دولت برای مدیریت اقتصاد از ظرفیت تشکلها استفاده کند
اکنون نقش مطالبه گری تشکل ها به دلیل تحریم ها و بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا جدی تر از گذشته است در صورتیکه دولت به تعهدات مالی خود با شرکت های بخش خصوصی پایبند نباشد حیات شرکت ها به مخاطره می افتد و باید برای آنها چاره اندیشی کرد.
به گزارش ایلنا از مجمع تشکلهای دانش بنیان ایران، بنکدارپور دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران با بیان اینکه شرکت ها از تشکلها انتظار دارند که مشکلاتشان را با دولت پیگیری کنند، گفت: در وضعیت عادی این ارتباط برقرار است ولی در بحران اقتصادی این خواسته پر رنگتر و انتظارات بیشتر میشود زیرا کارفرمای اصلی دولت است و اگر دولت به تعهدات مالی خود با بخش خصوصی پایبند نباشد حیات شرکت ها به مخاطره می افتد و باید برای آنها چاره اندیشی کرد. در وضعیت فعلی که دولت به دلیل تحریم ها و بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا با مشکلات بسیاری روبرو است نقش مطالبه گری تشکل ها جدی تر هم شده است.
تشکل ها نماینده بخش خصوصی هستند
بنکدارپور با تاکید بر اینکه تشکل ها نماینده بخش خصوصی هستند، گفت: انتقادی که از وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود دارد این است که طی مشورت با چند شرکت خاص به این نتیجه می رسد که ثبت سفارش محصول و کالایی را متوقف کند در صورتیکه آن شرکت ها نماینده صنف نیستند و اغلب بر پایه منافع شخصی خودشان به مسئولان وزارتخانه اطلاعات میدهند. انتظار می رود وزارت صمت در خصوص تصمیم گیری برای چنین مسائلی که حیات و بقای شرکت ها را تحت تاثیر قرار میدهد از تشکل های تخصصی آن صنعت استعلام بگیرد و با تشکل ها مشورت کند.
تشکل ها باید به دولت مشاوره بدهند
او در ادامه از توقف روند ثبت سفارش برخی کالاها گلایه کرد و افزود: از اوایل اسفند ماه شرکت های وارد کننده به دلیل بسته شدن ثبت سفارش قادر به واردات نیستند و بعضی از محصولاتی که میزان تولید داخلی آنها کمتر از نیاز کشور است با کمبود مواجه شده است. از سوی دیگر چند ماهی هست که ثبت سفارش مواد اولیه هم بسته شده و منجر به توقف روند تولید شده است.
دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران با بیان اینکه دولت باید برای مدیریت اقتصاد کشور از ظرفیت تشکل های تخصصی استفاده کند، افزود: تشکل ها به دلیل اطلاعات جامعی که از وضعیت صنف و کسب و کارشان دارند می دانند در هر حوزه ای چند تولیدکننده، واردکننده، صادرکننده و غیره داریم. وقتی در صنعتی تعدادی شرکت دانش بنیان تولید کننده داریم که در مجموع دو سوم نیاز بازار را پوشش میدهد بنابراین شرکت های واردکننده باید یک سوم دیگر را تامین کند. وقتی دولت ثبت سفارش آن کالا را متوقف می کند، در واقع بخشی از نیاز بازار بدون پاسخ باقی می ماند؛ عرضه کمتر از تقاضا می شود تعادل بازار بر هم میخورد، قیمت محصول بالا می رود نارضایتی هم افزایش می یابد.
خدمت رسانی به اعضا در شرایط کرونا
بنکدارپور در ادامه خدمات مجمع به اعضا را برشمرد و گفت: برگزاری همایش و نشست ها با هدف احصا نیاز و عرضه ایده، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و دوره ای متناسب با نیاز شرکت های دانش بنیان، جذب تشکل ها، ایجاد روابط همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی جهت ارتقا شرکت های دانش بنیان و برقراری تعاملات فی مابین، آموزش آگاهی بخشی و ارائه اطلاعات به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی جهت ارتقا به درجه دانش بنیان و اطلاع رسانی تسهیلات دانش بنیان از جمله خدمات مجمع به شمار می رود.
او افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال، برگزاری رویدادهای فیزیکی و چند همایش پیش بینی شده مجمع تشکل های دانش بنیان را لغو کردیم و تا جایی که امکان داشت رویدادها را به صورت مجازی برگزار می کنیم.
بنکدارپور با اشاره به برگزاری رویداد مجازی دات راینکس گفت: دات راینکس یکی از تجربه های بسیار موفق است که بالغ بر 10 هزار نفر از آن بازدید کردند، دلیل اصلی این استقبال علاوه بر محتوای مناسب و رایزنی 6 ماهه برای هماهنگی نهادها و دستگاه های مختلف دولتی و شرکت های بخش خصوصی و حضور دو معاون وزیر در رویداد؛ به کار گیری تیم حرفه ای فیلمبرداری و صدابرداری بود که موجب شد کیفیت صدا و تصویر بالایی به مخاطبان ارائه شود. این مسئله هم منوط به صرف هزینه بالایی است که بدیهی است برای برگزاری همه رویدادها امکان آن وجود ندارد.
برگزاری مجازی رویدادها در ابتدای شیوع ویروس کرونا راهکار بسیار مطلوبی بود که از توقف روند برگزاری جلسات، میزگردها و سمینارها جلوگیری کرد. بنکدارپور با بیان این مطلب، گفت: عارضه ای که این روزها با آن مواجه هستیم تعدد برگزاری وبینارهاست که موجب روزمرگی و دلزدگی شده است؛ افراد وارد جلسه مجازی می شوند و همزمان به دیگر کارهایشان هم رسیدگی میکنند حضور در رویدادها در درجه دوم اهمیت قرار گرفته است در صورتی که افراد با تمام حواس و تمرکز در جلسات فیزیکی حضور دارند. به نظر موضوعات تکراری، آموزش های بی کیفیت و فراوانی تعداد این وبینارها موجب این مسئله شده است.