خبرگزاری کار ایران

سفیر قزاقستان:

فارابی را متعلق به ایران و قزاقستان می‌دانیم

فارابی را متعلق به ایران و قزاقستان می‌دانیم
کد خبر : ۹۷۸۱۱۴

​وبینار بین المللی فارابی با همکاری جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان ۲۸ مهر با حضور اساتید و بزرگانی از کشورهای سراسر جهان برگزار خواهد شد.

به گزارش ایلنا، نخستین جلسه هماهنگی برای برپایی وبینار بین‌المللی فارابی با حضور سفیر قزاقستان در ایران و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد. 

اسخت اورازبای (سفیر قزاقستان) در این دیدار اظهار کرد:. معتقدم در ایران باید همکارهای بیشتری با کمیسیون ملی یونسکوی ایران داشته باشیم و روابط فرهنگی در چارچوب یونسکو بین ایران و قزاقستان فعال‌تر شود.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای برگزاری وبینار بین المللی فارابی با همکاری مشترک ایران و قزاقستان عنوان کرد: امسال۱۱۵۰ مین سال تولد فارابی دانشمند شرقی را جشن می‌گیریم؛ فارابی متعلق به همه است و هرکدام از مناطق ما با فارابی ارتباط مستقیم دارد و این دانشمند در شهری بنام  فاراب در قزاقستان کنونی به دنیا آمده است. ما فارابی را متعلق به جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان می‌دانیم و این دانشمند بزرگ برای هر دو کشور اهمیت دارد.

سفیر قزاقستان در ایران عنوان کرد: قرار شد ایران و قزاقستان بطور مشترک درباره تولد فارابی برنامه مشترک داشته باشند و طرف قزاق پیشنهاد داد که با ایران و چند مرکز پژوهشی چند کنفرانس را با موضوع فارابی برگزار کند که این مهم به دلیل شیوع کرونا به مرحله عمل نرسید از اینرو اکنون می خواهیم یک کنفرانس علمی سیاسی را در ۱۹ اکتبر به صورت ویدیویی با محوریت فارابی برگزار کنیم. 

اورازبای تصریح کرد: این کنفرانس مشترک ایران و قزاقستان است و کشورهای مختلف و مراکز علمی نیز به عنوان مهمان در آن حضور دارند اما برگزارکننده این رویداد مجازی ایران و قزاقستان هستند و برنامه در دو بخش با ریاست ایران و قزاقستان برگزار می‌شود.

به گفته وی، میهمانانی از آدربایجان، کانادا، مصر، فنلاند، انگلستان، یونان، قرقیزستان، پاکستان، هلند، ازبکستان و قزاقستان و ایران برای حضور در این وبینار بین المللی دعوت شده‌اند. 

سفیر قزاقستان در ایران با اشاره به حضور پر رنگ دولتمردان ایرانی و قزاقستان در این وبینار بین المللی، به اهمیت فارابی برای دو کشور اشاره کرد و توضیح داد: علاوه بر نفر چهارم دولت قزاقستان، وزرای فرهنگ، آموزش و امور خارجه قزاقستان در این وبینار سخنرانی می‌کنند.  

اورزابای گفت: کسانی که فارابی شناس هستند یا فیلسوف و خاورشناس بوده و با آثار فارابی ارتباط دارند در فهرست برای گفتگوی مجازی حضور دارند.

وی تصریح کرد: ایران باید حرف اول را درباره فارابی بزند و انتظار داریم در سطح مطلوب این وبینار بین المللی برگزار شود. 

سفیر قزاقستان در پاریس نیز این کار را دنبال می‌کند و با نماینده یونسکو نیز گفت وگو کرده و هردو کشور در این بخش نیز همکاری‌های تنگاتنگی دارند. 

حجت الله ایوبی با استقبال از برگزاری وبینار بین المللی فارابی از سوی ایران و قزاقستان به هماهنگی‌های انجام شده برای برپایی این رویداد بین المللی اشاره کرد و افزود: خداوند را شاکریم شخصیت‌های بزرگی ‌همچون فارابی داریم که زمینه ساز پیوند کشورها با یکدیگر هستند.

وی یادآور شد: فارابی دو ملت را پیوند داد و از قدرشناسی شما از شخصیت‌های بزرگ خوشحالیم. شخصیت‌های بزرگ فارغ از تعلق خاطر داشتن به کشور یا کشورهایی، از جایی به بعد جهانی هستند و ما هر دو میزبان فارابی بودیم و باید در معرفی اندیشه‌های فارابی به جهانیان تلاش کنیم.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران تاکید کرد: جهان نیازمند اندیشه فارابی است و بشر به این نگاه و تفکر نیاز دارد و فارابی امروز یک راه حل است.

ایوبی با اشاره به فهرست میهمانان بزرگی که برای سخنرانی در این وبینار از آنان دعوت شده اظهار کرد: فهرست میهمانان برجسته است؛ از شما سپاسگزاریم. در پاریس سفرای دو کشور با یکدیگر در ارتباطند و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در برپایی این اتفاق بزرگ همراه و همیار خواهد بود.

وی با اشاره به حضور دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناروری جمهوری اسلامی ایران در وبینار بین المللی فارابی از آمادگی برای حضور اساتید برجسته ایرانی برای سخنرانی در این وبینار بین المللی خبر داد. 

ایوبی همچنین با بیان اینکه این میراث مشترک عامل پیوستگی شود و این الگویی برای منطقه خواهد بود عنوان کرد: در باب بزرگانی همچون فارابی در زمینه های مشترک همچون سمفونی و موسیقی کارهای مشترک بسیاری می‌توان تولید کرد. 

در ادامه طرفین درباره جزییات برگزاری این برنامه، پلتفرم برگزاری و... با یکدیگر گفت وگو کردند.

در این جلسه حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، اسخت اورازبای سفیر قزاقستان، دانور بک دویسبای رایزن سفارت جمهوری قزاقستان در ایران، دکتر عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ و امیر روشن معاون ارتباطات و مشارکت‌های کمیسیون ملی یونسکو- ایران، حضور داشتند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز