روی دیگر حقیقت در سفر به گرانش کوانتومی
کتاب «روی دیگر حقیقت» (سفر به گرانش کوانتومی) نوشته کارلو روولی و ترجمه کامیاب تقیزاده از سوی نشر چترنگ منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «روی دیگر حقیقت» (سفر به گرانش کوانتومی) نوشته کارلو روولی و ترجمه کامیاب تقیزاده از سوی نشر چترنگ منتشر شد.
کارلو روولی در این در چهار بخش ریشهها، آغاز انقلاب، فضای کوانتومی و زمان نسبی و همچنین فراتر از فضا و زمان برای بیان نظرهایش درباره گرانش کوانتومی، فیزیک کوانتومی و کشف حقیقت، مسیر پیشرفت علم را از ریشههای تاریخی آن تا به امروز و شکلگیری فیزیک مدرن بررسی کرده است.
از مشاهدات علمی در یونان پیش از سقراط شروع میکند و به گالیله و کپلر میرسد؛ سپس پیشرفت علم را از دوران نیوتن تا اینشتین و علم فیزیک کوانتومی به بحث میگذارد؛ اما چیرهدستی و مهارت روولی در سادهنویسی و خلاصهگویی او را یاری کرده تا مفاهیم پیچیده را در قالبی نو و با جملاتی مفهوم و موجز بیان کند.
کارلو روولی، فیزیکدان نظری، تا به حال فعالیتهای چشمگیری در حوزه فیزیک فضا زمان داشته است. او در کشورهای ایتالیا و آمریکا مشغول به کار بوده و هماکنون رهبری گروه پژوهشی گرانش کوانتومی را در مرکز فیزیک نظری در شهر مارسی فرانسه بر عهده دارد.
کتاب گفتارهایی از فیزیک او، که به یکی از پرفروشترین آثارش تبدیل شد، تا کنون به زبانهای بسیاری ترجمه شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «تا حدودی با قطعیت میتوانیم بگوییم چهارده میلیارد سال پیش، وقتی که عالم یک گوی بسیار داغ بود، در مقیاس بزرگ چه اتفاقی برای جهانمان افتاد. ابتدا به این فکر کنید، اسم نظریه مه بانگ را مخالفان این نظریه برای تمسخر ایدهای که بسیار عجیب به نظر میآمد روی آن گذاشتند. اما به جای آن در پایان همه قانع شدیم: چهارده میلیارد سال پیش عالم یک گوی فشرده بسیار داغ بود. اما پیش از این حالت اولیه داغ و فشرده چه رخ داد؟»