تپه هگمتانه بازهم آتش گرفت/ آثار تاریخی آسیب ندید
باز هم شاهد وقوع آتش سوزی در تپه هگمتانه هستیم البته گفت میشود خوشبختانه از این حادثه، آسیبی به آثار تاریخی وارد نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز بازهم شاهد وقوع آتش سوزی در تپه هگمتانه همدان بودیم. آتش سوزی که هرچند به گفته مسئولان آتش نشانی مهار و خاموش شده است اما وقوع هر ساله آن در این مجموعه تاریخی نگران کننده است.
علی مالمیر (مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان) با اشاره به آن که بر اثر آتش سوزی که صبح امروز در تپه هگمتانه اتفاق افتاد هیچ آسیبی به آثار تاریخی وارد نشد، به ایلنا گفت: بخش محدودی از علفهای خشک نزدیک موزه منطقهای که در بخش صخرهای تپه هگمتانه قرار دارد دچار حریق شد که با حضور آتش نشانها مهار شد. از آنجایی که علفهای این بخش از منطقه بیش از حد خشک شدهاند و محل عبور و مرور رهگذران است، این احتمال وجود دارد سهوا یا عمدا این آتش سوزی اتفاق افتاده باشد. البته گرمای هوا به اندازهای نیست که این علفها بر اثر گرما آتش گرفته باشند و این احتمال وجود دارد به علت افتادن ته سیگار یا کبریت روشن، این آتش رخ داده باشد.
تمامی صحبتها در حالی مطرح میشود که تقریباً هر سال شاهد وقوع آتش سوزی در تپه هگمتانه هستیم. مالمیر در خصوص تمهیداتی که اداره کل میراث و گردشگری استان همدان برای جلوگیری از وقوع آتشسوزیهای مجدد در تپه هگمتانه اندیشیده است، گفت: سوختن علفهای خشک در هگمتانه هیچ آسیبی به آثار این تپه تاریخی وارد نمیکند چرا که این آثار در عمق ۳ و نیم متری عمق زمین قرار دارند. ضمن آنکه نباید فراموش کرد مساحت هگمتانه ۴۰ هکتار است و شاهد رشد علفهای خودرو در این منطقه هستیم. طبیعتاً هر سال که بارشها بیشتر باشد علفها رشد بیشتری خواهند داشت. ما سعی داریم بخشهایی از تپه هگمتانه را که در مسیر رفت و آمد گردشگران است ساماندهی کنیم و با سمپاشی و چیدن علفها مانع از بروز چنین حوادثی شویم. اما قطعاً نمیتوانیم تمام ۴۰ هکتار را پوشش دهیم و همواره این احتمال وجود دارد که بر اثر انداختن تهسیگار یا کبریت روشن توسط رهگذران شاهد آتشسوزی در بخشهایی از تپه هگمتانه باشیم. البته در سالهای گذشته سعی کردیم با گذاشتن بلوکهای بتنی فاصلهای بین محل رهگذران و محدوده تپه ایجاد کنیم اما در برخی مناطق همچنان نردهها حد فاصله مردم و تپه هگمتانه هستند که سبب می شود هر از گاهی شاهد چنین اتفاقاتی باشیم.
مالمیر ادامه داد: با توجه به هزینه بسیار بالا و زمان بر بودن زدودن علفهای ۴۰ هکتار تپه هگمتانه چنین کاری امکان پذیر نیست. ضمن آنکه ضروری نیست. آتش سوزی گیاهان خشک طبیعی است و آسیبی نیز به آثار تاریخی وارد نمیکند تنها مشکلی که ایجاد میکند این است که هنگامی که آتش سوزی رخ میدهد چهره تپه هگمتانه نازیبا میشود.