خبرگزاری کار ایران

در مراسم رونمایی از کتاب «بی‌پرده با احمدی نژاد» مطرح شد:

ویژگی احمدی‌نژاد این است که «جناب» و «حضرت» نیست/ همه در کشور فکر می‌کنند برای حل مشکلات باید وزیر شد یا رئیس‌جمهور/ اگر مولانا در عصر ما زندگی می‌کرد کتابش مجوز نمی‌گرفت

ویژگی احمدی‌نژاد این است که «جناب» و «حضرت» نیست/ همه در کشور فکر می‌کنند برای حل مشکلات باید وزیر شد یا رئیس‌جمهور/ اگر مولانا در عصر ما زندگی می‌کرد کتابش مجوز نمی‌گرفت
کد خبر : ۹۶۵۲۱۷

نویسنده کتاب «بی‌پرده با احمدی نژاد» گفت: این گفتگو فروردین 98 انجام و حدود 13 صفحه از آن حذف شد. زمان‌بندی چاپ کتاب نباید آنقدر طولانی می‌شد و چون پروسه مجوز کتاب طول کشید این شائبه به وجود آمد که چون نزدیک انتخابات ریاست جمهوری است کتاب جنبه تبلیغاتی دارد درحالیکه واقعا اینطور نیست. محتوای کتاب صرفا درباره اندیشه است و قرار هم نبود بهره‌برداری سیاسی از آن شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، خسرو معتضد (مورخ) در مراسم رونمایی از کتاب «بی‌پرده با احمدی نژاد» که عصر سه‌شنبه (۱۸ شهریور) در محل باغ کتاب تهران برگزار شد، در سخنانی مقدماتی به ریشه‌های حضور نویسندگان و شاعران در ایران و ایرانیزه شدن نگاه نویسندگان در طول تاریخ پرداخت و با اشاره به زندگی جلال آل احمد و سوابق او به تاثیرگذاری این نویسنده در دهه‌های مختلف زندگی‌اش از سیاست‌های ایران در دهه‌های مختلف پرداخت. صحبت‌های معتضد درباره زندگی جلال آل احمد به بهانه ۱۸ شهریور، سالروز درگذشت نویسنده معاصر ایرانی، مطرح شد.

ویژگی احمدی‌نژاد این است که «جناب» و «حضرت» نیست/ همه در کشور فکر می‌کنند برای حل مشکلات باید وزیر شد یا رئیس‌جمهور/ اگر مولانا در عصر ما زندگی می‌کرد کتابش مجوز نمی‌گرفت

معتضد در ادامه سخنانش به سابقه حزب توده و نفوذ این حزب در میان چهره‌های مطرح جامعه پرداخت.

در ادامه این مراسم، محمدرضا تقوی فرد (نویسنده کتاب بی‌پرده با احمدی‌نژاد) پیش از آنکه به چگونگی نوشتن این کتاب بپردازد، به ویژگی‌های جلال آل احمد اشاره کرد و گفت: پیش از اینکه درباره کتاب بگویم می‌خواهم از جلال آل احمد حرف بزنم. من خودم را فرزند «زن زیادی» آل احمد می‌دانم و بخشی از تفکرات خودم را محصول نوشتار او می‌دانم. جلال در کافه نادری با همه اندیشه‌ها نشست و برخاست می‌کرد و با همه گفتگو می‌کرد. اما ما امروز با نخبه‌هایمان چطور برخورد می‌کنیم؟ بنیادی به این نام وجود دارد اما تا ماهیت نخبگی کسی ثابت شود کشورهای دیگر نخبه‌ها را روی هوا می‌زنند. امروز چطور می‌توان نخبه‌هایی مانند جلال را در میان جوانان کشف کرد؟ جلال مسائل جامعه را آنطور که هست بازگو می‌کند.

وی در ادامه گفت: سئوالی که همیشه برای من مطرح است این است که چطور می‌شود در دوران خفقان و استبداد شاه و ساواک پدیده‌هایی مانند جلال، صادق هدایت، جمالزاده و بزرگ علوی رشد می‌کنند ولی در دوران کنونی با همه آرامشی که در جامعه وجود دارد افرادی مانند آل احمد پرورش پیدا نمی‌کنند؟ آیا در رنج و سختی‌هاست که استعدادها شکفته می‌شود یا دلایل دیگری دارد؟

تقوی فرد در ادامه با اشاره به چاپ کتاب بی‌پرده با احمدی‌نژاد گفت: یک ویژگی آقای احمدی‌نژاد این است که «جناب» و «حضرت» نیست. وقتی این واژه‌ها می‌آید دیگر کسی نمی‌تواند با او صحبت کند. گاهی این واژه‌ها آنقدر طولانی می‌شود که دو خط فقط صرف عنوان طرف می‌شود. ما باید قدرت و جرات نقد یکدیگر را داشته باشیم. ما در دوره حساسی از تاریخ زندگی می‌کنیم. یکی از دلایل چاپ این کتاب این بود که سئوالات صریحی از آقای احمدی‌نژاد مطرح کردم و لایه لایه زندگی او را نقد و مرور کردم.

وی در ادامه گفت: همین الان به سایت کرسی‌های آزاداندیشی سر بزنید، آخرین مقالات مربوط به سال 92 است. مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند این کرسی‌های آزاداندیشی را راه بیندازید.

نویسنده کتاب بی‌پرده با احمدی‌نژاد افزود: در این کتاب به نقاط روشنی از تاریخ اشاره می‌شود و آقای احمدی‌نژاد نظرات جالب و صریحی درباره دکتر علی شریعتی مطرح می‌کند و با شجاعت این کار را می‌کند. همچنین سئوالاتی درباره علوم اجتماعی و شخصیت‌های فلسفی و اجتماعی مطرح می‌شود. البته متاسفانه بخش‌های خیلی زیادی از کتاب حذف شد که البته من تمایلی به حذف آن نداشتم اما مجبور بودم. ما با این کتاب جای پایی را باز کردیم که در این راه پرسشگران منصفی باشیم و بتوانیم همدیگر را نقد کنیم.

تقوی فرد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من نمی‌دانم چه اثری در جامعه خواهد داشت این کتاب ولی مطمئنم بازتاب‌های زیادی خواهد داشت. من با این کتاب به نقطه حساسی از زندگی رسیدم. من از آقای احمدی‌نژاد پرسیدم چه کسانی حق دارند فکر کنند و او گفت همه. همه اجازه دارند درباره همه موضوعات فکر کنند و کسی نمی‌تواند جلوی اندیشه را بگیرد. گفتم پس این جلوگیری از اندیشه چیست؟ گفت این توهم اندیشه است و با اصل موضوع فرق دارد. ما باید اندیشیدن را در جامعه به یک عادت همیشگی تبدیل کنیم.

این نویسنده و پژوهشگر در ادامه گفت: ما برای یک هدف بزرگ به دنیا آمدیم و آن تکامل در همین دنیا است. ما باید به سطحی از عشق به دنیا برسیم که عاشق مخالف خودت هم باشیم. این سیر تکامل باید به جایی برسد که قدرت تحمل نقد را داشته باشیم.

وی افزود: آیا باید کشور را رها کرد یا باید نسبت به اتفاق‌های کشور حساس بود و واکنش نشان داد؟ ما هیچ وقت به تراز اجتماعی در کشور فکر نکردیم و امروز شرایطی را می‌بینیم که تعادل جامعه را از دست رفته می‌بینیم. تا کی می‌توان چشم روی واقعیت‌ها بست؟ موضوع ترنس‌ها و تغییر جنسیت که به تازگی در فضای مجازی مطرح شده یکی از همان موضوعاتی است که در فضای اندیشه کشور جایش خالی است و درباره‌اش حرف نزده‌ایم.

نویسنده کتاب بی‌پرده با احمدی‌نژاد گفت: همه در این کشور فکر می‌کنند برای حل مشکلات باید یا وزیر شد یا رئیس جمهور. هیچکس به این فکر نمی‌کند کشور را یک نفر اداره نمی‌کند و باید همه دست به دست هم بدهیم و مشکلات کشور را حل کنیم.

این نویسنده در ادامه افزود: در چنین شرایطی که کشور نیازمند اندیشه است چشم ما به سازمان‌هایی است که باید برای مجوز کتاب و هر اندیشه‌ای بررسی کنند. من به شما قول می‌دهم اگر مولانا در این عصر زندگی می‌کرد حتما کتابش مجوز نمی‌گرفت. جلوی اندیشه را نمی‌توان گرفت و این خیال خامی است وقتی به کسی می‌گوییم چیزی را نگو او هم نگوید. رسانه‌ها باید نسبت به رشد جامعه و اندیشه حساس باشند و در این مسیر پیشرو باشند.

تقوی فرد درباره حذفیات کتاب نیز گفت: این گفتگو فروردین 98 انجام شد و حدود 13 صفحه از کتاب از سوی وزارت ارشاد حذف شد. زمان‌بندی چاپ کتاب نباید آنقدر طولانی می‌شد و چون پروسه مجوز کتاب طول کشید این شائبه به وجود آمد که چون نزدیک انتخابات ریاست جمهوری است این کتاب جنبه تبلیغاتی دارد درحالیکه واقعا اینطور نیست. محتوای کتاب صرفا درباره اندیشه است و قرار هم نبود بهره‌برداری سیاسی از آن شود.

نویسنده کتاب بی‌پرده با احمدی‌نژاد در پایان گفت: آقای احمدی‌نژاد قرار بود در این جلسه حضور پیدا کنند ولی به خاطر شرایط کرونا ایشان اعتقاد داشتند در یک جمع کوچکتر این نشست برگزار شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز