خبرگزاری کار ایران

شماره هفتم حق ملت منتشر شد

شماره هفتم حق ملت منتشر شد
کد خبر : ۹۷۴۷۰۵

هفتمین شماره از مجله حق ملت با موضوع میراث فرهنگی در ۱۷۰ صفحه منتشر شد.

به گزارش ایلنا، در شماره مهرماه ۱۳۹۹ مجله حق ملت که به میراث فرهنگی اختصاص دارد جنبه‌های مختلف موضوع میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی در ایران و جهان مورد بررسی قرار گرفته است.

در این شماره از حق ملت که عنوان «میراث فرهنگی حق است» را دارد گزارش‌ها، گفتگوها و مقالات متنوعی پیش روی مخاطب است. در سرمقاله حق ملت شماره هفت حسن اسدی زیدآبادی سردبیر یادداشتی دارد با عنوان «ایران ما میراث ما»، دکترمحمدحسن طالبیان استاد دانشگاه تهران و معاون وزارت میراث فرهنگی در گفتگویی که عاطفه خلفی انجام داده به تعهدات «دولت برای میراث» پرداخته است، «کاخ ستم‌‌شاهی یا میراث فرهنگی» عنوان مقاله‌ای از علی ملیحی که است روایتی به دست داده از وضع اماکن تاریخی در بحبوحه انقلاب؛ در «سقف‌های لرزان قدیمی» فروغ فکری از مالکان و ساکنان خانه‌های قدیمی  می‌گوید، در مقاله‌ای با عنوان «میراث فرهنگی حقوق بشرست» کریمه بنون گزارشگر ارشد شورای حقوق بشر سازمان ملل از نگاه سازمان ملل به موضوع میراث نوشته است.

سمیه قنبری در این شماره گزارشی دارد با عنوان «دادخواهی در اصفهان» که در آن شرحی از حرکت‌های مردمی در دفاع از میراث در این شهر را روایت کرده است. نفیسه آزاد پژوهشگر جامعه شناسی شهری در مقاله‌ای به نام «می‌کوبد و می سازد» به خاطرات جمعی از شهر به مثابه میراث پرداخته است. «جنگ در سرزمین تمدن‌ها» تیتر گزارشی از فهیمه نظری است که در آن با وضع میراث فرهنگی و آثار باستانی طی دوره هشت ساله جنگ تحمیلی آشنا می‌شویم و نکات کمتر گفته شده‌ای را از ادعاهای متقابل ایران و عراق بر سر تخریب میراث فرهنگی یکدیگر می‌خوانیم، نظری همچنین گفتگویی دارد با یکی از اعضای سپاه پاسداران تحت عنوان «نجات زیرخاکی‌ها». ماجرای «مجازات ابوتراب» عنوان مقاله‌ای از سیامک کریمی پژوهشگر حقوق است که در آن داستان اولین محاکمه جهانی متهمی را تعریف می‌کند که در یک حکومت محلی با نگرش تندروی مذهبی در کشور مالی فرمان به تخریب یکی از میراث جهانی می دهد، همچنین حسین فراستخواه نیز در مطلب مفصلی به «حق دسترسی به میراث» به عنوان یک قاعده حقوقی جهانی پرداخته است.

همچنین در این شماره امین شول سیرجانی گزارشی دارد در مورد مواجهه رویکرد توسعه محور با حفاظت از میراث با نام «ما کت توسعه سازان»، فاطمه علی اصغر هم در یک گزارش تحقیقی از سوداگری با آثار تاریخی در فضای مجازی و یک چهره اینستاگرامی به نام پوآرو گفته و عنوان مطلبش « گنج در اینستاگرام» است. شهرسازی و دوگانه حفظ میراث و نوسازی شهر موضوع گفتگوی پدرام امیریان است با دکتر فرهنگ فقیه لاریجانی حقوقدان که «فرسوده یا تاریخی» نام دارد؛ امیریان بعلاوه در این شماره گزارشی هم دارد با عنوان «گسل مالکیت و هویت» که موضوع آن تعارض میان مالکیت خصوصی افراد و حق اجتماعی میراث فرهنگی است. «هم آوایی میراثی‌‌ها» روایتی است از تحولات در جامعه مدنی و سمن‌های مدافع میراث فرهنگی که فاطمه علی اصغر آن را بازگو کرده است؛ «دربند سیوند» هم که موضوعی مشابه دارد عنوان گفتگویی است از فهیمه نظری با علیرضا افشاری از فعالان حوزه میراث فرهنگی که در آن به مرور ماجرای آبگیری سد سیوند و تهدید پاسارگاد در ابتدای دهه ۸۰ پرداخته‌اند.

«تمدن مهر و موم شده» عنوان گزارشی است از حسام الدین اسلاملو که به روایت کشف تپه‌های باستانی در شهرجیرفت، عملکرد مسئولان و تاثیر این اتفاق بر زندگی مردم بومی آن منطقه اختصاص دارد. مجتبی گهستونی روزنامه‌نگار و پژوهشگر میراث فرهنگی در این شماره از حق ملت از «میراث نفت» در خوزستان به مثابه میراثی مدرن نوشته است که نگاهی تازه دارد به تحولات ابتدای سده جاری شمسی در خوزستان. «سرکشی روایت‌ها» عنوان مقاله‌ای است از هدیه رهبری که در آن به برج میلاد و برج آزادی به عنوان «میراث شهر تهران» اشاره دارد.

در حوزه زنان و میراث فرهنگی هم در شماره جدید حق ملت، نفیسه حبیبی با خانم دکتر ژانت بلیک از اساتید برجسته حقوق میراث فرهنگی درعرصه بین المللی گفتگویی کرده با عنوان « قربانی بی مونس» که در آن با اشاره به ثبت عروسکی به نام بی، حفظ و صیانت از میراثی که می‌توانند مروج تبعیض و خشونت علیه زنان باشند را به چالش کشیده است، در پایان این شماره هم علی هژبری پژوهشگر باستان‌شناسی در مطلب «از دایره عتیقات تا پژوهشکده باستان‌شناسی» به طور خلاصه روند تاریخی نهادسازی در ایران برای حفاظت و نگهداری از میراث تاریخ را مرور کرده است.

نسخه چاپی این شماره از حق ملت را علاوه بر تهیه از کتابفروشی‌های منتخب می‌توانید در وب سایت حق ملت به نشانی www.haghemelat.com/shop نیز سفارش دهید تا با ارسال رایگان در منزل یا محل کار خود دریافت کنید. نسخه الکترونیکی نیز در اپلیکیشن‌های مربوطه منتشر می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز