خبرگزاری کار ایران

کمیته گردشگری خلاق کمیسیون گردشگری اتاق ایران تشکیل شد

کمیته گردشگری خلاق کمیسیون گردشگری اتاق ایران تشکیل شد
کد خبر : ۹۸۰۰۲۲

پس از تشکیل کمیته گردشگری خلاق کمیسیون گردشگری اتاق ایران، در اولین نشست آن عنوان شد: گردشگری خلاق راهبرد بخش خصوصی گردشگری است تا بدون اتکا به دولت با داشته‌های موجود گردشگری را گسترش دهند.

به گزارش ایلنا، سهند عقدایی (رئیس کمیته گردشگری خلاق کمیسیون گردشگری اتاق ایران)، در جلسه‎‌ای با جمعی از فعالان و مدیران صنعت گردشگری اظهار داشت: در دهه نود ما شاهد دو دوره شدید رکود تورمی بوده‌ایم که در اقتصاد ایران بی‌سابقه است. در این شرایط که فعلا چشم‌اندازی برای پایانش نمی‌بینیم، راهبرد بخش خصوصی باید قطع امید از هرگونه حمایت دولتی و اتکا به داشته‌های موجود باشد. 

وی افزود: امروز انتظار از دولت برای ایجاد زیرساخت‎‌های بزرگ گردشگری نظیر هتل‌های بزرگ، توسعه حمل نقل هوایی و ریلی و جاده‌ای، مجتمع‎‌های گردشگری، تبلیغات وسیع بین‎‌المللی و ...، چه بخواهیم و چه نخواهیم دور از واقعیت است. ما باید سراغ الگوهایی از گردشگری برویم که با داشته‌های جوامع محلی همخوان و همساز باشد.

عقدایی گفت: در مدل گردشگی خلاق، گردشگر برای تجربه تفاوت‌های فرهنگی به درون جامعه مقصد می‌رود، در خانه‌های محلی اقامت می‌کند، در کنار خانواده‌ها غذای محلی می‌خورد. تلاش می‌کند تجربه نزدیکی از زندگی، فرهنگ و سنن مردم بدست بیاورد و بر خلاف گردشگری انبوه، هدفش تماشای گذری جاذبه‌ها و برگشتن به هتل‌های بزرگ و مدرن برای اقامت نیست. بنابراین گردشگری خلاق به سرمایه‌گذاری‌های وسیع برای ایجاد امکاناتی که تاکنون وجود نداشته اند، نیاز ندارد. گردشگری خلاق تغییر نگاه گردشگر و فعال گردشگری به تجربه و کسب درآمد از آن چیزی که سال‌ها و بلکه قرن‌ها داشته‌ایم، است.

رئیس کمیته گردشگری خلاق اتاق ایران تنوع یافتن بسته‌های گردشگری و همچنین رشد کسب و کارهای کوچک را از دیگر ویژگی‎‌های گردشگری خلاق، بیان کرد: در عرصه تورهای ورودی، برای عمده گردشگران تنها مسیر کلاسیک اصفهان و شیراز و یزد شناخته و تجهیز شده است. این موضوع باعث می‎‌شود حتی در زمان‌هایی که به خاطر گشایش‎‌های بین‎‌المللی، نظیر دوران بعد از برجام، تقاضا برای گردشگری در ایران افزایش می‎‌یابد، ظرفیت گردشگرپذیری ایران به واسطه نبود بسته‎‌های متنوع سفر محدود ‎شود. در حوزه گردشگری داخلی نیز عمده تمرکز بر مقاصدی همچون کیش و مشهد بوده و یا شاهد هجوم پرتیراژ و بی‎‌برنامه گردشگران به مناطق طبیعی هستیم که باعث تخریب محیط زیست و آسیب دیدن فرهنگ بومی شده است.

عقدایی اضافه کرد: ما با گسترش گردشگری خلاق تلاش ‌می‌کنیم گردشگران را به دورترین نقاط ایران توزیع کنیم، به فعالین کسب ‎و کارهای کوچک بگوییم به پتانسیل‎‌های خود باور داشته باشند و به سرمایه‎‌های کوچک سمت و سو دهیم تا در واحدهای کوچک اما به موازات در تعداد زیاد، وارد عرصه اقتصاد گردشگری شوند.

در این جلسه علی اکبر عبدالملکی (رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران) ضمن اهدای حکم مسئولیت سهند عقدایی در کمیته گردشگری خلاق، عنوان کرد: دولت آن زمانی که روزانه ۳ میلیون بشکه نفت ۱۳۰ دلاری می‌فروخت به فکر توسعه زیرساخت‎‌های گردشگری نبود؛ نه هتل ساخت، نه ناوگان هوایی را گسترش داد و نه خودروهای مناسب توریست تهیه کرد. امروز هم که به خاطر کرونا، برای اولین بار در این ۳۰ سال از دولت کمک خواسته‌ایم، جز ابراز شرمندگی چیزی نمی شنویم.

در بخش دیگری از این نشست، امیر روشن (معاون دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو) بیان کرد: به عنوان مجری پروژه شهرهای خلاق از چند سال پیش تاکنون شهرهای رشت، سنندج، اصفهان، بندر خمیر و تهران به عنوان شهرهای خلاق یا یادگیرنده خلاق در یونسکو ثبت شده‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد با بهره‌مندی از ظرفیت‌های کمیسیون ملی یونسکو و همچنین مشارکت کمیسیون گردشگری اتاق ایران بتوانیم در حوزه گردشگری خلاق اقدامات ارزشمندی انجام دهیم.

همچنین سمیه عباسیان (رئیس باشگاه توسعه گردشگری خلاق یونسکو) گفت: این باشگاه به عنوان بازوی گردشگری یونسکو در ایران، آموزش تجاری‌سازی جاذبه‌های گردشگری را راس برنامه‌های خود گذاشته است.

همچنین لیلا اژدری (رئیس کمیته توافق‌های ملی گردشگری) مطرح کرد: وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سال‌های گذشته با تمرکز دادن گردشگری موضوعی درصدد رفع موانع حوزه گردشگری بوده است. پس از دو سال بحث و تبادل‌نظر میان بخش خصوصی و دولت، ارتباط گردشگری و کشاورزی جای خود را در کشور پیدا کرده است. در بسیاری از استان‌ها مراکز گردشگری کشاورزی راه‌اندازی شده است و تلاش شده تا این مراکز شناسنامه‌دار شوند.

مهرشاد کاظمی (رئیس ستاد گردشگری تهران) که به نمایندگی از شهرداری تهران در این نشست حضور داشت، درباره برنامه‌های شهرداری تهران برای معرفی ظرفیت‌های پایتخت و معرفی آن به‌عنوان مقصد گردشگری، گفت: تهران شهر ناشناخته‌ای است و هنوز بسیاری از جنبه‌های گردشگری آن ناشناخته مانده است. می‌دانیم که اطلاعات گردشگری زیادی درباره تهران وجود دارد ولی هیچ‌وقت آن‌ها تجمیع نشده‌اند.‌ به همین دلیل سامانه جامع گردشگری تهران را راه‌اندازی کرده‌ایم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز