رئیس پژوهشکده باستانشناسی:
ادامه کاوش باستانشناسان در جوبجی تا آبان ماه/ احداث کانال آب اراضی کشاورزی جوبجی منوط به نظر نهایی شورای فنی است
رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور گفت: تصمیم نهایی درخصوص عبور کانال آب از محوطه باستانی جوبجی، پس از انجام مطالعات میدانی در منطقه، از سوی شورای فنی وزارت میراث فرهنگی اعلام خواهد شد.
به گزارش ایلنا، روحاله شیرازی (رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور) با اشاره به برگزاری جلسه بررسی و ارائه راهکار برای ادامه کاوش مسیر انتقال آب از سایت تاریخی جوبجی، اظهار داشت: این جلسه با حضور سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، احمدرضا حسینیبروجنی معاون میراث فرهنگی استان، آرش قنبری فرماندار رامهرمز، ابراهیم متینیان نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس، محمدامین ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، امیریزاده مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان و برخی از مسئولان استانی و شهرستانی در محل فرمانداری رامهرمز برگزار شد.
رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور با اشاره به مصوبات این جلسه افزود: آن چیزی که از سوی ما به تصویب رسید، ادامه کاوشهای نجاتبخشی در محوطه باستانی جوبجی و انجام بررسیهای باستانشناسی در محدوده اراضیای بود که قرار است انتقال آب به آنها صورت گیرد.
او با بیان اینکه بر اساس مصوبات نشست، بررسیهای باستانشناسی درحدود ۱۲هزار هکتار از اراضی کشاورزی بالادست انجام میشود افزود: بنا است مبلغی از سوی سازمان آب و برق به منظور انجام کاوش به پژوهشکده باستانشناسی پرداخت شود که البته این پول هنوز پرداخت نشده؛ باوجود این، باتوجه به فوریت و به منظور تسریع در کار هماینک عملیات کاوش و مطالعات میدانی در منطقه را آغاز کردهایم و مدتزمان تعیین شده برای اتمام کار نیز دوم آبانماه ۹۹ درنظر گرفته شده است و از این تاریخ به بعد نیز تهیه گزارش و مطالعات کتابخانهای انجام خواهد شد.
شیرازی ادامه داد: همچنین مقرر شد پس از پایان مطالعات، نتیجه کشفیات و کاوشها به شورای فنی وزارت میراث فرهنگی ارسال شود و شورا پس از مطالعه و بررسیهای لازم، نظر نهایی خود را درخصوص عبور کانال آب از محوطه باستانی جوبجی در شهرستان رامهرمز اعلام نماید.
او خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مصوبات مهم جلسه پرداخت حق و حقوق نگهبانان محلی مستقر در محل کاوش کانال آب جوبجی بود که تصمیمات مهمی نیز در این خصوص گرفته شد.
درخور ذکر است، پس از پایان جلسه مسئولان استانی با بازدید میدانی از سیفون کشاورزی و محل کاوش سایت تاریخی جوبجی، ضمن شنیدن درددلهای کشاورزان آن منطقه، از نزدیک در جریان مشکلات این طرح قرار گرفتند.