رسانه ملی و ظرفیت های تازه؛
برنامه ۹۰ ناجی جان یک انسان شد
" برنامه ۹۰ "، به عنوان پربیننده ترین برنامه رسانه ملی چندی پیش در اقدامی پسندیده و ارزشمند از این ظرفیت ویژه برای جلوگیری از حکم قصاص یک جوان محکوم به اعدام در شهرستان رویان از توابع نور استفاده کرد.
رسانه ملی بواسطه فراگیری و پوشش گسترده مخاطبان و تاثیرگذاری بر افکارعمومی از زوایای پیدا و پنهان بسیاری برخورداراست که می تواند کارکردها و اثربخشی های متنوعی در اجتماع داشته باشد.
به گزارش ایلنا، بهره گیری از ظرفیت رسانه ملی در جهت دستیابی به مصالح عمومی جامعه بخشی از وظایف ذاتی گسترده ترین و پرمخاطب ترین رسانه گروهی است که شاید این ظرفیت کمتر مورد مداقه و توجه گردانندگان و سیاستگذاران رسانه ملی قرار گرفته باشد.
این ظرفیت بالقوه رسیدن به روح مشترکی است که می تواند در سایه مشارکت عمومی باعثبه صحنه آمدن اراده همگانی و جهت دهی به افکار عمومی و تاثیرگذاری و نقش آفرینی در مسیر یک خواست سراسری باشد.
در این راستا رسانه ملی به تازگی با بهره گیری درست و مناسب از این ظرفیت خود توانسته گام های بزرگ و اثرگذاری در خلق اتفاقات مثبت و امید بخش به جامعه داشته باشد و اراده و خواست عمومی را " له یا علیه " جریانی مشخص به عرصه ظهور برساند.
" برنامه ۹۰ " شبکه سه سیما و عادل فردوسی پور مجری توانمند این برنامه، به عنوان پربیننده ترین برنامه رسانه ملی چندی پیش در اقدامی پسندیده و ارزشمند از این ظرفیت ویژه برای جلوگیری از حکم قصاص یک جوان محکوم به اعدام در شهرستان رویان از توابع نور استفاده کرد و با برانگیختن احساسات عمومی و تبدیل آن به یک اراده مشترک، اولیاء دم را در دقیقه ۹۰ از اجرای حکم منصرف کرد و توانست به یک انسان فرصت زندگی دوباره ببخشد.
این برنامه پیش از این هم در توجه دادن مسئولان به مشکلات سخت افزاری استانها و نقاط محروم و پیشکسوتان فوتبال نقش بسزایی داشت و حتی به تازگی با براه انداختن " کمپین " حمایت از ۵ سرباز به اسارت درآمده، حساسیت مجامع بین المللی را نسبت به این اقدام ناجوانمردانه گروهک جیش العدل برانگیخت و در نهایت سهمی در آزادسازی هموطنانمان داشته باشد.
شبکه سه، چندی است با رویکردی تازه در این مسیر مبارک برنامه ریزی و جهت گیری می کند که انتظار از رسانه ای با مخاطبانی به وسعت ایران هم همین است و چنین ظرفیتی می تواند در سایر شبکه ها و در دیگر موضوعات و معضلات اجتماعی و انسانی نظیر مقابله با اعتیاد، ترافیک، آلودگی محیط زیست و… نیز بکار گرفته شود.
ناگفته پیداست مردم نوعدوست و همراه ایران همواره در امور خداپسندانه و عام المنفعه پیشگام بوده و هستند و جهت دهی و یکپارچه ساختن این خواست مشترک از سوی رسانه ملی متجلی ساختن یک اراده همگانی و خواست عمومی است که می تواند با فرهنگ سازی مناسب، اقدامات بزرگ و ماندگاری را در ابعاد ملی و بین المللی برای کشور رقم بزند.
سیما با چنین رویکردی در کنار وظایفی که در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، ارتقاء فرهنگ عمومی، پرکردن اوقات فراغت و ترویج فرهنگ ایرانی – اسلامی دارد، می بایست از این ظرفیت سراسری و گسترده در تحقق خواست عمومی نسبت به موضوعات اجتماعی نقشی اثرگذار و اصلاحی داشته باشد و از ظرفیت های خود در کاهش و جلوگیری از آسیب های اجتماعی و تشویق و ترغیب خانواده ها در امور مشارکتی نقش فعال ایفا کند.