نشست هماهنگی چهار جشنواره هنری فجر در معاونت هنری برگزار شد
نشست هماهنگی سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، سی و پنجمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر چهارشنبه ۱۸ دی ماه در معاونت امور هنری برگزار شد.
به گزارش ایلنا، جلسه هماهنگی جشنوارههای هنری فجر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هادی مظفری (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی)، شهرام کرمی (مدیر مرکز هنرهای نمایشی)، مرضیه شفاپور د(بیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور)، محمد الهیاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حمید قبادی (مشاور اجرایی معاونت هنری)، سید امین مویدی (مشاور برنامه ریزی معاونت هنری)، ابراهیم حقیقی (دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر) و نادر برهانی مرند (دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) مجید فروغی (مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری)، وحید لک (مدیر روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر)، سعید اسلام زاده (مدیر روابط عمومی دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ) برگزار شد.
حسینی در آغاز این جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: چهار جشنواره هنری فجر، سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سی و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در حوزه معاونت هنری برگزار میشود و ضرورت دارد که با در نظر گرفتن تفاوتها و ضرورتهای هر حوزه، جشنوارهها هماهنگی و انسجام داشته باشند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هرچند امسال مضایق بودجهای در زمینه هنر داریم اما جشنوارههای هنری فجر با کیفیت و مشارکت هنرمندان برگزار میشود.
حسینی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع تصویب آیین نامههای جشنوارههای فجر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته با تکیه بر برآیند و تجمیع مجموعه فعالیتها و اقدامات و تجربههای دورههای گذشته جشنوارههای آیین نامههای جشنوارههای تدوین شد تا جشنوارهها بر یک روش مشخص برنامه ریزی و برگزار شوند و با تغییر افراد، تغییری در روند برگزاری آنها ایجاد نشود. با تدوین آیین نامه جشنوارهها، برنامه برگزارکنندگان برگزاری جشنواره، نحوه مشارکت هنرمندان و ارتباط مخاطبان با جشنواره نیز مشخص و روشن است. امسال دومین سال است که جشنواره بر اساس آیین نامه برگزار میشود و ستاد جشنواره میتوانند نقایص احتمالی آیین نامهها را روشن کنند تا آیین نامهها در بهترین حالت ممکن قرار گیرد.
محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در این جلسه گفت: برنامهریزی سی و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از چند ماه پیش آغازشده است. در این دوره جشنواره موسیقی فجر در بخش فراخوان بیش از ۲۴۰ گروه برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی و ثبت نام کردند و هیات انتخاب از بین آنها گروههایی را برای حضور در جشنواره انتخاب کرد. همچنین در بخش مدعوین گروههایی پیشنهاد شد که هیات انتخاب گروههایی را نیز در بخش مدعوین انتخاب کرد. در بخش بین المللی تعاملهایی انجام شد و گروههایی از دیگر کشورها در جشنواره امسال حضور خواهند داشت.
مدیرکل دفتر موسیقی افزود: سی و پنجمین جشنواره بین المللی موسقی فجر ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه برگزار میشود و جایزه موسیقی و رسانه، نشستهای پژوهشی و تجلیل از هنرمندان و اجرای گروههای بانوان از برنامههای این دوره جشنواره است.
هادی مظفری (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی) گفت: امسال جشنواره تجسمی فجر از ۲۳ تا ۳۰ بهمن در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود و۱۰ بخش اصلی و یک بخش گالریها در قالب ۱۱ بخش از جمله رخدادهای این دوره هستند که هر یک دارای دبیر و هیاتداوران مجزا هستند. بخش طوبای زرین که مسابقه جشنواره است، چارسوی هنر(حضور گالری ها)، بخش پژوهشی و بخش کیوریتوریال از برنامههای دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است. مهلت ارسال آثار به جشنواره تا ۲۴ دی ماه است و پس از ان بررسی و انتخاب آثار انجام میشود.
ابراهیم حقیقی (دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر) نیز در این جلسه گفت: تاکنون استقبال خوبی از جشنواره شده است و هنرمندان در جشنواره ثبت نام کردهاند.
شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: فراخوان سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در خردادماه منتشر شد و همچون دیگر ادوار جشنواره با استقبال بسیار خوبی از سوی گروههای نمایشی شاهد بودیم. جشنواره فجر همواره بهعنوان رویدادی مهم و اثرگذار در میان خانواده تئاتر ایران و در عرصه بین المللی به شمار میرود.
امسال جشنواره بر کیفیت تمرکز دارد و تعداد اجراها مورد توجه نیست و تلاش کردیم این رویکرد را در بخش بینالملل نیز حفظ کنیم.
نادر برهانی مرند (دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) گفت: در یک سال گذشته چند جلسه آسیب شناسی جشنواره بین المللی تئاتر فجر برگزار شد که در آنها حضور یافتم، عدهای موافق رقابتی بودن جشنواره هستند و عدهای مخالف آن اما در این دوره با بررسیها بخشهای رقابتی جشنواره کاهش یافت. ساختار جشنواره تئاتر فجر در این دوره متفاوت است هرچند در ادامه منطقی دورههای پیشین است.
برهانی مرند ادامه داد: تئاتر ملل، بازار جهانی تئاتر، گروههایی در بخش رقابتی و غیررقابتی، تئاتر خیابانی، مسابقه نمایشنامه نویسی، دیگرگونههای اجرایی رادیو تئاتر، مسابقه عکس و پوستر و اقلام تبلیغاتی و سمینار از برنامههای جشنواره امسال است.
مرضیه شفاپور (دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور) گفت: نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از ۲۴ تا ۲۹ بهمن در بوستان گفتگو برگزار میشود و علاقهمندان تا ۸ بهمن فرصت دارند تا آثار خود را در بخشهای مختلف جشنواره به دبیرخانه ارسال کنند.
شفاپور به برگزاری این جشنواره در بخشهای طراحی شامل مسابقه و نمایش، علمی، دانشگاهی، صنعت و فناوریهای نوین، فرهنگی، هنری، اتحادیهها، انجمنها، خانههای مد و مؤسسات مد و عفاف و حجاب، استانها و اقوام (بهصورت غیرمتمرکز در سراسر کشور)، عرضه محصولات کاربردی اسلامی ایرانی (فروش غیرمتمرکز) و بخش بینالملل اشاره کرد و گفت: مجموعه ها، موسسات و برگزاری کارگاهها از برنامه های این دوره جشنواره است.
سید امین مویدی (مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امورهنری) نیز در این جلسه گفت: هماهنگی و انسجام جشنوارههای فجر در معاونت هنری مورد توجه است. یکی از موارد آیین نامه جشنوارههای فجر، شورای ارزیابی جشنواره است که جلسات شوراهای ارزیابی جشنوارههای موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی فجر تشکیل میشود.
حمید قبادی (مشاور اجرایی معاونت امور هنری) گفت: برنامههای چهار جشنواره تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و مد و لباس فجر در سال جاری تاکنون به خوبی و جدی پیش رفته است. ضرورت دارد که در زمینههای اجرایی، اطلاع رسانی و امور جشنوار ههای فجر معاونت امور هنری هماهنگی و هم افزایی داشته باشیم. همچنین ستاد جشنوارهها میتوانند با توجه به برگزاری جشنواره بر اساس آیین نامه، نظرات و پیشنهادات خود را درباره آیین نامه بیان کنند.