جامعه مربیگری ما منفعل شده؛
حاجرضایی: اگر اینبار به المپیک نرویم فاجعه است / فقط کرانچار مشکل داشته؟
تنها رقیب ما عربستان است که سالهاست افول کرده و در جامخلیجفارس هم به قطر باخت. بقیه تیمهای این گروه هم در حد ما نیستند و ما قطعا باید از این گروه به المپیک برویم…
کارشناس فوتبال ایران معتقد است ناکامیهای تیمهای ملی و باشگاهی ما هیچ اهمیتی برای مدیران و مسئولان فدراسیون فوتبال ندارد و فقط اهالی و خاک خوردههای فوتبال هستند که حرص میخورند و بابت این شکستها ناراحت میشوند.
گفتوگوی امیر حاجرضایی با خبرنگار ایلنا را در زیر بخوانید:
* کمیتهنظارت بر انتخابمربیانخارجی کرانچار را برای تیم امید تایید نکرد. چه واکنشی به این خبر داشتید؟
من بیانیه این کمیته را خواندم و دلیلی که آورده بودند عدم تطابق وی با شرایط فرهنگی ما اعلام شده بود. اطلاعاتی که من در این زمینه دارم را نمیتوانم رسانهای کنم و فقط میتوانم بگویم زمینه فنی نبوده است.
* با این اتفاق زمان را از دست نمیدهیم؟
زمان را که از دست دادهایم. ما ۴۰ سال به المپیک نرفتهایم، چه اتفاقی افتاده؟ ما که فوتبال را دوست داریم حرص خوردیم و آنهایی که مسئول بودند گفتند عیبی ندارد و دوره بعد میرویم و همچنان همین شرایط وجود دارد.
* اما کارشناسان و صاحبنظران باید وارد میدان شوند…
ما در مورد مسائل و مشکلات اظهارنظر میکنیم، اما توجهی نمیکنند. البته ممکن است در ظاهر بگویند حرف ما درست است، اما از آن استفادهای نمیکنند. اهالیفوتبال که خاک این رشته را خوردهاند و تحصیلکرده هم هستند حرفهای کارشناسی میزنند، اما اصلا گوش شنوایی نیست.
* مشکلاتکرانچار در گذشته هم بوده، اما چرا تا الان میتوانست در ایران کار کند و حالا نمیتواند؟
اطلاعات من بیشتر رسانهای است، چون از نزدیک با فدراسیون و باشگاهها در ارتباط نیستم و بیشتر از رفقای فوتبالیام اطلاعات میگیریم. شاید قبلا به نحوی برای کرانچار مجوز گرفتهاند یا مشکل او به این شکل نبوده است. در این فوتبال تهمت و افترا زیاد است و اینقدر حرف و حدیثهست که آدم نمیداند کدام راست یا دروغ است.
* این کمیته فقط بر کار مربیان ملی نظارت میکند؟
این همه مربی بیکیفیت خارجی میآیند و در باشگاههای ما کار میکنند و پول مردم را می برند، چرا آنها را نمیبینند؟ لیگ یک را ببیند که چقدر مربی بیکیفیت خارجی دارند. بروند همه را بررسی کنند و چرا فقط روی یک نفر دست میگذارند؟
* یعنی دامنه کار بیشتر این اینها است؟
بله؛ بروند مشکلات اخلاقی بقیه را هم بررسی کنند. آقایان منشور اخلاقی را راه انداختند و آن فضاحت به وجود آمد و الان هم این کمیته را درست کردهاند. نمیدانم چه طرز تفکری بر فوتبال ما حاکم است.
* کاشانی که قبلا با کرانچا کار کرده بود و مشکلات او را میدانست چرا دنبال او رفت و زمان را از دست داد؟
سوال شما در عین سادگی خیلی سخت است و باید از خود کاشانی بپرسید. متاسفانه فوتبالیها باید در خدمت کسانی باشند که از فوتبال اطلاعی ندارند. بعضیها به خاطر نان و برخیها هم که دارند، اما بیشتر میخواهند. متاسفانه جامعه مربیگری ما منفعل است و مربیان ما دنبال منافع شخصی هستند و تا وقتی که مدار بر این گردش است، همین شرایط حاکم خواهد بود.
*ایران با عربستان، نپال، فلسطین و افغانستان در مقدماتی المپیک ریو همگروه شد. گروه ایران را چطور ارزیابی میکنید؟
دیگر بهتر از این نمیشد. تنها رقیب ما عربستان است که سالهاست افول کرده و در جامخلیجفارس هم به قطر باخت. بقیه تیمهای این گروه هم در حد ما نیستند و ما قطعا باید از این گروه به المپیک برویم و اگر نرویم فاجعه برای فوتبالما کامل میشود، البته این مساله از نظر ما فاجعه است، اما از نظر مدیران هیچی نیست.