نشست روسای انجمنهای هنری و همفکری درباره مساله مالیات هنرمندان
موضوع جلسه، روسای انجمنهای هنری با مدیرکل هنرهای تجسمی به مساله مالیات هنرمندان و معافیت آن در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ اختصاص یافت.
به گزارش ایلنا، نشست روسای انجمنهای هنری و همفکری درباره مساله مالیات هنرمندان با حضور هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی)، علی بوذری (عضو انجمن تصویرگران ایران)، امیر راد (رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران)، سیف الله صمدیان (رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران)، علی اشرف صندوق آبادی (قایم مقام شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران)، محمدمهدی صنعتی (عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران)، فاطمه کرکه آبادی (رئیس هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران) و هیربد همت آزاد (مدیرعامل و رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان سفالگر) برگزار شد.
محوریت این نشست به بررسی بند «ل» قانون مالیاتی اختصاص داشت. دیدگاه مدیرکل هنرهای تجسمی و روسای انجمنهای هنری بر این بود که وضعیت هنرمندان سلبریتی و بازیگران پردرآمد، قابل قیاس با تعداد بسیار زیاد هنرمندان رشتههای دیگر مانند سفال و نقاشی و گرافیک و عکاسی و خوشنویسی و... نیست.
بسیاری از هنرمندان و فعالان فرهنگی ـ هنری با درآمدهای حداقلی کار هنری میکنند و از آنجا که حقوق ثابت ندارند، طبق قانونی که در سال ۱۳۸۰ تصویب شده از مالیاتهای مستقیم معافاند و از اینکه این مساله همچنان در قانون باقی مانده، ابراز خوشنودی نموده اما اعلام نمودند که مساله مهم این است که افکار عمومی نسبت به این موضوع باید روشن شود و مردم هنرمندان را صرفا به تعدادی بازیگر و یا خواننده پردرآمد تقلیل ندهند.
در این نشست مدیرکل هنرهای تجسمی از روسای انجمنها خواست که به طور شفاف وضعیت هنرمندان را در رسانههای عمومی برای مردم توضیح دهند و فلسفه معافیت مالیاتی فعالیتهای فرهنگی ـ هنری را بیان کنند. وی گفت: عموم جامعه باید بداند که تعداد هنرمندان فقط همین ۳۰ ، ۴۰ نفر بازیگر نیست و بین زندگی و درآمد هزاران عکاس و نقاش و خوشنویس و گرافیست و مجسمه ساز و غیره با تعداد محدودی سلبریتی تفاوت جدی وجود دارد.
روسای انجمنهای هنری پیشتر در گفتگوهای رسانهای و همچنین در بیانیههای صنفی دیدگاه خود را درباره مالیات هنرمندان مطرح کرده بودند.