خبرگزاری کار ایران

گمانه‌زنی‌ها درباره شرایط صعود ایران؛ کی‌روش کدام مسیر را انتخاب می‌کند؟

گمانه‌زنی‌ها درباره شرایط صعود ایران؛ کی‌روش کدام مسیر را انتخاب می‌کند؟
کد خبر : ۷۱۱۰۲۴

برای تیمی که صعود به مرحله بعدی جام جهانی و شگفت‌سازی در روسیه را به خاطر سانتی‌مترهای ضربه مهدی طارمی از دست داد، اکنون نباید جنگ در آسیا با توجه به حضور چند ساله در رنکینگ اول آسیا چندان سخت تلقی شود.

به گزارش ایلنا، تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی آماده حضور در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا می‌شود که خیلی از کارشناسان، صدرنشینی ایران را در گروه خود قطعی می‌دانند. با این حال اما غیرقابل‌ پیش‌بینی بودن فوتبال باعث شده که دو احتمال درباره مسیر پیش روی تیم ملی در جام ملت‌ها وجود داشته باشد که صدرنشینی و دومی ایران در گروه D را در بر می‌گیرد. این سناریوها صرفاً یک گمانه‌زنی بر مبنای سابقه و نتایج گذشته تیم‌ها بوده و بر اساس شرایط کنونی تیم‌ها انجام شده است.

پیش‌بینی اول: صعود به‌عنوان صدرنشین گروه D

در سناریوی اول چنانچه فرض کنیم اتفاق غیرمنتظره‌ای از نوع شگفتی رخ ندهد و تیم ما بتواند صدرنشین گروه D شود، طبق برنامه باید با یکی از تیم‌های سوم گروه‌های B، E و یا F (احتمالاً عمان، لبنان یا اردن) بازی کند. مطابق جدول فوق، احتمال بازی کردن ایران با تیم سوم گروه B (احتمال 1 به 15) کمتر از دو گروه E و F (هرکدام احتمال 7 به 15) است. این احتمال اندک تنها در شرایطی رخ می‌دهد که تیم‌های سوم هیچ یک از گروه‌های E و F به دور بعد صعود نکنند. بنابراین طبق این فرض، در صورت صدرنشینی، حریف ایران در مرحله بعد به احتمال زیاد تیم سوم گروه‌های F یا E (احتمالاً عمان یا لبنان) خواهد بود که هرچند حریفان راحتی محسوب می‌شوند اما باید توجه داشت سابقه باخت به هر دوی این تیم‌ها در زمان مربیگری کارلوس کی‌روش در کارنامه تیم ملی ایران وجود دارد. در صورت پیروزی در نخستین بازی دور حذفی، حریف ما در مرحله یک‌چهارم نهایی، برنده تیم‌های دوم گروهA و C خواهد بود که به‌عنوان مثال می‌تواند برنده تیم‌های چین با تایلند یا بحرین باشد. در این سناریو در صورت پیروزی در مراحل یک‌چهارم و یک‌هشتم نهایی، بازی سخت بازی نیمه‌نهایی است که اگر اتفاقات فوتبالی عجیب و غریبی رخ ندهد احتمال می‌رود برنده ژاپن و استرالیا باشد.

پیش‌بینی دوم: صعود ایران به‌عنوان تیم دوم گروه D

در حالت دوم اگر ایران به‌عنوان تیم دوم گروه صعود کند برای راهیابی به جمع 8 تیم برتر تحت هر شرایطی بایستی با صدرنشین گروه E (احتمالاً عربستان) بازی کند. باید توجه داشت این فرضیه در حالی مطرح شده است که عربستان در دو دوره اخیر حتی موفق به صعود از گروه خود نیز نشده است! در این سناریو چنانچه ایران به‌عنوان مثال عربستان را شکست دهد احتمال اینکه برای ششمین بار شاهد «جدال سنتی مرحله یک‌چهارم نهایی» بین ایران و کره جنوبی بعد از یک دوره وقفه (2015) باشیم نیز وجود خواهد داشت. هر چند حریفان احتمالی ایران در این سناریو عربستان و کره جنوبی رقبای بسیاری سختی برای مراحل یک‌هشتم و یک‌چهارم نهایی هستند اما در صورت پیروزی بر آنها، بازی نیمه‌نهایی با یکی از تیم‌های امارات، سوریه یا ازبکستان خواهد بود که نسبت به مراحل قبل شاید بازی‌های سبک‌تری باشد.  اگر چه در فوتبال هیچ چیز از پیش تعیین شده نیست و کوچکترین جابه‌جایی در رده‌بندی تیم‌ها در مرحله گروهی می‌تواند تمام معادلات را به هم بزند اما برای ایران در مجموع سناریوی دوم مشکل‌تر از سناریوی اول یعنی صدرنشینی در گروه D ارزیابی می‌شود. در سناریوی اول شرایط به گونه‌ای است که دو بازی مراحل یک‌هشتم و یک‌چهارم نهایی نسبتاً ساده اما بازی نیمه‌نهایی بسیار سختی پیش روی ایران است. در سناریوی دوم عکس سناریوی اول، حریفان یک‌هشتم نهایی و یک‌چهارم نهایی ایران بسیار سخت اما حریف نیمه‌نهایی به نسبت راحت‌تر است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز