با هدف تحقق افق ۱۴۰۴ در حوزه پسماند
آغاز به کار اولین اپراتور پسماند در رشت
برنامه ریزی و اجرای طرح جمع آوری مکانیزه پسماند خشک ارزشمند در شهر رشت آغاز شد.
به گزارش ایلنا، احمد جعفریان اظهار داشت: با توجه به اهمیت مسئله تفکیک پسماند خشک ارزشمند از مبدا به عنوان یکی از اولویت های کلان زیست محیطی کشور و تاثیر آن بر روی سلامت مردم، طراحی، برنامه ریزی و اجرای طرحی متفاوت و کارآمد در راستای مکانیزه کردن و استفاده بهینه از این مهم به عنوان یکی از مسائل اولویت دار کشور در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس سامانه ای با نام "دوباره" به منظور جمع آوری پسماند خشک ارزشمند (شیشه، کاغذ، مقوا، پلاستیک، پت و ... ) از مبدأ تولید، طراحی شده و برای اولین بار در کشور، در شهر رشت استان گیلان به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه علاوه بر شهر رشت، در مراحل پایانی عقد قرارداد با شهرهای تهران، البرز، همدان و بسیاری از کلان شهرهای دیگر قرار دارد گفت: علاوه بر آن که از ساکنین شهر وجهی برای انتقال پسماند به خارج از شهر دریافت نمی شود، به ازای حجم و نوع پسماند تحویلی به سامانه در نظر گرفته شده، مبالغی به صورت نقدی یا اعتبار خرید به مشارکت کنندگان تعلق می گیرد.
جعفریان ابراز داشت: احداث کیوسک های بازیافت در مناطق مختلف رشت برای جمع آوری پسماند خشک ارزشمند، تأمین ماشین آلات مورد نیاز سیستم دریافت زباله خشک از منازل و مراکز تجاری و صنعتی، جمع آوری زباله های خشک از درب منازل و پرداخت به شهروند به ازای هر کیلو زباله خشک تحویلی، برترین مزایای این طرح ملی محسوب میشود.
معاون برنامه ریزی و توسعه کسب و کار گروه فن آوا معضل پسماند را یکی از جدیترین مسائل استانهای شمالی کشور به ویژه استان گیلان دانست و اظهار داشت: بهرهمندی از رویکرد مشارکت مردمی راهکار بهبود و رفع معضل مذکور است.
وی تفکیک از مبداء و استفاده از مشارکت مردمی را شاه کلید مدیریت پسماند دانست و گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی دولتها در حال برنامهریزی برای استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی برای حل مسائل گوناگون هستند.
جعفریان با تاکید بر اینکه نباید به مسئله پسماند نگاه تهدید محور داشت خاطرنشان کرد: امروز باید به مسئله پسماند نگاه فرصت محور داشت تا بتوان آن را حل کرد.
وی با تاکید بر توسعه پروژه تفکیک از مبداء "دوباره" در سایر شهرستانهای استان گیلان و همچنین چندین کلانشهر کشور افزود: با راه اندازی کامل طرح ملی سامانه جمع آوری پسماند خشک ارزشمند "دوباره"، علاوه بر تحقق اهداف شهر هوشمند در حوزه مدیریت پسماند ارزشمند شهری و ارتقاء فرهنگ عمومی در حوزه تفکیک از مبدا و حفاظت از محیط زیست، صرفاً در شهر رشت زمینه اشتغال 500 نفر فراهم میشود.
سلمانی نیز در این نشست، فرهنگسازی عمومی راهکار توسعه مبحث تفکیک از مبداء دانست و خاطرنشان کرد: اجرای درست تفکیک از مبداء و مشارکت در پروژه "دوباره" میتواند مبلغ قابل توجهی را به عنوان درآمد یک خانواده ایجاد کند.
وی ضمن تشریح مراحل اجرایی پروژه دوباره عنوان داشت: سفیران ما پسماند ارزشمند را از درب منازل تحویل میگیرند و یا عموم مردم با مراجعه به کیوسکهای بازیافت "دوباره" میتوانند پسماند خشک ارزشمند خود را تحویل دهند.
وی با اعلام اینکه هزینه پسماند خشک ارزشمند تحویل داده شده توسط هر خانوار به وسیله کیفپول الکترونیک "جیب" در اختیار آنها قرار میگیرد افزود: وجود فرهنگ استفاده از پلتفرمهای مجازی در میان مردم رشت زمینه توسعه این کیف پول الکترونیک را فراهم کرد.
مدیرعامل شرکت داده کاوان کندو با اشاره به مزایای استفاده از کیف پول الکترونیک "جیب" تصریح کرد: به توجه به افزایش میزان شیوع کرونا استفاده از این کیف پول الکترونیک زمینه را برای حفظ سلامت شهروندان شهر رشت ایجاد کرده و آنها میتوانند بسیاری از امورات روزانه خود را به این وسیله انجام دهند.
لازم به ذکر است، متقاضیان حضور در این طرح با نصب اپلیکیشن مخصوص طراحی شده برای طرح ملی جمع آوری مکانیزه پسماند خشک، می توانند از تمام مزایای خدمات شهروند الکترونیک مانند خدمات پرداخت، خرید بلیط اتوبوس درون و برون شهری، مترو، استفاده از رستوران ها، هتل ها و تاکسی های درون و برون شهری، تهیه شارژ، استفاده از پارکینگ و حتی دریافت نقدی میزان مشارکت خود و ... بهره مند شوند.