نماهنگ «بیتاب بلقیس رونمایی شد؛
ارکستر ملی لبنان را سرمشق ارکستر ملی قرار دهیم/ خواستیم با زبان هنر با لبنان همدردی کنیم/ بیروت نه غرق میشود، نه میسوزد
آیین رونمایی از نماهنگ «بیتاب بلقیس» ظهر روز سهشنبه اول مهرماه در تالار رودکی با حضور عوامل این پروژه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیین رونمایی از نماهنگ «بیتاب بلقیس» ظهر روز سهشنبه اول مهرماه در تالار رودکی با حضور عوامل این پروژه برگزار شد.
«بیتاب بلقیس» قطعه تصویری به سفارش بنیاد رودکی و برای همدردی با ملت لبنان به آهنگسازی فردین خلعتبری، آواز حمیدرضا نوربخش و ترانه اهورا ایمان است که ارکستر ملی ایران به رهبری آندره الحاج رهبر ارکستر ملی لبنان در تالار وحدت ضبط شده است.
بیروت نه غرق میشود و نه میسوزد
کشور ما به کمک مردم از دست اشغالگران رهایی یافت
در مراسم رونمایی از این قطعه تصویری در ابتدا به دعوت مجری برنامه حسین العجمی (مشاور وزیر فرهنگ کشور لبنان) روی صحنه رفت خطاب به حاضران گفت: تاریخ ما تا به امروز شاهد رویدادهای مختلفی بود، اما آنچه دیده شده خواست و اراده مردم ما بود که باعث زندگی دوباره شد.
حسین العجمی افزود: ما در لبنان بر این باوریم که با اتحاد و همدلی میتوان دوباره کشور را از بحران نجات داده و آنرا از نو بسازیم و امروز که کشور ما به کمک مردم خود از دست اشغالگران رهایی یافته و به آزادی رسیده است، میتواند کشوری متعلق به تمام فرزنداش باشد.
وی گفت: فرهنگ لبنان از بخشهای مختلف و متنوعی تشکیل شده و موسیقی نیز یکی از بخشهای عمده و مهم آن است و خیلی خوشحالم که امروز در این مراسم موسیقایی در کنار شما حضور دارم.
العجمی همچنین گفت: در یادبود این حادثه تلخ و ناگوار دست یاری خود را به سوی تمامی کشورها که ما را یاری کردند دراز میکنیم و از همه آنها ممنونیم. این مراسم حرکت فرهنگی بین دو کشور دوست و همسایه بود که به ثمر رسید و برای ما افتخار بزرگی محسوب میشود.
این مشاور وزیر در پایان هم گفت: از طرف خودم و وزارت فرهنگ کشور لبنان و البته هنرمندان این کشور علیالخصوص آندره الحاج، از هنرمندان و مدیران فرهنگی ایرانی تشکر و قدردانی کرده و اعلام میدارم که بیروت نه غرق میشود و نه میسوزد. این کشور میایستد و همواره پیام صلح و دوستیاش را به مردم دنیا صادر میکند.
بیتاب بلقیس در یاد باقی خواهد ماند
فردین خلعتبری برادرم شده
آندره الحاج (رهبر ارکستر ملی کشور لبنان) نیز ضمن تشکر از حضورش در ایران گفت: هرچه که میگویم از قلب من است؛ وقایعی که میگذرند و فراموش نخواهند شد. این کار مشترک نیز جزو چیزهایی است که فراموش نشده و همواره در یاد باقی خواهد ماند.
او ادامه داد: من به عنوان یک موزیسین وظیفه دارم شکل یک موزیسین را بشناسم و برای همین نام آهنگساز را در گوگل سرچ کردم و آثارش را که گوش کردم، متوجه شدم در تمامی این آثار عشق فراوان نهفته است. فردین خلعتبری برای من تبدیل به یک برادر شده و دوستی من با او ادامه خواهد داشت. از همه کسانی که در این قطعه من را همراهی کردند به خصوص ارکستر ملی ایران تشکر فراوان میکنم.
الحاج در پایان صحبتهایش گفت: امروز آزمایش کرونا ما منفی اعلام شد و ما مجبوریم کشور شما را ترک کنیم، اما قطعاً اگر آزمایش مثبت بود در ایران میماندیم و بیشتر با شما بودیم.
خواستیم با زبان هنر همدردیمان را اعلام کنیم
مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی) نیز گفت: لازم بود که به رسم ادب به دوستان عزیز در کشور لبنان که در گذشته هم با آنها همکاری کوچکی داشتیم، خیر مقدم بگویم. بعد از اتفاقی که در کشور لبنان افتاد به فکر افتادیم به واسطه نوع روابط صمیمانهای که با لبنان داریم در این کار فرهنگی با ما همکاری داشته و ما بتوانیم با زبان هنر این همدردی را اعلام کنیم.
وی افزود: به هر حال ما با کشور و مردم لبنان رابطه صمیمانهای داریم و همین اصل مبنا شد تا این کار فرهنگی آغاز شود. در ابتدا و بعد از رایزنیهای لازم با فردین خلعتبری وارد مذاکره شدیم و او به همراه حمیدرضا نوربخش و رضا موسوی صمیمانه مشارکت خود را برای حضور در این کار اعلام کردند.
دیپلماسی فرهنگی ما را به مقاصد انسانی میرساند
بخشی از فعالیتهای ارکستر ملی لبنان سرمشق ما در ارکستر ملی باشد
فردین خلعتبری (آهنگساز) نیز گفت: همیشه مرسوم است که در این مراسمها آدمها به نقاط مشترک با یکدیگر میرسند، اما من برخلاف این باور دارم نقاط اختلاف است که باعث آشنایی بیشتر آدمها با هم میشود و قطعا اینکه امروز به ما دوست و بردار میگویند در این پروژه واقعاً اتفاق افتاد و دوباره به من ثابت کرد که یک دیپلماسی فرهنگی باعث میشود که ما به مقاصد انسانی خودمان رسیده و تعامل عاشقانهای داشته باشیم.
او ادامه داد: بسیار خوشحالم که نقشی در این کار داشته باشم و از همه میخواهم تشویق متفاوتی از ارکستر ملی ایران داشته باشند چراکه به معنای واقعی در این کار همراه بودند. در این جمع غیری وجود ندارد چون من سیدمحمد حسینی را نه در مقام یک مدیر دولتی بلکه در جایگاه یک دوست و همراهی که با ما داشت میشناسم در نتیجه در این جمع غریبهای دیده نمیشود. گرچه رابطه من مدتی با ارکستر قطع شده بود اما خوشحالم که امروز دوباره این اتصال برقرار شده است.
وی افزود: به این جریان امید زیاد دارم که بخشی از فعالیتهای ارکستر ملی لبنان سرمشق ما در ارکستر ملی باشد، چون در این ارکستر مردم همراهی خوبی دارند و یکی از مهترین دلایل این همراهی و صمیمت حضور آندره الحاج است. این را هم بگویم که اگر این رهبر ارکستر لبنانی ما را رها کند ما او را رها نخواهیم کرد. خیلی امیدوارم که بخشی از فعالیتهای ارکستر ملی لبنان سرلوحه کارهای ما در ارکستر ملی ایران هم باشد. چراکه در این ارکستر مردم همراهی خوبی دارند و یکی از دلایل آن هم حضور آندره الحاج است و بدانند اگر ایشان ما را رها کنند ما این هنرمند را رها نمیکنیم.
سیدمحمد مجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، قادر آشنا (مدیر کل هنرهای نمایشی)، شمسالدین حسینی (رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی)، علیرضا دلخوش (مدیرکل دیپلماسی عمومی)، علی ثابت نیا (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران )و جمعی از نوازندگان ارکستر ملی و اصحاب رسانه مهمانان این مراسم بودند.