در همایش مدیران صندوق اعتباری هنر مطرح شد:
وضعیت معیشیتی اصحاب فرهنگ و هنر تنگتر شده است/ نباید برای رفع مشکلات فقط به دولت نگاه کرد
دومین همایش سراسری نمایندگان استانی صندوق اعتباری هنر صبح امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدحسین سیدزاده (مدیرعامل صندوق اعتباری هنر) در دومین همایش سراسری نمایندگان استانی صندوق اعتباری هنر با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و همچنین عملکرد این صندوق گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی، تحریمها، تورم و مسائل دیگر، هزینههای اصحاب فرهنگ و هنر به خصوص در بخش درمان افزایش پیدا کرده و وضعیت معیشت آنها نیز تنگتر شده است و همین مسئله باعث شده تا درخواستها و نیازها از صندوق افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه نگاه وزارت ارشاد تمرکززدایی از تهران و توجه به استانها است، گفت: امروز 60 درصد از منابع به استانها و 40 درصد به تهران اختصاص پیدا میکند در حالی که پیشتر، این میزان 80 به 20 بود. البته نباید فراموش کنیم که استان تهران دارای محرومیتهای زیادی است و نباید چند منطقه مرفه در تهران را به کل استان تهران تعمیم داد.
سیدزاده با اشاره به انجام 18 سفر مفصل به استانها گفت: مدیران ما در استانها باید مطالبات واقعی خودشان را داشته باشند هرچند شاید ما نتوانیم همه درخواستها را برآورده کنیم اما آنها باید درخواستهای خود را مطرح کنند.
وی ادامه داد: در سال 97 بیش از 5500 نفر از اهالی فرهنگ و هنر و رسانهای کشور از طریق صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدند و در 6 ماه نخست سال 98 نیز طی دو مرحله تعداد 5200 نفر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شدند. در بحث بیمه تکمیلی نیز در سال 98، 26000 نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از خدمات بیمه تکمیلی استفاده میکنند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ادامه داد: برنامه ما این است که دیگر صندوق چیزی به عنوان پرداخت کمکهزینه درمان نداشته باشد و تمام هزینههای درمان از طریق بیمه تکمیلی پرداخت شود. امروز هنرمندان میتوانند با حداقل 60000 تومان از بیمه تکمیلی استفاده کنند. در قرارداد سال 97 بیمه تکمیلی بیش از 115 هزار هزینه درمانی توسط اعضا در سامانه بیمانو ثبت و بارگذاری شد و بیش از 231 میلیارد ریال خسارت به بیمهشدگان توسط صندوق پرداخت شد. امسال نیز تاکنون طی 143 مرحله 14 میلیارد ریال خسارت مستقیم به بیمهشدگان پرداخت شده است.
سیدزاده افزود: مدیران صندوق در استانها باید هنرمندان را شناسایی کنند و اینگونه نباشد که فقط حضور چند هنرمند را در دیدارهای مختلف استانی و کشوری شاهد باشیم.
وی با اشاره به راهاندازی طرح همرسان گفت: در این طرح ما از افراد تقاضا میکنیم که از طریق شبکههای اجتماعی، هنرمندان نیازمند را به ما معرفی کنند زیرا ما باید دست یکدیگر را بگیریم و اینکه فقط به دولت برای حل مشکلات نگاه کنیم، راهگشا نیست.
علی اصغر کاراندیش (معاون حقوقی وزیر ارشاد) نیز گفت: امروز عملکرد صندوق اعتباری هنر نسبت به سال 92 که دولت تدبیر و امید تازه آغاز شده بود رشد خوبی داشته و در طول دو سال گذشته توجه به استانها بیشتر شده است. هنرمندان هرچند در استانها مشکلاتی دارند اما مهمتر از مشکل اقتصادی این است که باید آنها را دید و شأن آنها را حفظ کرد.
وی ادامه داد: مدیران در استانها باید با بخشها و دستگاههای مختلف یک استان همچون نمایندگان مجلس و استاندار ارتباط خوبی داشته باشند و فقط به فکر این نباشند که منتظر باشند تا بودجه از مرکز برای آنها ارسال شود بلکه باید از تمام ظرفیتهای استانی استفاده کنند.
وی ادامه داد: وقتی نماینده مجلسی از طریق استان خود در جریان مشکلات و خواستهها قرار بگیرد، ما نیز در تهران بهتر میتوانیم با آنها مذاکره کنیم و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. به طور مثال در گفتگو با نمایندگان مجلس توانستیم 113 میلیارد تومان به اعتبار نقدی وزارت ارشاد اضافه کنیم.