پوشش ارتباطی در 95 درصد جادههای استان مرکزی کامل است
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی از تمهیدات اتخاذ شده جهت حفظ و پایداری شبکه ارتباطی سایت های تلفن همراه و فعالسازی رومینگ صوتی و رومینگ داده شرکت خدمات های ارتباطی در این استان خبرداد.
به گزارش ایلنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، لادن مهدوی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی در خصوص وضعیت ارتباطی استان مرکزی گفت: در حال حاضر تمامی شهرهای استان مرکزی تحت پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه هستند و بیش از95درصد از جادههای اصلی، فرعی و جادههای ریلی استان دارای پوشش ارتباطی مناسب هستند.
وی با اشاره به اینکه در سال 98 اقدامات موثری برای توسعه ارتباطات ثابت و سیار در شهرها و روستاهای استان انجام شده است، افزود: برای تکمیل پوشش تلفن سیار شهری با هزینه ای بالغ بر 33 میلیارد ریال هفت سایت ارتقا پیدا کرد و همچنین در شهرستان های ساوه، فراهان و اراک تلفن با هزینه ای بالغ بر 69 میلیارد ریال شش دستگاه کافوی نوری تلفن ثابت نصب و احداث شد و 17 کیلومتر کابل با قابلیت واگذاری 4500 شماره در این شهرستان ها برای توسعه ارتباطات انجام شد.
مهدوی ادامه داد: با هزینه ای بالغ بر 774 میلیارد ریال در حوزه شهری، شبکه فیبر نوری و سوئیچ FTTHشرکت مخابرات منطقه مرکزی توسعه یافت.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی پایش وضعیت ارتباطی 861 روستای بالای 20 خانوار استان در مرداد ماه 98 را گامی بزرگ برای شناسایی مشکلات ارتباطی روستاهای استان دانست و خاطرنشان کرد: با هزینه ای بالغ بر 80 میلیارد ریال و با هدف کاهش شکاف دیجیتال و تکمیل پوشش ارتباطی در 16 روستا سایت های تلفن همراه ایجاد یا ارتقا پیدا کرده است و پوشش ارتباطی در 65 روستای استان تا پایان سه ماه ابتدای سال جاری تکمیل می شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح توسعه ارتباطات روستایی بر بستر فیبر نوری ( پروژه تار) به طول 75 کیلومتر و با هزینه ای بالغ بر 34 میلیارد ریال در شهرستان شازند انجام گرفته است، افزود: برنامه ریزی برای اجرای 150 کیلومتر فیبرنوری در شهرستانهای اراک، ساوه، محلات و خنداب به منظور افزایش دسترسی 57 روستا با جمعیتی بالغ بر 135هزار نفر به بستر ارتباطی مناسب در حال انجام است.
مهدوی با تاکید بر اهمیت استان مرکزی به عنوان کریدور ارتباطی غرب و جنوب غرب کشور گفت: به همین منظور و با صرف هزینه 14 میلیارد ریالی ظرفیت شبکه انتقال استان به سه گیگابیت بر ثانیه در سال گذشته ارتقا پیدا کرد.
مهدوی ادامه داد: سال گذشته عملکرد بیش از 50 واحد پستی، زیرساختی و دفاتر پیشخوان دولت در سطح استان مورد بررسی قرار گرفت و به بیش از 1600 شکایت مردمی سامانه 195 پاسخ داده شد.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی با اشاره ابلاغ آیین نامه جدید دفاتر پیشخوان برای اصلاح رویه های کاری در این حوزه گفت: در سال گذشته پروانه فعالیت بیش از 70 دفتر تمدید شد، وضعیت 20 دفتر روستایی تغییر کرد و پروانه فعالیت 14 دفتر روستایی و10 دفتر شهری صادر شد.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی به عنوان پایلوت طرح جوانه برای توسعه کسب و کارهای مبتنی بر فاوا قرار گرفته است، افزود: این طرح با ابتکار پارک علم و فناوری ارتباطات و همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور حمایت از پایان نامه های دانشگاهی که به تولید نمونه اولیه (MVP) از محصولات و خدمات مبتنی بر فاوا میشود، تعریف و اجرایی شده که طی آن پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که بتوانند نمونه قابل کاربردی از طرح علمی خود را ارائه کنند، تا سقف 1400 میلیون ریال اعتبار پژوهشی (گرنت) به صورت بلاعوض دریافت میکنند.
مهدوی با اشاره به شبکه اقتصاد دیجیتال که توسط پارک علم و فناوری سجاد تدوین شده است، گفت: این شبکه با هدف ایجاد هماهنگی برای حمایت از شرکتهای نوپایی که مراحل پیش رشد را با موفقیت گذرانده و آماده ورود به بازار شدهاند، طراحی شده و مرکز رشد پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در مرحله نخست این طرح به عضویت این شبکه درآمده و در مراحل بعدی سایر مراکز رشد و شتابد هندههای استان به این شبکه میپیوندند.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی در پایان از برنامه ریزی انجام شده برای اتصال مدارس در روستاها و شهرهایی با جمعیت کمتر از 20 هزار نفر به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: در این طرح که به منظور ایجاد عدالت آموزشی در کل کشور انجام میشود تا پایان سه ماهه اول سال جاری بیش از 1000 مدرسه استان به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند