خبرگزاری کار ایران

معاون گردشگری کشور:

مالیات خروج از کشور همان عوارض است/ بیمه راهنمایان گردشگری مصوب شد/ حساب‌های اقماری گردشگری تبیین می‌شود

مالیات خروج از کشور همان عوارض است/ بیمه راهنمایان گردشگری مصوب شد/ حساب‌های اقماری گردشگری تبیین می‌شود
کد خبر : ۸۶۵۰۹۷

مراسم رونمایی از پوستر سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌و‌سومین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، امروز دوشنبه ۷ بهمن ۹۸ در هتل لاله تهران برگزار شد.

به‌ گزارش ایلنا، ولی تیموری (معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) و جمعی از مدیران این وزارتخانه و مسئولانی از بخش خصوصی در مراسم رونمایی از پوستر سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌و‌سومین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی حضور داشتند و پوستر این دو نمایشگاه به‌طور رسمی رونمایی شد.

صنایع‌دستی، جزو لاینفک صنعت گردشگری است

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این نشست در سخنانی گفت: خوشحالیم امروز در شرایطی پوستر سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و سی‌و‌سومین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی رونمایی می‌شود که صنایع‌دستی جزو لاینفک صنعت گردشگری است و اگرچه هر سال صنایع‌دستی کنار ما بود اما امسال شاهد حضور برنامه‌ریزی‌تر و هدفمند‌تر صنایع‌دستی با هدف نشان دادن ظرفیت این صنعت هستیم.

او افزود: در بررسی‌های میدانی که از گردشگران خارجی به عمل آوردیم یکی از مهمترین موضوعاتی که گردشگران خارجی درباره ایران به آن بیش از هرچیز دیگر توجه داشتند و در این باره متفق‌القول بودند مهمان‌نوازی مردم خونگرم ایران است.

تیموری ادامه داد: امسال در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌و‌سومین نمایشگاه ملی صنایع دستی همه ایران دیده شده است و بر همین اساس استانداران، فرمانداران و شهرداران شهرهای مختلف و... نیز برای مشارکت هرچه بهتر به این نمایشگاه دعوت شده‌اند چرا که این نمایشگاه، محلی برای نمایش و معرفی ظرفیت‌های تمام ایران است.

به وضعیت ایده‌آل در گردشگری کشور دست می‌یابیم

او در ادامه به برخی از اتفاقات در حوزه گردشگری در ماه گذشته اشاره کرد و افزود: در این خصوص ما نه اولین کشور هستیم و نه آخرین کشور. به‌عنوان مثال در چین اکنون شاهد شیوع ویروس کرونا هستیم که گردشگری این کشور را تحت تاثیر قرار داده است، این اتفاقات وجود دارد اما آنچه که مهم است که این است که امروز همه ما اینجا جمع شدیم و بخش خصوصی و دولتی باهم هم صدا و هم پیمان شده‌ایم که آماده‌ایم تا برگردیم.

معاون گردشگری کشور گفت: اگر ما دچار یاس و نا امیدی شویم و سرخورده شویم نتایج خوبی نخواهیم گرفت؛ ایران دارای ظرفیت‌های فراوانی است و با توجه به این ظرفیت‌ها باید بتوانیم به وضعیت ایده‌آل خود برگردیم و این مهم با کمک هم امکان‌پذیر است.

او در ادامه به برنامه‌ریزی‌ها برای رفع مشکلات پیش آمده برای صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: در همین رابطه برنامه اقدام فوری را در دستور کار داریم و در کنار آن بلافاصله بعد از برگزاری جشن پیروزی انقلاب اسلامی شاهد برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی هستیم و می‌خواهیم به دنیا این پیام را بدیم که گردشگری ما نشاط خود را حفظ کرده و با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم آماده میزبانی از گردشگران سراسر جهان هستیم.

تیموری در ادامه با اشاره به نظر اتحادیه اروپا درباره آسمان ایران و وضعیت پروازهای ایرلاین‌ها گفت: خوشبختانه آخر هفته گذشته اتحادیه اروپا اعلام کرد که آسمان ایران امن است؛ درخواست من از اهالی رسانه نیز این است که خبرهای منفی را پررنگ نکنند و بر روی اخبار مثبت تأکید شود.

برابری تعداد گردشگران ورودی در ۱۰ ماهه امسال با کل سال ۹۷

او در ادامه با اشاره به میزان ورود گردشگران خارجی به کشور افزود: سال گذشته ۷.۸ میلیون گردشگر خارجی داشتیم که نسبت به سال ۹۶، شاهد رشد ۵۲ درصدی بودیم و این درحالی است که در ۱۰ ماهه امسال نیز شاهد ورود بیش از ۷ میلیون و۸۵۰ هزار گردشگر خارجی به کشور هستیم که با کل سال قبل برابر شده است و در این دو ماه آینده هر تعداد گردشگر خارجی به کشور وارد شود آمار ما نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت.

مالیات خروج از کشور همان عوارض است

معاون گردشگری کشور در ادامه با اشاره به برگزاری نشست با تعدادی از نمایندگان مجلس درباره مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درباره عوارض خروج از کشور که به دریافت مالیات تعبیر شده بود گفت: در این نشست اعلام شد که این همان عوارض خروج از کشور است که به نام مالیات تغییر کرده و چیزی اضافه نشده است و یک مصوبه جدید و هزینه اضافی برای گردشگران خروجی نیست.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اعلام و تشریح خبرهای خوب در حوزه گردشگری پرداخت ادامه داد: خبرهای خوبی برای حوزه گردشگری نیز داریم به‌عنوان مثال برای اولین بار با همکاری انجمن‌های صنفی راهنمایان سراسر کشور، موفق به دریافت مصوبه بیمه راهنمایان گردشگری شدیم، در کنار آن خبر معافیت دفاتر فعال در  حوزه  ورود گردشگران خارجی از مالیات بر ارزش افزوده نیز منتشر شد که نشان دهنده این است که روزهای خوبی برای گردشگری کشور در راه است.

تیموری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به گردشگری داخلی در کشور اشاره کرد و گفت: ما ظرفیت‌های بسیار زیادی در گردشگری داریم که از جمله می‌توان به گردشگری داخلی اشاره کرد که یک ظرفیت بسیار بزرگ با بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت است و می‌تواند به توزیع عادلانه ثروت در کشور کمک کند.

او خاطرنشان کرد: ما به روزهای ایده‌آل گردشگری کشورمان اعتقاد داریم، برنامه‌ریزی‌های بسیار خوبی در این حوزه تدارک دیده شده و در همین شرایط برند ملی گردشگری کشور در ۲۳ بهمن رونمایی می‌شود، حساب‌های اقماری گردشگری تبیین می‌شود، نظام جامع آموزش گردشگری در حال تدوین است و اتفاقات بسیار خوبی با حمایت‌های شخص وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حال انجام است و نتایج بسیار خوبی به دنبال خواهد داشت.

آسیب‌شناسی دوره‌های قبلی نمایشگاه

خشایار نیکزادفر (مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی) نیز در این مراسم در سخنانی گفت: مشارکت در برگزاری نمایشگاه گردشگری امسال را بر اساس دستور معاونت گردشگری کشور و حمایت‌های آن معاونت آغاز کردیم و امیدواریم با برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه بتوانیم پاسخ مناسبی به این حمایت‌ها بدهیم.

او افزود: امسال نمایشگاه صنایع‌دستی نیز در کنار نمایشگاه گردشگری برگزار می‌شود و این دو مهم در کنار هم می‌تواند جاذبه‌ها را برای بازدید از نمایشگاه امسال بیشتر کند.

نیکزادفر گفت: دوره‌های قبل را آسیب‌شناسی کردیم و سعی کردیم مشکلات و آسیب‌ها را برطرف کنیم و بتوانیم امسال یک گام مهم و تاثیرگذار در برگزاری این نمایشگاه برداریم و دستاوردهای خوبی را شاهد باشیم.

حرمت‌الله رفیعی (رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهان‌گردی) نیز در این مراسم گفت: از همه دست‌اندرکارانی که در این شرایط سخت با همکاری و تلاش شبانه‌روزی به دنبال برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی هستند صمیمانه تشکر می‌کنم؛ به طور حتم همکاری بخش دولتی و خصوصی نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

او با قدردانی از تلاش‌های دولت و حمایت‌ها از صنعت گردشگری به برخی از رفتارها و قوانین مجلس در حوزه صنعت گردشگری انتقاد کرد و گفت: طبق تأکید مقام معظم رهبری در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام باید تا سال ۱۴۰۴ به رقم ۲۰ میلیون گردشگر خارجی دست یابیم بر همین اساس باید گفت واقعا چه کمک به این صنعت شده است؟ اگر قرار است این صنعت رونق گیرد همه باید با هم کمک کنیم.

رفیعی افزود: بخش خصوصی و بخش دولتی دست به دست هم باید دهند تا از این شرایط تغییر کند و نه تا یک سال آینده بلکه در مدت کوتاه حتی یک ماه شاهد این خواهیم بود که صنعت گردشگری به حالت ایده‌آل خود باز خواهد گشت.

او به لغو برخی از تورها و پروازها به ایران در ماه اخیر اشاره کرد و افزود: بسیاری از ایرلاین‌ها و تور اپراتورهای خارجی در بازار گردشگری ایران منافع دارند و ما به‌عنوان کشوری با قدمت تاریخی و فرهنگ غنی مطمئنا بازار خوبی برای گردشگران خارجی خواهیم بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز