقه سنگان و هرمزگان در جنوب کشور، سرمایه‌گذاری‌های جدی در حوزه جمع‌آوری پساب، تصفیه و بازچرخانی آن‌ها در خطوط تولید انجام گرفته است. به‌طورکلی، تلاش خواهیم کرد که نیاز آبی گروه فولاد مبارکه را نیز در همه بخش‌های زیرمجموعه تأمین کنیم. این در حالی است که فولاد مبارکه با ورود و سرمایه‌گذاری در ابَرپروژه انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی، نه‌تنها برای رفع مشکل خود، بلکه برای حل مشکل صنعت استان نیز گام بلندی برداشته است.

همان‌گونه که می‌دانید صادرات در آینده نزدیک بدون تولید سبز برای فولادسازان امکان‌پذیر نیست. در این خصوص چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟
فولاد مبارکه در مسیر فولاد سبز به‌سرعت در حال حرکت است. در این راستا پروژه‌هایی را در حوزه‌های برق و انرژی در دست اجرا دارد. طبق تعهدی که گروه فولاد مبارکه در زمینه حفظ محیط‌زیست، خود را ملزم به آن می‌داند، هم‌اکنون در حال احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در شرق اصفهان و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم. همچنین با احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی با کلاس f و راندمان بالا به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در بهبود فرایندهای زیست‌محیطی استانی نیز گام‌های ارزشمندی برداشته باشیم. نکته حائز اهمیت این است که همین رویکرد در سایر شرکت‌های تابعه نیز در حال پیاده‌سازی است. به‌طورقطع فولادی که در آینده در گروه فولاد مبارکه و از طریق استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید خواهد شد، فولاد سبز خواهد بود و نه‌تنها اجازه خواهد داشت در حوزه صادرات به اقصا نقاط دنیا وارد شود، بلکه می‌تواند از بسیاری از معافیت‌های معروف در این حوزه نیز بهره‌مند گردد. این راهبرد در نگاه کلان فولاد مبارکه و اجرای طرح‌های توسعه این گروه وجود دارد؛ ازاین‌رو به‌عنوان یک شرکت و بنگاه اقتصادی پیشرو که تبدیل شدن به صنعت سبز را یکی از راهبردهای پنج‌گانه خود در نظر گرفته است، تحقق این راهبرد را با جدیت دنبال می‌کند.

سیاست فولاد مبارکه در حوزه صادرات چیست؟
رویکرد فولاد مبارکه در تولید محصول نهایی و صادرات آن افزایش تولید با اولویت تأمین حداکثری نیاز بازار داخل است. اگرچه این شرکت امکان صادرات حداکثر محصول را دارد و شرایط برای ورود به حوزه صادرات بیش از همیشه امکان‌پذیر است، اما در حوزه محصول نهایی سیاست و راهبرد کلی فولاد مبارکه، همان‌طور که تأکید شد، حداقل طی یکی‌دو سال آینده و تا زمان به بار نشستن پروژه‌های نورد گرم ۲، نورد سرد و توسعه‌های فولاد هرمزگان، تأمین نیاز بازار داخلی است. در حوزه محصولات نیمه‌نهایی، برای افزایش تولید و استفاده از ظرفیت‌ها در زمینه صادرات و افزایش میزان آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم. خوشبختانه در حوزه تولید و صادرات برنامه‌های سه‌ماهه ابتدایی سال جاری شرکت و گروه فولاد مبارکه تحقق یافته است.
با توجه به راهبرد و شعار سال که «رشد تولید و مهار تورم» در نظر گرفته شده است، کدام‌یک در اولویت فولاد مبارکه است: تولید یا سودآوری؟ 
به‌طورکلی تولید، توسعه، افزایش صادرات و در نهایت سودآوری مجموعه مؤلفه‌هایی است که در یک بنگاه اقتصادی بزرگ باید به‌صورت هدفمند و متوازن با هم دیده شوند. به عبارت دیگر، توسعه و افزایش تولیدی که در آن سودآوری دیده نشده باشد نمی‌تواند تولیدی هوشمندانه باشد. از این جهت است که فولاد مبارکه اگر جایی از افزایش تولید صحبت می‌کند به همان نسبت حرکت به سمت تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالا را در دستور کار خود قرار داده است که سودآوری بیشتری برای ذی‌نفعان و کشور به همراه داشته باشد. فولاد مبارکه به عنوان شرکتی که در صنعت کشور پیشرو است همه این مؤلفه‌ها را با هم و به‌صورت متوازن در نظر گرفته است.

سهم فولاد مبارکه در افق بلندمدت تولید فولاد کشور چگونه است؟
در افق ۱۴۰۴ کشور رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هدف‌گذاری شده است و به همین نسبت، در گروه فولاد مبارکه برنامه‌های توسعه برای حفظ سهم گروه فولاد مبارکه در این میزان تولید فولاد کشور به‌صورت هدفمند تعریف شده و در حال اجراست. فولاد مبارکه بر این باور است که باید از هرگونه توسعه غیرهوشمند جلوگیری شود؛ به همین دلیل است که در سال جاری، علاوه بر تمرکز بر رشد تولید، حرکت به سمت تولید گروه‌های بیشتری از فولادهای خاص ازجمله ورق‌های API که در تولید لوله‌های انتقال نفت و گازترش کاربرد دارد و عمدتاً وارداتی است و گروه‌های دیگری از انواع فولادهای زنگ‌نزن و ورق‌های الکتریکی که ارزش‌افزوده بیشتری به همراه دارند، در دستور کار گروه قرار داده شده است. به‌طورکلی، جهت‌گیری فولاد مبارکه افزایش تولید همراه با افزایش سودآوری با تولید محصولات با ارزش‌افزوده بیشتر، توأم با توسعه‌های هدفمند و هوشمندانه است. مطمئناً با چنین نگاهی، اگر سایر تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران نیز به حوزه تولید ورق‌های معمولی ورود کنند، مسلماً فولاد مبارکه استقبال خواهد کرد. بر این باوریم که این دسته از تولیدکنندگان بازار خود و محصولات خاص نیز مشتریان خود را خواهد داشت. در نگاه کلان همه این تولیدات می‌تواند منجر به رونق اقتصادی و توسعه صنعتی کشور شود.

برنامه‌های فولاد مبارکه برای توسعه‌های فولاد هرمزگان چیست؟
واقعیت امر این است که توسعه صنعت فولاد کشور در منطقه هرمزگان باید خیلی زودتر اتفاق می‌افتاد؛ زیرا ظرفیت‌های بسیار خوبی در منطقه جنوب کشور و در استان هرمزگان وجود دارد، ازجمله نزدیک بودن به آب‌های آزاد و نزدیک بودن به منابع مواد اولیه و حتی امکان تأمین مواد اولیه از محل واردات که در داخل کشور در تأمین آن با مشکل مواجهیم؛ بنابراین بر توسعه صنعت فولاد کشور در جنوب تا کشور تأکید داریم. مسلماً توسعه‌های آتی فولاد مبارکه به‌ویژه توسعه کمّی در منطقه هرمزگان، ازجمله فولاد هرمزگان، ستاره سیمین و سایر شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه دیده شده است. در فولاد هرمزگان افزایش ظرفیت از 1.5 به 3 میلیون تن و همچنین احداث یک واحد نورد گرم 1.5 میلیون تنی در نظر گرفته شده است و پیش‌بینی می‌شود در کمتر از دو سال آینده شاهد بهره‌برداری از این واحد باشیم. ضمن اینکه در بخش ستاره سیمین احداث مگامدول 1.7 میلیون تنی با پیشرفت خوبی در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود کمتر از دو سال آینده وارد فاز بهره‌برداری شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز