خبرگزاری کار ایران

پیش‌بازی گروه B‌ جام ملت‌ها؛

آبروی‌اعراب در گرو پرواز‌ شاهین‌های سبز / طوفان‌زرد رویاهای پسران‌صحرا را ویران می‌کند؟

آبروی‌اعراب در گرو پرواز‌ شاهین‌های سبز / طوفان‌زرد رویاهای پسران‌صحرا را ویران می‌کند؟
کد خبر : ۲۴۲۱۹۴

به نظر می‌رسید عرب‌ها انتظار نداشتند نمایندگانشان در این گروه برابر میزبان متحمل چنین شکست‌های سنگینی شوند.

شکست‌سنگین و تحقیر آمیز عمان برابر استرالیا در جام ملت‌های آسیا و حذف این تیم همراه کویت از گردونه رقابت‌ها، غرور عرب‌ها را در آسیا جریحه‌دار شد و حالا همه امیدهای آن‌ها برای اعاده حیثیت به عربستان سعودی دوخته شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، هر چند تکلیف گروه‌ A جام ملت‌های آسیا، ۲۶ مارس و پس از قرعه‌کشی جام شانزدهم در سیدنی مشخص شد، اما به نظر می‌رسید عرب‌ها انتظار نداشتند نمایندگان‌شان در این گروه برابر میزبان متحمل چنین شکست‌های سنگینی شوند.

کویت و عمان طبق گمانه‌زنی اکثر کارشناسان و نظریه‌پردازان فوتبال قاره پهناور شانس چندانی برای صعود از گروه نخست نداشتند و خوش‌بین‌ترین هوادار این دو تیم شاید دل به خلق شگفتی یا لغزش کره‌ای‌ها بسته‌ بود، اما این اتفاق نیفتاد تا استرالیا و کره‌جنوبی، یکی با اقتدار کامل و دیگری ناپلئونی راهی دور دوم شدند تا عرب‌ها با حذف زودهنگام کویت و عمان نخستین سرخوردگی‌شان را در استرالیا تجربه کنند.

کویت و عمان برابر استرالیا و کره‌جنوبی، مشترکاً ۱۰ گل خوردند و تنها یک گل زدند. این میان شکست‌های ۴ بر یک و ۴ بر صفر مقابل میزبان، برای عرب‌ها گران تمام شد. حالا ‌آن‌ها چشم به ساق‌های شاگردان کاسمین اورالیو دوخته‌اند تا شاید عربستان که حالا تنها سایه‌ای از تیم قدرتمند دهه‌های ۸۰ و ۹۰ آسیا را همراه دارد، با پیروزی برابر کره‌شمالی، به نوعی ناکامی عمان و کویت را جبران کند.

عربستان پس از شکست یک بر صفر مقابل چین در گام نخست و در دیداری که شایسته باخت نبود، حالا همه‌چیز را درگرو کسب ۳ امتیاز دیدار با حریف بعدی‌اش می‌بیند.

کره‌شمالی، دیگر تیم گروه A که بازی پایاپایی برابر ازبکستان انجام داد و تنها در یک لحظه مقهور ضربه ناگهانی ایگور سرگی‌اف شد. کره‌شمالی هم مانند عربستان میراث‌دار افتخارات بزرگی در قاره پهناور است. طوفان‌زرد جام‌جهانی ۶۶ تیمی فراموش‌نشدنی است و تاریخ‌فوتبال هرگز خاطرات کره‌شمالی را در این جام فراموش نمی‌کند. فردا دو تیم زخم‌خورده دور نخست گروه A در شرایطی به مصاف هم می‌روند که شکست هر کدام منجر به حذف آن تیم‌ می‌شود و برنده همچنان امیدهایش را برای صعود زنده نگه می‌دارد.

سعودی‌ها که در جام‌گذشته هم وداعی‌تلخ و زودهنگام با جام ملت‌ها داشتند، نمی‌خواهند این کابوس بار دیگر تکرار شود. از طرفی اخبار ضد و نقیضی از اردوی‌عربستان به گوش می‌رسد. طی روزهای گذشته خبر درگیری نایف هزازی و محمدعلی سهلاوی، دو مهره کلیدی‌ عرب‌ها پس از شکست برابر چین، سو‍ژه‌ اصلی رسانه‌های عربی شد. هر چند هزازی، این موضوع را با انتشار یک توییت در صفحه‌ شخصی‌اش تکذیب کرد، اما به نظر می‌رسد حرف و حدیثدرباره این درگیری بی‌دلیل نیست.

پیش از این موضوع، مصدومیت ناصر الشمرانی، کاپیتان عربستان و مرد سال آسیا در سال‌گذشته بزرگترین شوک را بر پیکر این تیم وارد کرد. الشمرانی پیش از بازی با چین در اردوی عربستان مصدوم شد تا یک بال شاهین‌های سبز شکسته شود. هر چند ابراهیم قالب، هافبک النصر جانشین کاپیتان شد، اما بعید است کسی بتواند نقش محوری الشمرانی را در تیم عربستان بازی کند. الشمرانی یک هافبک صرف در میانه‌میدان عربستان نبود. حضور او بزرگترین وزنه‌روحی برای شاگردان اورالیو به شمار می‌آمد و غیبت او ضربه‌ سخت و سنگینی به عربستان می‌زند. عرب‌ها، اما بدون او هم امیدوار به صعود از این گروه‌اند.

در طرف مقابل کره‌شمالی هم فردا برای بقا به میدان می‌آید. شاگردان سئوپ چیزی برای از دست دادن ندارند، اما از بخت بد برابر تیمی قرار می‌گیرند که وضعیت مشابهی با ‌آنها دارد. این موضوع ممکن است به جذابیت و حساسیت این دیدار بیافزاید.

کره‌شمالی برابر ازبکستان فوتبال تماشاگرپسندی ارائه نکرد و تک موقعیت گل این تیم را هم نستروف به خوبی مهار کرد تا طوفان‌زرد در هوای بارانی سیدنی آرام بگیرد. بین کره‌ای‌ها شاید بتوان تنها به پاک کوانگ ریونگ نمره قبولی داد. او بدون‌شک بازیکن برجسته‌ای است که می‌تواند برای هر تیمی دردسرساز شود و سئوپ روی این مهاجم حساب ویژه‌ای باز کرده است. کره‌ای‌ها مانند همسایه جنوبی، تیمی سخت‌کوش و سرعتی‌اند و این می‌تواند بلای جان عربستان که فوتبال ساکن را همواره در ارکان خود دارد، به حساب بیاید. به هر حال باید انتظار دیداری هجومی را از سوی هردو تیم کشید.

ازبکستان - چین؛ فینال گروه B / فرار به سوی صعود
دیدار دیگر گروه B‌ فردا بین چین و ازبکستان برگزار می‌شود. با نتایجی که دور نخست حاصل شد می‌‌توان این دیدار را فینال گروه‌دوم دانست که این مسابقه هم قطعاً حساسیت‌های خاص خودش را دارد.

ازبکستان، تیمی از آسیای‌میانه که دوره پیش هم جزو ۴ تیم برتر آسیا بود، پس از یک پیروزی شیرین برابر کره‌شمالی چشم به ۳ امتیاز دوم و قطعی کردن صعود از این گروه دارد.

میرجلال کاسیموف خوب می‌داند در صورت شکست در این مسابقه کارش به اگر و اما می‌کشد و با از دست دادن شانس صعود به عنوان تیم نخست، ‌ حتی اگر از این مرحله هم عبور کند در دور بعد باید مقابل استرالیا قرار بگیرد. دیداری که هیچ تیمی دوست ندارد در یک‌چهارم پایان آن‌را تجربه کند. پس ازبک‌ها برای شکست حریف به میدان می‌آیند. ازبکستانی‌ها می‌توانند مانند دقایقی در دیدار نخست، ‌ با حضور حیدراف و سرور جباراف، دو مهره با تجربه و کلیدی خود، ابتکار عمل را در میانه میدان از چینی‌ها بگیرند.

در طرف مقابل چین هم با کسب یک پیروزی ارزشمند و کسب ۳ امتیاز شیرین در بازی نخست، تیم با روحیه‌ای‌ است. یو های که زننده گل چین به عربستان در قبلی به شمار می‌آید، قطعاً‌ در ترکیب اصلی چینی‌ها قرار می‌گیرد و نفوذ‌های گاه و بی‌گاه او می‌تواند برای ازبکستان دردسرساز شود. ضمن اینکه پرین برای گشودن دروازه حریف می‌تواند روی هوش و سرعت عمل وو لی، دیگر مهاجم تیمش هم حساب کند. چین در صورت پیروزی در این دیدار، صعودش را به دور بعد جشن می‌گیرد و می‌تواند با یک ریکاوری مناسب به مصاف کره‌شمالی برود. متقابلاً ازبکستان هم اگر صعودش را با پیروزی برابر چین مسجل کند، می‌تواند با خیال راحت به دیدار عربستان برود.

برنامه دیدارهای فردا به این شرح است:

چهارشنبه ۲۴ دی

عربستان - کره شمالی، ساعت ۱۰:۳۰

ازبکستان - چین، ساعت ۱۲:۳۰

ارسال نظر
پیشنهاد امروز