جامجهانی ایران مقابل نیجریه است؛
کیروش: زیر سایه درخت پسته بنشینیم، به جایی نمیرسیم
اگر قراردادم با ایران ادامه پیدا کند تمام زبانهای ایرانی را یاد خواهم گرفت و به زبان فارسی، ترکی و عربی مسلط میشوم.
سرمربی تیم ملی در برنامه ۲-۴ - ۴ رادیو جوان حضور پیدا کرد و به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد.
به گزارش ایلنا، کارلوس کیروش در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا علی کریمی هنوز شانس حضور در تیم ملی و بازی در جام جهانی را دارد یا نه گفت: درهای تیم ملی به روی کریمی باز است.
سرمربی تیم ملی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مهدی رحمتی در نهایت به اردوی تیم ملی ایران دعوت میشود یا نه گفت: من کسی بودم که همواره قدردانی فراوانی از زحمات رحمتی داشته و دارم. او احتمالا بهترین دروازهبان حال حاضر ایران است اما لازم است مطلبی را که پیش از این هم گفته بودم را تکرار کنم. برخی بازیکنان نگرش اشتباهی دارند که فکر میکنند لباس تیم ملی متعلق به آنهاست. چیزی که سعی کردم به بازیکنانم بگویم این است که قدر پیراهن و لباس مقدس ملی را بدانید و این لباس مال هیچکس نیست. من هیچگاه دستاوردها را فراموش نمیکنم اما این مسئله، یک مسئله شخصی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که پس با این اوصاف رحمان احمدی و دانیل داوری دروازهبان تیم ملی ایران در جام جهانی خواهند بود، گفت: پاسخ من مثبت است، اما تا زمانی که لیست تیم ملی اعلام نشود و تا زمانی که به برزیل نرویم این سوال شما پاسخش مشخص نخواهد بود.
سرمربی تیم ملی همچنین درباره خبر پیشنهاد آفریقای جنوبی برای انعقاد قراردادش گفت: اینها کاملا گمانهزنی رسانههاست.
کیروش در پاسخ به اینکه پیشنهادهای برخی باشگاههای اروپایی هم گفت: من نمیتوانم این پیشنهادها را تکذیب کنم و خوشحالم این پیشنهادها به من داده میشود، اما من ذهنم متمرکز بر روی جام جهانی و صعود ایران به مرحله دوم است. بعد از آن میتوانم درباره این پیشنهادها فکر کنم.
وی همچنین درباره کریستیانو رونالدو و پیشرفت فوقالعاده این بازیکن پرتغالی هم جملاتی را بر زبان آورد: چند سالی است روی رونالدو کار شده و الان همه جوانها نام او را میبرند، اما آیا این بازیکن از ابتدا به همین شکل تمرین میکرده؟ ما باید خودمان را دائما تغییر دهیم. پیامی که برای فوتبال ایران دارم این است که ما باید این تغییر را به وجود آوریم و تحت نظر آن کار کنیم.
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران همچنین درباره آمادگی تیمش در جام جهانی ۲۰۱۴ گفت: بازیکنان همه تیمها در جام جهانی ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر میدوند، اما این آمار برای ایرانیها ۷ تا ۸ کیلومتر است. همچنین زمان فعال بازیها در طول ۹۰ دقیقه ۶۴ دقیقه خواهد بود، این در حالی است که میانگین زمان فعال بازی در جام قهرمانان آسیا ۵۲ دقیقه است. چه کسی باید این اختلاف را جبران کند. باید به سرپرست تیم ملی یا تدارکات ۷۲ ساله تیم بگویم این ۱۲ دقیقه را بدود؟ مشخص است بازیکنانی مثل جواد، آندو و منتظری باید این ۱۲ دقیقه را جبران کنند.
کیروش همچنین با اشاره به اینکه بیشتر بازیکنان تیمهای همگروه ایران در جام جهانی در لیگهای مطرح دنیا بازی میکنند، گفت: بازیکنان نیجریه، بوسنی و آرژانتین در لیگهایی مثل جزیره، بوندسلیگا، لالیگا و سری A بازی میکنند اما بهترینهای ما کجا هستند؟ در قطر و کویت. آیا اینها بازیکنان بدی هستند؟ به هیچوجه این طور نیست. تمام مربیانی که به تیم ملی آمدند گفتند بازیکنان خوبی داریم اما آماده نیستند در سطح ما بازی کنند. سوال من این است آیا مربیان ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان مربیان بی تدبیری هستند که بازیکنانشان را از غنا، سومالی و حتی اتیوپی و گینه انتخاب کرده اما ایران را فراموش میکنند؟ آیا بی تدبیر و بی عقل هستند؟ میخواهم بگویم ما احتیاج به کار کردن داریم. اما اگر زیر سایه درخت پسته بنشینیم، به هیچ جایی نخواهیم رسید.
سرمربی پرتغالی تیم ملی همچنین در بخش دیگری از گفتوگو با رادیو جوان گفت: اگر قراردادم با ایران ادامه پیدا کند تمام زبانهای ایرانی را یاد خواهم گرفت و به زبان فارسی، ترکی و عربی مسلط میشوم.
سرمربی سابق رئالمادرید همچنین در ارزیابی حریفان ایران در جامجهانی با بیان اینکه جامجهانی ایران مقابل نیجریه است، گفت: هر آنچه در توان داریم مقابل نیجریه خواهیم گذاشت. چون بازی اول ما مقابل این تیم است و باید تمام تلاشمان را بکنیم. وقتی قرعهکشی جام جهانی را دیدم گفتم تمام تمرکزمان را روی نیجریه بگذاریم و به همین دلیل برنامه اصلیمان را در محیطی چیدم که شبیه آفریقا باشد. به احتمال زیاد نقطه ضعف برنامه آمادهسازی ما این است که بازیکنان زیادی نداریم که در لیگهای اروپایی حضور داشته باشند ولی این نقطه ضعفمان میتواند به نقطه قوتمان تبدیل شود، چون فوتبال امروز یک بازی گروهی است و چون ۷۰ درصد بازیکنان ما در داخل کشور هستند، میتوانیم آنها را در زمان بیشتری در اختیار داشته باشیم و هماهنگتر شویم.
ویبه همین خاطر عاقلانه نیست راجع به قوانین فیفا در ایران صحبت کنیم. آیا فکر میکنید فیفا برای موفقیت ایران اهمیتی قائل است. آیا فیفا این قوانین را برای ایران، موزامبیک و سومالی درست کرده است؟ این قوانین از طرف آلمان، انگلیس و قدرتهای جهان تدوین شده تا از خودشان حفاظت کنند. به همین خاطر سعی کردم از این فرصت استفاده کنم و بازیکنان را در محیطی آفریقایی دور هم جمع کنم. باید شفاف بگویم که به این برنامه اعتقاد کامل دارم. هیچ برنامهای را نمیخواهم به کسی دیکته کنم. بار دیگر تکرار میکنم ما با تعهد و تلاش کامل برای تیم ملی کار میکنیم تا برای ایران افتخارآفرینی کنیم. امید و آرزویی که در چهره ۸۰ میلیون ایرانی بعد از صعود به جام جهانی دیدم را فراموش نمیکنم و امیدوارم آن را پس از موفقیت در جام جهانی هم ببینیم.
او در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال میدهد تیم ملی ایران از گروهش صعود کند، گفت: تا زمانی که یک جواب شفاف برای این نداشته باشم که چه زمانی اردوهایمان برگزار میشود نمیتوانم به این سوال پاسخ دهم. اگر یک برنامه شفاف داشته باشیم، من احتمال زیادی میدهم که از گروهمان صعود کنیم.
کیروش در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست در تیم ملی جوانگرایی را آغاز کند و در جام جهانی از جوانان استفاده کند گفت: البته در سال گذشته و در رقابتهای آسیایی با امثال صادقیان و جوانان دیگر دست به کاری مشابه زدیم. به نظر من جوانگرایی به طور کلی چیز خوبی است اما چه بهتر که باشگاههای ایرانی در رقابتهای آسیایی این کار را انجام دهند.
سرمربی تیم ملی با اشاره به اهمیت بالای ایجاد تعادل میان باشگاهها و تیم ملی هم گفت: ایجاد تعادل در میان باشگاهها و تیم ملی کار بسیار سختی است. من نیمی از تجربهام را در رده ملی و نیمی را در رده باشگاهی کسب کردهام. ما میخواستیم یک سیستم خوب برای لیگ برتر داشته باشیم و در نهایت بهترین عملکرد را ارائه دهیم. در آن سیستم باشگاهها و سایر تیمها هم به راهشان ادامه میدادند. به هر حال این نظر شخصی من است و تصمیمگیری در این باره در اختیار من نیست.
کیروش در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است روزی بعد از جام جهانی در یک برنامه رادیویی تنها پاسخگوی سوالات شنوندگان باشد، گفت: بله، چرا که نه. در اروپا و در جهان این یک چیز جا افتاده است و در تمام دنیا این اتفاق میافتد.
کیروش در ادامه این گفتوگو در واکنش به برخی کلمات درباره آنها جملاتی را بر زبان آورد:
جام جهانی: موفق میشویم.
مسی: بازیکنی که انسان نیست. او ماورای انسان است.
نیجریه: جام جهانی ما.
کریتسیانو رونالدو: یک بازیکن دیگر که او هم انسان نیست. درباره انسانها صحبت کنید.
فرگوسن: بهترین دوست من و بالاترین شخصی که برایش احترام قائل هستم.
جواد نکونام: کاپیتان عالی و تاثیرگذارترین بازیکن تیم ملی. واقعا شرمآور است اتفاقی که برای او افتاد و نکونام به اجبار ایران را ترک کرد.
علی دایی: همیشه یکی از طرفداران بزرگ او بودم. دوران بازی کردنش را در آلمان فراموش نمیکنم. او مرد فوتبال نیست، بلکه چکیده فوتبال است. دایی هم یکی از خاصهای دنیاست. در ذهن داشتم آیا میشود برای آمادهسازی تیم ملی در جام جهانی برزیل او را در اختیار داشته باشم.
کفاشیان: رییس فدراسیون، صبورترین و باانگیزهترین فردی است که تاکنون در زندگیام دیدهام. واقعا احترام زیادی برایش قائلم. او با وجود تمام سختیها و مشکلات، کار را به جلو برده است و باورم نمیشود که چطور این کار را انجام داده است. فکر میکنم این کشور باید از این مدیر بزرگ قدردانی کند.
مهدی محمد نبی: او هم در قسمتی مهم برای تیم ما تاثیرگذار است.
تاج: واقعا بیشترین تلاش را برای کمک به ما انجام داده است. اما فکر میکنم اگر دیالوگ و ارتباط مناسبتری داشتیم میتوانستیم برنامه بهتری برای لیگ تنظیم کنیم اما شخصا او همیشه از ما حمایت کرده است.
منچستریونایتد: واقعا قسمتی از زندگی من است و اکنون قلبم به خاطر عملکرد بدی که داشته، ناراحت است. تنها تیمی است که به خاطر آن مثل یک هوادار معمولی مینشینم و کارش را دنبال میکنم.