کمیتههایانضباطی و تخصصی وارد عمل شوند؛
زمانآبادی: پروندههایفوتبالی نباید به دادگاههای عادی برود / این اتفاق با شأن ورزش در تعارض است
باید ترتیبی اتخاذ شود تا هر گاه دادگاهها با این نوع پروندهها روبرو شدند با عنوان اینکه صالح به رسیدگی نیستند پرونده را به مراجع پیشبینی شده در قوانینورزشی واگذار کنند.
فوتبال چند صباحی است درگیر دعواهایی شده که به نظر میرسد هیچ نفعی برایش نخواهد داشت. این دعواها بیش از آنکه کمکی به فوتبال کند مشکلی به کوه مشکلاتش اضافه میکند.
گفتوگوی خبرنگار ایلنا با غلامحسین زمانآبادی معاونفرهنگی باشگاه استقلال را در این زمینه بخوانید:
چرا فوتبال در گیر این شکایات و اینگونه تسویه حسابها در دادگاه های عمومی و دادسراها شده؟
ببینید از روزی که سرنوشت حل اختلاف بین صنعتنفتآبادان و راهآهنتهران به مجامع قضایی و دادگاههای جزایی رسید، این امر در فوتبالایران باب و باعثشد این مراجع پذیرای پروندههای فوتبالی باشند.
مگر این امر غیر قانونی است؟
خیر؛ در قانوناساسی مجرایاصلی تظلمخواهی قوهقضائیه پیشبینی شده، اما باید ترتیبی اتخاذ شود تا هر گاه دادگاهها با این نوع پروندهها روبرو شدند با عنوان اینکه صالح به رسیدگی نیستند پرونده را به مراجع پیشبینی شده در قوانینورزشی واگذار کنند.
مزیت مراجع رسیدگیکننده ورزشی نسبت به مراجع قضایی چیست؟
این مراجع رسیدگیشان تخصصی است و مسائل را از طریق ریشسفیدی و تخصصی و با پا در میانی چهرههایخاص حل میکنند، به طور کل انعطاف این مراجع نسبت به مراجعقضایی خیلی بیشتر است. در دنیایفوتبال هم اینگونه مشکلات را از طریق دادگاههایی با نام C. A. S دنبال میکنند. در این مورد خاص نیز باید کمیتههای انضباطی و تخصصی وارد عمل شوند.
اما به نظر میرسد این اتفاقات برای فضای فوتبالما مناسب نباشد…
بله. به طور کل این اتفاقات با شأن ورزش در تعارض است و لطمهبزرگی به روابط ورزشی زده میشود. با این اقدامات حرمتها از بین میرود، برای مثال همانطور که دادگاهمخصوص برای پزشکان وجود دارد، برای ورزشکاران نیز همین اتفاق باید رخ بدهد تا دیگر شاهد حل و فصل اختلافات جامعه فوتبالی از طریق دادگاههای عادی نباشیم.